Sayfalar

13 Mart 2012 Salı

KIRMIZI PANCAR SALATASI

Ben pancar salatasını çok seviyorum. Anne evinde çok sık yediğimiz için bende evimde sık sık yapıyorum. Alışkanlık sanırım:))) Hem kan yapıcı özelliğinden dolayı hem de tadına bayıldığım için seviyorum. Çok pratik bir tarif veriyorum şimdi.
Haydi geçiyorum hemen....




Malzemeler:
2-3 baş kırmızı pancar,
3 yemek kaşığı sirke,
1 diş sarımsak,
zeytinyağı,
kuru nane


Hazırlanışı:
Öncelikle pancarlarımızı güzelce yıkayıp kabuklarını soyup bir tencerenin içine alalım. Kaynayıp haşlanana kadar pişirelim. Pişme sırasında çatalla kontrol edebilirsiniz. Eğer çatal içine batıyorsa pişmiş demektir. Daha sonra pişen pancarları soğuması için ayrı bir kaba alıp bekletelim. Soğuyan pancarlarımızı bıçakla dilimler halinde keselim ve ezdiğimiz sarımsağını, tuzunu, zeytinyağını ve sirkesini ilave edip karıştıralım. Servis yapacağımız kaselere paylaştırdıktan sonra üzerlerini kuru nane ile süsleyelim.
Afiyet Olsun :)


Not: Sarımsak ve sirke miktarını kendi damak zevkinize bağlı olarak değiştirebilirsiniz...
 

ROKA SALATASI



Her sofranın vazgeçilmezidir bence salatalar  :) İşte bizim soframızdan da hemen hemen hiç eksik olmayan bir salata roka salatası. İçinde tüm vitaminleri barındıran sağlık deposu. Mutlaka ama mutlaka her gün salatamız soframızın tam ortasında yerini alır. 
Mutlaka yapıyorsunuzdur fakat mutfakta yeni olanlar için ben yine de tarif vermek istiyorum...
İşte nefis salatamın tarifi.
Unutmadan şunu da eklemek istiyorum ben zaman zaman salatamın içine beyaz peynir ve ceviz de ilave ediyorum inanın tadı çok güzel oluyor....


Malzemeler:
1 bağ roka,
1 havuç,
1 soğan,
2-3 yaprak kara lahana,
4-5 adet salatalık turşusu,
1 limon,
zeytinyağı,
tuz



Hazırlanışı:
Tüm sebzeleri iyice bol su ile yıkıyalım. Sebze kurutucuya rokayı, kara lahanayı alıp fazla suyunu alalım. Roka, kara lahana ve soğanı ince ince doğrayalım. Havuçu rendeleyelim. Bir kabın içerisine doğradığımız tüm sebzeleri koyalım. Salatalık turşusunu da küçük küçük doğrayıp salatamıza ilave edelim. Ardından ayrı bir sos kabında limon suyunu, zeytinyağını ve tuzunu karıştıralım. Servis tabağımıza aldığımız salatamızın üzerine hazırladığımız sosumuzu gezdirelim. Bu şekilde yaparsak sosumuz salatamızda kalacak ve suya akıp gitmeyecektir.
Afiyet olsun......


Dip Not:

Salata yapacağınız malzemeleri sebze kurutucudan mutlaka geçiriniz. Böylelikle sosumuz salatada kalıyor ve suyu ile akıp gitmiyor :)))) Tavsiye ederim... 

SEMİZOTU SALATASI

Çok sık yaptığım ve severek yediğimiz bir salatadır. Aslında semizotunu çiğ tüketmek daha faydalıdır. Yemeğini de yapıyorum fakat salatası bir harika oluyor ...






Malzemeler:
1 demet semizotu,
500 kg yoğurt,
3 - 4 diş sarımsak,
2- yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz,


Üzeri için : 

kırmızı toz biber

Hazırlanışı:
Semizotlarını ayıklayıp güzelce yıkayalım. Yoğurdu bir kabta çırpalım. Sarımsakları ezelim ve yoğurda ekleyelim. Tuzunu ilave edelim. Semizotlarını yoğurt ile buluşturalım. İyice karıştıralım. Servis tabağına alıp üzerine yağı gezdirelim. En son olarak da toz kırmızı biber ile süsleyelim. Buzdolabına kaldıralım.
Nefis besleyici semizotu salatamız servise hazırdır.
Afiyet Olsun :)))

HAVUÇ SALATASI ( HAVUÇ TARATOR )

Havuç salatasını çok sık yapıyorum. Yoğurtlu tüm salatalar gibi havuç salatasını da çok seviyorum. Birde benim tarifimle yapmaya ne dersiniz?
Buyrun işte tarifim....



Malzemeler:
500 gr yoğurt,
2 adet havuç
zeytinyağı,
1 diş sarımsak,
tuz


Hazırlanışı:
Havuçları yıkayıp kabuklarını soyup rendeleyelim. Bir tavaya az zeytinyağı koyup havuçları soteleyelim. İyice solan havuçlarımızı soğumaya bırakalım. Sarımsağı ezelim. Yoğrudu derin bir kabın içinde tuz ve sarımsağı da ekleyip çırpalım. Havuçlarımı ilave edelim. Karıştıralım. Servis yapacağımız tabağımıza alalım. İsterseniz üzerini kuru nane ile süsleyebilirsiniz. Ben maydonoz ve dereotu ile süslemeyi tercih ettim...
Salatamız servise hazır:)))
Afiyet Olsun...