Kesinlikle tavsiye ediyorum.....
10 adet (yarım pkt) kedidili bisküvi,
Muhallebisi için:
2 su bardağı süt,
2 çorba kaşığı şeker,
2 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı mısır nişastası,
1 çorba kaşığı labne peyniri
1 pkt vanilya
Çikolata Sosu için:
1 su bardağı süt,
1 çorba kaşığı kakao,
2 yemek kaşığı şeker,
2 yemek kaşığı mısır nişastası,
yarım pkt bitter çikolata
Üzeri için:
Hindistan cevizi
Yapılışı:
Öncelikle borcama süte batırdığımız kedidillerini dizelim. Sonra ayrı bir tencerede muhallebi için süt, un, nişasta ve şekeri koyup kıvam alana kadar pişirelim. Muhallebimiz göz göz olunca ocaktan alıp labne peynirini ve vanilyasını ekleyip karıştıralım. Sıcakken kedidili bisküvilerinin üzerine dökelim yumuşaması için. Ardından sos için ayrı bir tencereye süt, nişasta, kakao ve şekeri alıp sos kıvamına gelene kadar pişirelim. Ocaktan alıp içine parça bitter çikolataları ekleyelim ve eriyene kadar karıştıralım. ( Kıvamı koyu olursa çok az süt ile seyreltebilirisiniz) Onuda ılıyan muhallebinin üzerine dökelim. Sosumuzu soğuması için bekletelim ve buzdolabına kaldırmadan önce hindistan cevizi ile süsleyelim. 4-5 saat buzdolabında kalan hafif ve bir o kadar lezzetli tatlımız servise hazırdır.
Afiyet Olsun...
Güzel kızım prensesimin en sevdiği tatlı:))))))))) Yapıncaya kadar yanımdan ayrılmadı:)))))
NOT: Benim kalıbım boyu 24 cm, eni 15 cm olan küçük dikdörtgen bir borcamdı. Ölçülerim kalıbıma göre tam geldi bilginize... Sizin kalıbınız daha büyük ise 2 ölçü yapabilirsiniz......
Ne zamandır pasta yapmadığımı hatırladım sitenizi gezince. Sizinkiler ne güzel görünüyorlar :)
YanıtlaSilMerhaba Meliha hanımcım, Öncelikle sayfama hoşgeldiniz sefalar getirdiniz :))
YanıtlaSilBeğendiğinize çok sevindim :)
Pratik yapılan tatlıları çok seviyorum. Hem lezzetli hem de sunumu güzel olunca demeyin keyfime :))
Tavsiye ederim, mutlaka deneyin...
Sevgiler...
Sizin tarifinizde çok hoş ve lezzetli görünüyor
YanıtlaSilSizde beni ziyaret ettiginiz için çok teşekkürler
(rosepembe.blogspot)