Sayfalar
▼
20 Mayıs 2013 Pazartesi
PORTAKALLI TİRAMİSU
Merhabalar,
Herkese keyifli güzel bir hafta dileyerek yazıma başlamak istiyorum. Geçen hafta sevgili Pelin sayfasında çok güzel bir pasta paylaştı. Görür görmez bunu hemen yapmalıyım dedim. Hemen mutfağa koştum ve şöyle bir baktım malzemelerime. Eyvah kedidili bisküvim 1 paket kalmış, ama yetmez çünkü kalıbım Pelin'inkinden daha büyük. Bir koşu marketten alıp geldim :)) Hemen yapmaya başladım. Göz açıp kapayana kadar da hazırladım diyebilirim. Yaparken çok da eğlendim. Ayrıca çok ama çok lezzetliydi :))
Buzdolabında bekleme süresini hesaba katmaz isek 30 dk da hazırlayacağınız çok hafif, fresh bir tarif. Mutlaka denemenizi isterim. Benim gibi siz de çok seveceksiniz buna eminim. Serin serin, nefisti gerçekten :)))
Akşam çayına arkadaşımıza giderken götürdüm pastamı, onlarda çok beğendiler...
Evet, sizleri çok fazla bekletmeden hemen bu güzel pastanın tarifine geçiyorum. Pelin'cim bu güzel tarif için sana bir kez daha teşekkür ediyorum :)))
Sevgiler...
Malzemeler:
2 pkt kedidili bisküvi (benim kelepçeli kalıbım 26 cm'lik)
2 portakalın suyu
Kreması için:
2,5 su bardağı süt,
1 yumurta sarısı,
4 çorba kaşığı toz şeker,
3 çorba kaşığı un,
3 çorba kaşığı labne peyniri,
1 pkt vanilya,
1 portakal kabuğu rendesi (rendenin ince tarafı ile)
Üzeri için:
2 çorba kaşığı kakao,
pasta şekerlemesi
Yapılışı:
Öncelikle kremasını hazırlamakla işe başlayalım. Bir tencereye süt, yumurta sarısı, şeker, portakal kabuğu rendesi ve unu alıp tel çırpıcı ile çırpalım. Ocağın üzerine alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp labne peyniri ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Ara ara karıştırarak ılımaya bırakalım. Kedidili bisküvilerin ortalarından tırtıklı bıçakla keselim. Bisküvilerin düz taraflarını portakal suyuna 1-2 sn kadar batırıp kelepçeli kalıbın kenarlarına ve tabanına hiç boşluk kalmayacak şekilde dizelim. Ilıyan portakallı kremamızın yarısını bisküvilerin üzerine yayalım. Bir sıra daha portakal suyuna batırdığımız bisküvileri kalıba hiç boşluk kalmayacak şekilde dizelim. Kalan kremamızı üzerine gezdirelim. Soğuyunca üzerine kakao serpiştirelim. Üzerini dilediğiniz pasta süsü ile süsleyebilirsiniz.
3-4 saat buzdolabında soğuması için bekletelim. Servis yapacağımız zaman kelepçesinden çıkartıp dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet Olsun...
Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilçok teşekkürler Bahar'cım,
YanıtlaSilsevgiler...
bayılırım
YanıtlaSilbende de acıbadem kurabiyelisi var
ellerine sağlık
Acıbademe bayılırımmmmm,
YanıtlaSilSeninde ellerine sağlık canım :)) Hemen geliyorum, tarifi çok merak ettim.
sevgiler....
portakallı lezzetleri severim..ellerine sağlık..çok güzel görünüyor, çok da pratik bir tarif..
YanıtlaSilCanım bende öyle limon ve portakalın aromasına bayılıyorum :))
SilMutlaka dene derim, teşekkürler,
sevgiler :))
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok teşekkürler canım,
Silsevgiler :))
Görüntü, sunum harika, çok hoş...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilçok teşekkürler :)))
Silsevgiler...
tiramusu şekillenmiş gidiyor bize de gelsin eline sağlık canım harika görüntü
YanıtlaSilEvet kardelen ablacım, bu hali beni daha çok etkiledi diyebilirim :))))))
SilHemen gönderiyorum bir tepsi....
çok teşekkürler,
sevgiler...
çok güzel olmuş canım. ellerine sağlık:)
YanıtlaSilçok teşekkürler Nursevin ablacım,
Silsevgiler :))
mmm,ellerine sağlık Fatmacığım.Nefis bir tatlı olduğu belli oluyor.SEVGİLER...
YanıtlaSilŞule'cim mutlaka denemelisin, çok beğeneceğinize eminim :)))
Silteşekkürler canım,
sevgiler...
Portakallar elveda demeden denenmeli:) Çok güzel duruyor.. :)Ellerine sağlık. Tadanlara da afiyet olsun. Sevgiler Fatoşcuğum.
YanıtlaSilEvet evet bitmeden hemen yapılmalı :)))))
SilÇok teşekkürler Nilgün'cüm,
sevgiler canım...
nefisss görünüyor ellerine sağlık canım bayılırım tiramusuya böylede çit psta şeklinde güze görünüyor
YanıtlaSilÇok teşekkürler Fatma'cım:)))
SilBeğendiğine sevindim, sevgiler :))
Ohh canımı çektirdin iyimi..
YanıtlaSilFerah ferah,serin serin,birde böye müthiş bir görüntü:)
Ekrana yapıştım bilesin:)
Ellerine sağlık canım:)
Canımmmmm,
SilKıyamam yaaaa, sen iste sana özel yaparım ben :)))))
Öpüyorum kocaman :))))
Çok teşekkürler ...
Portakal suyu, aromasıyla girdiği yeri iç açıcı yapıyor. Tatlının ağırlığını alıyor. Kurdeleli pastanız, pek de şık olmuş.
YanıtlaSilEllerinize sağlık :)
Kesinlikle portakal aroması inanılmaz bir ferahlık verdi pastama. Bir daha ki sefere de limonlusunu deneyeceğim :)))) Bakalım o nasıl olacak :))))
SilÇok teşekkürler Rabia hanımcım,
Sevgiler...
mmmmm mısss :)
YanıtlaSilellerine sağlık
Ellerine sağlık tatlım. Muhteşem görünüyor. Sevgilerimle,
YanıtlaSilÇok teşekkürler ablacım,
SilÖpüyorum çok,
sevgiler :))
Öyle güzel anlatmışsın ki canım, hemen deneyeceğim :) Bende görmüş ve ilgimi çekmişti Pelin'in tarif. Ellerine sağlık canım, enfes görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler, güzel günler dilerim...
Öznur'cum hiç tereddüt etmeden deneyebilirsin. Tadı inanılmaz güzel.
SilBen bir sonrakine limonlusunu deneyeceğim :))) Ar-ge yapmaya devam yani :)))
Çok teşekkürler canım,
sevgiler,