Sayfalar
▼
18 Mayıs 2013 Cumartesi
EV YAPIMI LAHMACUN
Herkese Günaydın,
Mutlu, keyifli, huzurlu bir hafta sonu geçirmenizi diliyorum :))
Uzunca bir süredir lahmacun yapmayı istiyordum ve nihayet ben de lahmacunu denedim. İyi ki de denemişim nefis oldu, akşam yemeği için ahzırladım, parmaklarımızı yedik :)) Yok böyle bir tat... Hazırlara taş çıkartır vallahi.
Artık lahmacunumuzu evimizde miss gibi kendimiz hazırlıyoruz. Dışarıda yediklerimizin içinde neler var, hijyen mi, bilmeden yemektense tertemiz ve daha lezzetli kendimiz yaparız çok daha iyi...
Ben bu tarifi çok sevdiğim ablam Pembe Kekik'ten aldım. Birebir uyguladım sonuç mükemmel. Kendisine buradan bu güzel tarifi bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyorum. Kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ediyorum, mutlaka deneyin. Benim favorilerim arasında yerini almış bulunmakta, haberiniz ola :))
İşte size ev yapımı nefis lahmacunun tarifi;
Malzemeler:
5 su bardağı un,
1 pkt instant maya,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1,5 su bardağı ılık su
Harcı için:
400 gr orta yağlı kıyma,
4 ad. domates,
3 orta boy soğan,
2 sivri biber,
1 diş sarımsak,
3 çorba kaşığı zeytinyağı,
yarım demet maydanoz,
yarım demet dereotu,
1 çorba kaşığı Tat domates salçası,
tuz, karabiber ve kırmızı pul biber
Yapılışı:
Öncelikle hamurunu hazırlayalım. Bir kabın içine unumuzu eleyelim. İnstant mayayı unun üzerine serpelim. Şekerini ve tuzunu da ekleyelim. En son olarak ılık suyu yavaş yavaş hamura ekleyip yoğuralım. İyice yoğurduğumuz hamuru üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat kadar mayalanması için ılık bir ortamda bekletelim. Hamurumuz mayalanırken biz de harcımızı hazırlayalım. Domatesin kabuklarını soyalım. Soğan, sarımsak ve biberi. Domatesleri, soğanları, sarımsağı, biberi, salçayı ve zeytinyağını robottan geçirelim. Maydanoz ve dereotunu da ince kıyım doğrayalım. Genişçe bir kabın içine kıymayı, dereotu, maydanozu, robottan geçirdiğimiz tüm malzemeyi ve baharatları da ekleyip elimizle yoğuralım. Bütün tatlar birbirine geçsin. Sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım ve bezeler yapalım. Tezgaha çok az un serpip merdane ile bezemizi 20 cm çapında açalım. Üzerine iç malzememizden bolca koyalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 200 'C deki fırında 15 dk pişirelim. Fırında çok kalırsa kuruyor bunu da unutmayalım.
Sıcak sıcak lahmacunlarımızın yanına bol köpüklü ayran ile servis yapalım :)))
Afiyet Olsun...
Not: İnstant maya yerine 1 tatlı kaşığı kuru maya da kullanabilirsiniz. Ilık suyun içinde mayayı eritip daha sonra una ilave ediniz ...
Fatma Hanımcım ellerine sağlık çok iştah açıcı görünüyorlar,haftasonları için böyle bir keyif ne güzel olur :)
YanıtlaSilyapılışı görünmüyor
Günaydın canım, gerçekten tadıda çok güzel :))
YanıtlaSilBen de görünüyor yayında yani tüm tarif :((
Bir daha bir ayarlara bakayım canım, öpüyorum çok sevgiler...
Ellerine sağlık Fatmacım.. Bende hemen hemen bir senedir pidemi lahmacunumu kendim yapıyorum. Tek sorun bir tepsi pişerken diğerini bekleyecek kadar sabır olmaması..:))) Afiyetler olsun. Miss gibi..
