Malzemeler:
3 yemek kaşığı toz tarhana,
1 patates,
1 havuç,
1 soğan,1 çorba kaşığı domates salçası,zeytinyağı,
tuz ve su
Hazırlanışı:Bir kabın içine toz tarhanayı alıp 1 su bardağı su ile eritelim. Tencereye zeytinyağı koyup küçük parçalar halinde doğradığımız havuç, patates ve soğanı kavuralım 5 dk kadar. Daha sonra üzerine su ekleyip sebzeler pişene kadar haşlayalım. Blendırdan geçirelim. Ayrı bir kaba salçayı ve çok az zeytinyağı ekleyip kavuralım üzerine su ekleyip seyreltelim ve bunu da haşladığımız ve blendırdan geçirdiğimiz sebzelere ekleyelim. Tarhanayı da ekleyip karıştıralım. Su ve tuz ilavesi yapıp kaynayana kadar pişirelim. Üzerine isterseniz kuru nane serpip servis yapabilirsiniz...Afiyet Olsun...
Fatoscugum ellerine saglik,
YanıtlaSilcok güzel Tarhanayi modernize etmissin, nefis olmus,
sevgiler....
ellerine sağlık çok leziz olmuş. 8-22 şubat arası çay kahve bahane etkinliği ev sahibesiyim katılmak istersen beklerim sevgiler
YanıtlaSilŞu tarhana her derde devadır doğrusu sıcacık mis gibi ellerinize sağlık
YanıtlaSilgüzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum etkinliğe katılmak isterim elbette.. sevgiler ...
YanıtlaSil