Sayfalar

13 Mart 2012 Salı

BEĞENDİLİ KAŞARLI KÖFTE

İnanılmaz lezzetli bir köfte tarifi geliyor şimdi sizlere. Bilenler vardır fakat ben bilmeyenler ve hala tarif arayanlar için bir kez daha veriyorum. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
Damakta bıraktığı tadı anlatmama imkan yok. Deneyin ve sizde görün:)))))
Haydi geçelim tarife; 


Malzemeler: 
250 gr kıyma,
1 soğan,
1 diş sarımsak,
1 yumurta,
galeta unu,
tuz,karabiber,kimyon,kırmızı pul biber,
İçine: 50 gr kaşar peyniri
Beğendisi için:
3 orta boy patlıcan,
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı sıvıyağ,
tuz ve karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Önce patlıcanlarımızı közleyelim. Sonra kabuklarından soyup küçük küçük keselim. Ayrı bir kaba kıyma yumurta, galeta unu, baharatlar, robottan geçirilmiş soğan ve sarımsağı alıp yoğuralım. Harcımızın içine küçük küp şeklinde kestiğimiz kaşardan bir adet koyup elimizle yuvarlayalım. Tavaya yağı koyup kızdıralım ve köftelerimizi pişirelim.Beğendi için ayrı bir tencerede önce tereyağı, sıvıyağı ve unu alıp kavuralım. Unun kokusu gidene kadar kavurma işlemine devam edelim. Sonra üzerine soğuk sütü dökelim ve hemen çırpma teliyle çırpalım. Topaklanmaması için. Yoğun kıvam alınca közlenmiş patlıcanlarımızı hazırladığımız beşamele dahil edelim ve tuzunu ekleyip karıştıralım. İşte o anki koku inanılmaz güzellikte :))))
Servis sırasında önce tabağımıza beğendimizi yayıyoruz üzerine de köftelerimizi alıyoruz. Yanına isteğe bağlı garnitür hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun..

KAPUSKA



Malzemeler:
6-7 büyük lahana yaprağı,
150 gr kıyma,
2 havuç
1 büyük soğan,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
su, tuz, zeytinyağı,


Hazırlanışı:
Öncelikle lahana yapraklarını yıkayıp süzdürelim. Sonra küçük küçük parçalara ayıralım keselim. Tencereye zeytinyağını alıp kıymayı küp doğranmış soğanı da ekleyip kavuralım. Ardından salçaları ekleyip kavurmaya devam edelim. Yuvarlak doğranmış havucu da ekleyip karıştıralım. Lahanaları da ekleyip 2 dk da öyle kavuralım. Daha sonra sıcak suyunu kontrollü koyup tuzunu ekleyelim. Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. 25 dk kadar.
•Afiyet Olsun.....
 

BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU KARNABAHAR

Bu yemeği şimdiye kadar yapmadıysanız kesinlikle yapmanızı öneriyorum. Yanına pirinç pilavıyla müthiş oluyor. Tadına bayılacaksınız.....
 Malzemeler:
1 orta boy karnabahar,
4 parça tavuk göğüs eti,
1 yemek kaşığı domates saçlası,
1 soğan,


Beşamel Sosu için:
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı sıvıyağ,
50 gr kaşar peyniri rendesi,
tuz, karabiber,


Üzeri için :
50 gr kaşar peyniri rendesi
kırmızı toz biber

Not:  Aparatı istenilen boyutta küçültüp genişletebiliyorsunuz. Çok kullanışlı :)))

Hazırlanışı:
Öncelikle karnabaharı çiçek çiçek ayırıp güzelce yıkayalım. Sonra bir tencereye su koyup haşlayalım. Ben Forbest mağazasında buharda pişirme aparatı aldım. Acayip mutluyum. Çok güzel pişiriyor. Hem sebze suya değmeden pişiyor, hem de besleyici değeri hiç kaybolmuyor. Almanızı şiddetle tavsiye ediyorum.Fiyatı da 8,90 tl .:))) Neyse tarife devam ediyorum. Haşlanan karnabaharı süzelim bir kenarda bekletelim. Ayrı bir tavada küp doğranmış soğanı az yağ ekleyip kavuralım. Küçük doğranmış tavukları da ekleyip kavuralım. Salçayı ilave edip kavuralım. Tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra ocağın altını kapatalım. Borcamı çok az sıvıyağ ile yağlayalım. Haşladığımız karnabaharlarımızı döşeyelim borcama. Daha sonra kavurduğumuz tavadaki iç harcımızı karnabaharların üzerine eşit olarak dağıtalım. Ardından Beşamel sosu hazırlayalım. Küçük bir tencereye un ve sıvıyağı alıp unun kokusu gidene kadar kavuralım. Soğuk sütü azar azara ilave edip sürekli tel çırpıcıyla çırpalım. Topaklanmaması için. Kıvamı çok koyu olur ise çok az süt ilavesi yapabilirsiniz. Kıvam alan beşamel sosumuza rendelenmiş kaşar peynirini, tuzunu ve çekilmiş karabiberi de ilave edip karıştıralım. Sosu da tavuklu iç harcın üzerine eşit olarak gezdirelim.
En son olarak da rende kaşar peynirini üzerine serpiştirelim ve toz kırmızı biber serpelim. Önceden ısıtılmış fırında beşamel sosumuz pişene kadar yani üzeri kızarana kadar pişirelim . 15-20 dk da pişiyor.
Enfes lezzetteki yemeğimiz servise hazır...
Afiyet Olsun.....

YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ

Herkesin evinde mutlaka yaptığı besleyici değeri yüksek olan yeşil mercimek yemeğini bir de benim tarifimle denemeye ne dersiniz? 
Yeşil mercimek çok severek tükettiğimiz bir yemek. Ayrıca uzmanlar ısrarla haftada bir mutlaka bakliyat tüketmek gerektiğini belirtiyorlar. Et yemiş kadar oluyormuşuz yani o derece protein varmış içerisinde. Eee eşimde çok sevdiği için sık yapmaya özen gösteriyorum bende. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek.
İşte tarifi sizlerle:)))) 




Malzemeler:
2 su bardağı mercimek,
1 orta boy soğan,
1 yeşil biber,
1 kırmızı biber,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 çorba kaşığı biber salçası,
zeytinyağı,
tuz, ve su


Hazırlanışı:
Öncelikle mercimeği 1 gece öncesinden kaynar su dolu tencerede bekletelim. Ertesi gün düdüklü tencereye zeytinyağı ekleyip küp doğranmış soğanı ve biberleri soteleyelim. Salçaları ekleyip kavuralım. Mercimeği ekleyip karıştıralım. Suyunu da ekleyip tuzunu koyalım. Tencerenin düdüğünü açık bırakıp ses gelene kadar kaynatalım. Daha sonra düdüğünü indirip kısık ateşte 25 dk kadar pişirelim.
Afiyet Olsun....
Bu güzel mercimek yemeğinin yanına şöyle ev yapımı biber ve saltalık turşusu mükemmel olur:))))
 

NOT: Her düdüklü tencerenin pişirme süresi farklılık göstereceğinden dolayı kontrollü pişirmekte fayda var.