Sayfalar

13 Şubat 2012 Pazartesi

BAYAT EKMEK TATLISI

Ekmekleri değerlendirmenin en güzel şekli. Evde hiçbir şeyi israf etmemek lazım. Mutlaka yapabileceğimiz birşeyler vardır... Bu tatlı da mutfak ekonomisi için harika bir tarif. Mutlaka deneyin derim. Etimek tatlısının aynısı...
Bayat ekmeklerden galeta unu, börek ve pizza da yapıyorum. Börek ve pizza tarifimi de daha sonra sizlerle paylaşıcam:)))
)

Malzemeler:
9 dilim bayat ekmek,

Kreması için:
4 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı mısır nişastası,
7 yemek kaşığı şeker,
1 pkt vanilya,


Şerbeti için:
2 su bardağı şeker,
2 su bardağı su


Üzeri için: Hindistan cevizi


Yapılışı:
Öncelikle bayat ekmekleri fırında kurutalım. Ekmekler kızarırken Şerbeti hazırlayalım. Küçük bir tencereye şekeri alıp kısık ateşte karamel rengini alana kadar ısıtalım. İyice akışkan hale gelen şekere 2 su bardağı suyu ekleyip biraz bekleyelim Önce katı oluyor paniklemeyin. Daha sonra şeker eriyor ve akıcı kıvam alıyor. Fırından çıkan ekmeklerin üzerine sıcak şerbeti dökelim. Şimdi de muhallebisini hazırlayalım. Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı kıvam alana kadar pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp içine vanilyayı ekleyelim. Mikserle 5 dk karıştıralım. Ekmeklerin üzerine gezdirelim. Ilıması için bekletelim. Üzerine hindistan cevizini serpiştirelim. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapalım.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar