Malzemeler:
1 kg hardal otu,
2 orta boy soğan,
2 yumurta,
zeytinyağı,
tuz ve karabiber
Yapılışı:
Öncelikle otumuzu güzelce birkaç kez yıkayalım. Suyunu süzdürüp küçük küçük doğrayalım. Daha sonra soğanları küp küp doğrayıp tavaya alalım. Tuzunu ekleyip üzerine yağ gezdirip kavuralım. Hardal otunu ekleyip çok az su ilave ederek kapağı kapalı bir şekilde pişirelim. Pişen otlarımızın üzerine yumurtaları kırıp karıştıralım. 1-2 dk daha pişirelim. En son karabiberini ekleyip ocağın altını kapatalım.
Servis yaparken kırmızı pul biber serpebilirisiniz bu yemeğe çok yakışıyor.
Afiyet Olsun...
sevgili fatoşcum merhaba beni hatırladın mı blogcu.com dan şirintarifler seni burda görmek çok güzel ayrıca yemeğin çok güzel görünüyor ellerine sağlık ve son olarakta banada beklerim diyorum :)))
YanıtlaSildeğişik bir tarifmiş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilhatırlamaz olurmusuyun elbette hatırladım canım evet buraya geçir yaptım ve tariflerimi de buraya taşımaya karar verdim epey zamanımı alıcak ama ne yapalım:))) güzel yorumun için teşekkür ediyorum seni de az sonra ziyater edicem canım sevgiler...
YanıtlaSilSevda hn. çok mersi. sevgiler...