Sayfalar

13 Mart 2012 Salı

ISPANAK KAVURMA




Malzemeler:
1 kg ıspanak,
2 orta boy soğan,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 çorba kaşığı biber salçası,
yarım çay bardağı pirinç,
zeytinyağı, tuz,su


Yoğurt sosu için:
1 kase yoğurt,
1 diş sarımsak,
tuz


Üzeri için: Kırmızı pul biber


Hazırlanışı:
Ispanakları temizleyip iyice 5-6 su yıkayıp (topraklarından arınana kadar) küççük parçalara ayıralım. Ben vitamini ölmesin diye genelde elimle parçalıyorum. Daha sonra soğanları küp küp doğrayıp tencereye alalım. üzerine yağı gezdirip soğanlar solana kadar kavuralım. Salçaları ekleyip kavuralım Daha sonra ıspanakları azar azar tencereye alalım. Hepsi birden fazla geliyor. Tencere de yer açıldıkça ıspanakları ilave edebilirsiniz. Kapağı kapalı olarak pişirelim. 3-4 dk sonra yıkanmış pirinçleri de tencereye ekleyelim. 1 çay bardağı kadar sıcak suyu da üzerine gezdirelim. Tuzunu ekleyip ocağın altını kısalım ve yaklaşık 20-25 dk da pişirelim. Arada karıştırabilirsiniz.
Ayrı bir kasede yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştıralım. Yemeğimiz piştikten sonra servis yapacağımız tabağa alalım ve yanına yoğurtlu sosdan koyup servis yapalım. Kırmızı pul biberle süsleyelim...
Afiyet Olsun.....
NOT: Ben genelde ı
spanak kavurmasına havuç da rendelerim. İsterseniz siz de ilave olarak havuç da koyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar