Hatırlarsınız yakın zamanda makarna salatası yapmıştım. Ondan 1 kase kadar kalan garnitürüm vardı. Eee barbunya yemeğinin yanına da pilav yapınca garnitürleri burada değerlendirmeye karar verdim. Çok da yakıştı pilavıma:))) Renk renk çok şık oldu. İsterseniz hazır garnitür kullanmayıp evde sebzeleri kendiniz haşlayarak da yapabilirsiniz. Öylesi daha makbul olur tabiiki ev yapımı:))))
Pilavı bir de benim tarifimle denemeye ne dersiniz,
İşte tarifim:
Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık baldo pirinç,
1 su bardağı pilavlık bulgur,
2 çorba kaşığı tereyağı,
3 çorba kaşığı sıvıyağ,
1 kase hazır garnitür,
3 su bardağı tavuk suyu ya da su,
(isteyen 1 tablet bulyonda kullanabilir)
tuz ve şeker
Yapılışı:
Öncelikle pirinci bir kaba alalım üzerine tuz serpip ılık su ekleyip yaklaşık 15-20 dk kabarması için bekletelim. Tencereye sıvıyağı koyup ısıtalım. Bulguru ekleyip kavuralım. Pirinci yıkayıp süzüp tencereye ilave edelim. Kavurmaya devam edelim. Üzerine sıcak tavuk suyunu dökelim. 1 kesme şeker ve tuz ilave ettikten sonra 1-2 dk yüksek ateşte daha sonra kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 15 dk kadar pişirelim. Son 5 dk kala hazır garnitürü sudan geçirip tencereye dahil edelim. Süre sonunda tencerenin kapağını açıp havlu kağıt serelim ve kapağı kapatalım. Demlenmesini bekleyelim.
Servis yaparken şöyle bir harmanlayıp tabaklara paylaştıralım.
Afiyet Olsun...
ELLERİNE SAĞLIK FATOŞUM..
YanıtlaSilÇOK GÜZEL CANIM...ALDIM..
çok sağol canım:))))
YanıtlaSilsevgiler...