Sayfalar

13 Mart 2012 Salı

BONİBONLU KURABİYE




Bu güzel kurabiyeleri kızımın 2. yaş günü partisi için hazırlamıştım. Hem çok pratik hem de sunumu çok şirin... Bir türlü fırsatını bulup da bloğa aktaramamıştım. Kısmet bugüneymiş. Siz de çocuklarını için bu güzel kurabiyelerden yapıp miniklere güzel bir sürpriz yapabilirsiniz buna bayılacaklardır :))))

Malzemeler:
200 gr. pudra şekeri,
200 gr. margarin,
400 gr. un,
1 yumurta,
1 pkt vanilya,
yarım pkt kabartma tozu,

Üzeri için:
Renkli bonibon

Yapılışı:
Öncelikle yumurta, yumuşak margarin ve şekeri iyice karıştıralım. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım. Merdaneyle açıp (fazla inceltmeden) kurabiye kalıplarıyla şekil verelim. Ortasına renkli bonibonlardan bir tane yerleştirip yağlanmış tepsiye dizelim. 
Önceden ısıtılmış fırınımızda hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Afiyet Olsun... 

NOT: Ben kurabiyelerimin bir kısmını da bu şekilde çöp şişe takarak değerlendirdim. Doğum günündeki minik misafirlerimize ikram ettik,  çok beğendiler :))))

BROKOLİ SALATASI


Haşlama salata  ya da yemek tarzı birşeyler yapacaksam mutlaka buharda pişirme aparatımı kullanırım. Hem sebzenin lezzeti, hemde vitamini üzerinde kalıyor. Ayrıca çok da pratik. Kıvamını ayarlamaksa artık daha kolay. Yok çok pişti yok diri kaldı ya son veriyor bu aparat. Brokoliyi, karnabaharı ve havucu ben buhar pişirme aparatımda pişiriyorum. Forbest mağazasından çok da uygun fiyata almıştım.  Accayip memnunum.  Tavsiye ediyorum mutlaka edinin bu aparattan çok rahat edeceksiniz... 
Haydi geçeli mi bu güzel salatanın yapılışına:)))



Malzemeler:
Yarım kg brokoli,
1 limon,
1 soğan,
1 çorba kaşığı nar ekşisi,
zeytinyağı,
tuz 


Yapılışı:
Brokoliyi çiçek çiçek ayıklayıp yıkayalım. Tencerenin içine çok az su ekleyip, içine buharda pişirme aparatını yerleştirelim. İçine de brokolileri yerleştirelim ve kapağı kapalı olarak orta ateşte 8-10 dk pişirelim. Ben ve eşim biraz diri seviyoruz brokoliyi. 
Brokoli pişerken soğanı piyazlık doğrayalım. Limonu sıkalım suyunu bir kaba alalım. İçine tuz, nar ekşisi, zeytinyağı ekleyip karıştıralım. Haşlanan brokoliyi tencerenin içinden çıkartıp ılıması için bir kenarda bekletelim. Soğuyan brokoliyi servis tabağına alıp üzerine piyazlık kestiğimiz soğanları serpelim. Ve hazırladığımız salata sosunu gezdirelim. Salatamız hazır oldu bile:)))
Afiyet Olsun....  

KORNİŞONLU MOR LAHANA SALATASI

Yine çok pratik bir salatayla karşınızdayım. Dolapta bekleyen mor lahanalarım vardı. Onu alıp, dolapta olan malzemeleri de birleştirince ortaya çok güzel bir salata çıktı. 
Denemenizi tavsiye ediyorum.



Malzemeler:
4-5 yaprak mor lahana,
1 kase kornişon turşu,
2 yemek kaşığı mayonez,
2 yemek kaşığı yoğurt,
tuz, 

nane,
kırmızı pul biber


Hazırlanışı:
Lahana yapraklarını yıkayıp ince ince keselim. Kornişon turşuları da aynı şekilde keselim. Bir kasede mayonez ve yoğurdu karıştıralım çok az tuz ilave edip içine doğradığımız lahana ve kornişon turşuyu ekleyelim. Şöyle bir karıştırıp servis yapacağımız tabağa alalım. Üzerini de kuru nane ve kırmızı pul biberle süsleyelim.
Aslında içine istediğiniz şeyleri koyabilirsiniz, mısır, haşlanmış patates gibi.... İsteğinize bağlı yani:)))
 

Afiyet Olsun...

MOR LAHANA SALATASI

Marul yaprağında salata sunmak nereden aklıma geldi bilmiyorum ama görsel şölen yaşadığım bir geçek. Hem renk olarak hemde şekil itibariyle gözlerimiz bayram etti:))) Ben bu şekilde sunumunu çok beğendim. Tadına zaten diyecek sözüm bile yok...
Salataları değişik bir şekilde sunum yapmak isteyenlere şiddetle öneriyorum :)))
Umarım sizlerle dener ve beğenirsiniz :))))


Malzemeler:
5-6 yaprak mor lahana,
1 kase yoğurt,
2 yemek kaşığı mayonez,
1 diş sarımsak,
tuz,

Süslemek için:
marul yaprağı ve havuç

Hazırlanışı:
Mor lahanaları güzelce yıkayıp suyunu süzdürüp robottan geçirelim. Çok fazla değil ama. Daha sonra bir kabın içerisine yoğurdumuzu alıp çırpalım. Sarımsağı ezip içine ilave edelim. Mor lahanayı ve tuzu ve mayonezi de ekledikten sonra karıştıralım hepsini güzelce özleşsin. Servis yapacağımız tabağa marulları yerleştirelim. Mor lahana salatamızı da üzerine gezdirelim. 
Havuç ile de süsleyelim.
Salatamız servise hazırdır.....

Afiyet olsun.