YanıtlaSilÇok teşekkürler Oya ablacım,
SilHaklısın evet, pişerken beklemek mutfağı saran miss gibi karşısında epey zor :))
Sevgiler...
ellerine sağlık canım afiyetle
YanıtlaSilsevgiler
çok teşekkürler Bahar'cım :))
Silsevgiler,
elınıze sağlık zaten dısarıda yedıklerımızı bılsek bır daha yemeyız ıste tarıf evde mıs gıbı yapıp yıyelım
YanıtlaSilÇok teşekkürler Selma'cım,
SilKesinlikle yemeyiz dediğin gibi :)))))
Sevgiler...
Ellerine sağlık Fatma'cım nefis görünüyor canım istedi desem yalan olmaz :)
YanıtlaSilsen daha güzelini yaparsın canım ablam :)))
Silsevgiler...
herseyi bu kadar guzel ve yenilesi yapmak zorunda misin fatosum:))
YanıtlaSilBeğendiğine çok sevindim canım :))
SilSevgiler...
Ellerine sağlık Fatoş'cum görünce canım istedi bol köpüklü bir ayran ve soğan salatasıyla nefissss...
YanıtlaSilçok teşekkürler, eee tarif senden yapması benden :)))
Silbayıla bayıla yedik çekirdek ailemle birlikte :)))))))
evettttt nefis oldu vallahi :))))
sevgiler ablacım...
en baş sağlıklı ve ve ev yapımı çok güzel olmuş canım bende şimdi hazırlıyorum yapaçağım daha önce yaptım şimdi peşimi bırakmıyorlar yap yap diye,ellerine sağlık canım
YanıtlaSilHiç birşey evde kendi yaptığımız gibi olmuyor ki. Gıdaların içine mutlaka ya katkı maddeleri ya da koruyucu renklendirici, tat- kıvam arttırıcı bir sürü şeyler koyuyorlar :(
SilNe olduğunu bilmediğimiz etler, defalarca kızartılmış yağlar vs vs :(
Ben de elimden geldiğince kendim yapmaya özen gösteriyorum ablacım. İnşallah bizden sonraki nesil de böyle devam eder !..
Senin de ellerine sağlık, afiyetler olsun :))
sevgiler...
Ellerinize sağlık ne kadar lezzetli görünüyor..İştah açıcı gerçekten :)
YanıtlaSilSevgiler.
çok teşekkürler canım :))) beğendiğine sevindim....
Silsevgiler...
immmm ellerine saglik cqnim en kisa zamanda denemeliyim bayilirim lahmacuna..
YanıtlaSilCanım, çok teşekkürler,
SilBen de çok seviyorum :)) Sen daha da güzelini yaparsın :))
Öpüyorum çok sevgiler...
Değerli blog yöneticisi;
YanıtlaSilWeb sitenize, facebook sayfanıza ya da youtube videolarınıza yüksek hit istiyorsanız HitLeap hit sitesine ücretsiz üye olun, sitenizi ekleyin. Sitenizin alexa değerlerini de arada bir kontrol edin. Farkı görecek ve şaşıracaksınız. ÜCRETSİZDİR!
http://tinyurl.com/c4cahl3
Fatoşcuğum bu lahmacunlarda aklım kaldı.:) Yarın pazar, ev işleri erken biterse yapmak üzere mutfağa gireceğim:) Hamuru mayalanırken arada dinlenme molası da var nasılsa:) Ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilNilgün'cüm çok teşekkürler canım. Mutlaka denemelisin belki de denedin :)))
SilMesajlarınızı şimdi okuyabildim çünkü... Tadına doyamadık biz.
Senin de ellerine sağlık canım, afiyetler olsun :))
Sevgiler...
bayılırımmm..en en en sevdiğim lezzetlerden biri.görünce aklıma düştü.en kısa zamanda yapmam lazım.çokta güzel ve nefis görünüyor.ellerine sağlık Fatmacım..
YanıtlaSilArzu'cum bende çok seviyorum lahmacunu :))))) Çok teşekkürler canım,
SilÖpüyorum,
Sevgiler...