Sayfalar

1 Haziran 2012 Cuma

SEBZELİ PİLAV

Hatırlarsınız yakın zamanda makarna salatası yapmıştım. Ondan 1 kase kadar kalan garnitürüm vardı. Eee barbunya yemeğinin yanına da pilav yapınca garnitürleri burada değerlendirmeye karar verdim. Çok da yakıştı pilavıma:))) Renk renk çok şık oldu. İsterseniz hazır garnitür kullanmayıp evde sebzeleri kendiniz haşlayarak da yapabilirsiniz. Öylesi daha makbul olur tabiiki ev yapımı:))))
Pilavı bir de benim tarifimle denemeye ne dersiniz,


İşte tarifim:
Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık baldo pirinç,
1 su bardağı pilavlık bulgur,
2 çorba kaşığı tereyağı,
3 çorba kaşığı sıvıyağ,
1 kase hazır garnitür,
3 su bardağı tavuk suyu ya da su,
(isteyen 1 tablet bulyonda kullanabilir)
tuz ve şeker


Yapılışı:
Öncelikle pirinci bir kaba alalım üzerine tuz serpip ılık su ekleyip  yaklaşık 15-20 dk kabarması için bekletelim. Tencereye sıvıyağı koyup ısıtalım. Bulguru ekleyip kavuralım. Pirinci yıkayıp süzüp tencereye ilave edelim. Kavurmaya devam edelim.  Üzerine sıcak tavuk suyunu dökelim. 1 kesme şeker ve tuz ilave ettikten sonra 1-2 dk yüksek ateşte daha sonra kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 15 dk kadar pişirelim. Son 5 dk kala hazır garnitürü sudan geçirip tencereye dahil edelim. Süre sonunda tencerenin kapağını açıp havlu kağıt serelim ve kapağı kapatalım. Demlenmesini bekleyelim.
Servis yaparken şöyle bir harmanlayıp tabaklara paylaştıralım.
Afiyet Olsun...  

2 yorum:

Yorumlar