Malzemeler:
1 lt süt,
1 su bardağı un,
1,5 su bardağı şeker,
1 pkt vanilya,
1 pkt kakaolu toz şanti
1 su bardağı süt,
bir kase hindistan cevizi,
Üzeri için: muz dilimleri
Yapılışı:
Öncelikle derince bir kabın içinde 1 su bardağı süt ile 1 poşet kakaolu toz şantiyi çırpalım. Kıvam alınca buzdolabında bekletelim.
Dikdörtgen borcamın içine bolca hindistan cevizi serpiştirelim. Bolca olsun... Tencereye süt, un ve şekeri alıp sürekli karıştırarak pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp vanilyayı ekleyelim ve karıştıralım. İster tencereden isterseniz de kepçe yardımıyla (ben tencereyle daha rahat döktüm) hindistan cevizinin üzerine pişirdiğimiz muhallebiyi eşit olarak dökelim. Soğuması için bir kenarda bekletelim. Buzdolabına kaldırdığımız şantiyi de spatül yardımıyla muhallebinin üzerine eşit bir şekilde sürelim. 2 saat buzdolabında bekletelim. Tepsinin enlemesine bıçakla 2'ye keselim. Uzun kenarından 3 parmak genişliğinde keselim 5' e böldüm ben. Toplamda 10 adet çıktı. Bu nokta da çok dikkatli olmak gerekiyor. Tatlımızı rulo yapacağız çünkü... Ben küçük bir spatül kullandım rulo yapmak için, Kestiğimiz her parçayı dikkatlice rulo yapalım ve servis yapacağımız tabağa alalım.
Üzerini dileğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Burdan sonrası sizin yaratıcılığınıza kalmış:) İster meyve dilimleri, isterseniz kırık antep fıstığı.....
Soğuk soğuk servis yapalım,
Afiyet Olsun....
çok severım uzun zamandır da yapmıyorum nefıs gorunuyor yapan olsa ne ıyı olur
YanıtlaSilçok şık görünüyorlar:) ellerine sağlık.
YanıtlaSilnefis görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilOf yaa bunlar şahane Ellerine sağlık
YanıtlaSilçok mersi Yasemin hn:))) sevgiler...
YanıtlaSilAhhh bu lokumdan olucaktı kii şimdi kaç tane yerdim kimbilir..:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..:))
Canım benim çok sağol. Beklerim buyur gel:))))
YanıtlaSilGüzel hafta sonları diliyorum.
Sevgiler...