Sayfalar

10 Temmuz 2019 Çarşamba

YUMURTALI GEVREK



Merhabalar sevdiklerim,
Uzun zamandır bloğa yzaı yazmadığımı farkettim. Biraz tembellikten biraz yoğunluktan biraz da instagrama ağırlık vermemden kaynaklı uzak kaldım buralardan. Ama size harika bir tarifle geldim :) arayı kapatıp telafi edicem o boşluğu söz :)
Biz Egeliler gevrek deriz ama diğer şehirlerde simit olarak geçiyor ismi.
Sabah kahvaltılarının baştacıdır çıtır çıtır kızarmış olanı...
Ama ben her öğünde yüiyebilirim o derece seviyorum gevreği, yanına tek ihtiyacı tulum peyniri ve taze demlenmiş çay...
Arada bu lezzeti ikiye katlıyor ve bu tarifi yapıyorum. Ev halkı bayılıyor  :)
Tavsiye ederim mutlaka deneyin. Hem sıradanlığın dışına çıkarıyor olaya farklı bir boyut katıyoruz, hem de sunumuyla da puanları topluyoruz :) Kahvaltıya misafiriniz mi gelecek işte size nefis sunumlu bir kahvaltı alternatifi...



İster hafta sonu isterseniz de hafta içi kahvaltınızı taçlandırmak için pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif...

Yumurtalı gevreğinizin içerisine istediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz. Ben sucuklu kaşarlı yaptım harika oldu. Tarifi hemen paylaşıyorum, siz damak zevkinize uygun şekilde hazırlayabilirsiniz.
Fikir benden, yorum sizden :)
Kendinizi şımartın ve bu leziz kahvaltılıkla kesinlikle tanışın.



YUMURTALI GEVREK

Malzemeler:

1 adet gevrek (simit)
2 yumurta
Sucuk
Kaşar peyniri
Tereyağı
Karabiber ve tuz

Yapılışı:

Gevreğimizi ortadan yatay şekilde keselim. Yumurtanın beyazını ayrı bir kaseye alıp içine küp küp doğradığımız sucuk ve kaşar peynirlerimizi ekleyelim. Tavaya tereyağını ekleyip eritelim gevreği üzerine koyup biraz ısıtalım. Ocağımız kısık ateşte olsun püf noktası burada. Ardından sucuklu karışımı dökelim üzerine. Dökerken gevreğimizi hafifçe elimizle bastıralım. Kenarlarından taşmasın. İçi biraz piştiğinde ayırdığımız sarıyı da ekleyelim. Karabiber, tuz ve isterseniz sunumda üzerine çok az pul biber ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun şimdiden deneyecek olanlara ...



8 Ocak 2019 Salı

İNCİLİ GASTRONOMİ REHBERİ RAFLARDA

                                    

Türkiye’de benzeri olmayan bir değerlendirme ve derecelendirme yöntemi kullanarak gastronomi rehberi hazırlamaya karar verişimizin üzerinden iki yıldan fazla süre geçti.

Artık dünya çapında restoranlarımız, şeflerimiz, tadı damaklarda yer eden lezzet duraklarımız olmasına karşın geçtiğimiz yıla kadar sektörü etik kurallar çerçevesinde değerlendirecek, işini iyi yapanları teşvik edecek, yeme-içme severlere yol gösterecek bir rehber yoktu.
Bu açık Hürriyet Gazetesi ve Karaca iş birliğiyle kapandı. Türkiye’nin en güçlü yeme- içme yazarları, kanaat önderleri ve gizli müfettişlerinin katkılarıyla İstanbul, Bodrum, Alaçatı ve Çeşme’deki restoranları değerlendiren ilk İncili Gastronomi Rehberi 2017 Kasım’ında yayımlandı.
İncili Gastronomi Rehberi’nin ikincisi ise 18 Aralık itibarı ile raflardaki yerini aldı. Ardında yoğun bir emek ve zorlu bir süreç olan rehberin bu yıl kapsamı da genişledi, İzmir ve Ankara’daki restoranlar da değerlendirmeye dahil edildi. 422 restoran ve 257 lezzet noktasının yer aldığı rehberimizin içeriği kadar tasarımında ve derecelendirme sisteminde de yenilikler var. İnci sayısı dörtten beşe çıktı. Ayrıca restoranlar kategorilerine ayrılarak aranan yerlerin daha kolay bulunacağı bir düzenleme de yapıldı.

İncili Gastronomi Rehberi’nin websitesine https://inciligastronomirehberi.hurriyet.com.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

İLKELER

  • Gastronomi Rehberi projesinde görev alacak gizli müfettiş seçimleri yapılırken restoranlarla özel ya da maddi ilişki olmamasına dikkat edildi.
  • Yeme-içme tutkunları arasından seçilen müfettişlerden 'görevlerini', çevrelerinden ve puan verdikleri yerlerden kesinlikle gizli tutmaları istendi.
  • Şefler, restoran sahipleri ve işletmeciler etik olmayacağı düşüncesiyle müfettiş olarak seçilmedi.
  • Gönüllülük esasına göre katkıda bulunan 200’ün üzerinde gizli müfettiş son bir yıl içinde gittikleri restoranları değerlendirdi.
  • Listemizde olan her işletme en az üç müfettiş ve proje ekibinden bir kişi tarafından ziyaret edildi. 
  • Kurgulanan sisteme göre restoranlar malzeme, lezzet, servis, kimlik, sunum ve dekorasyon özellikleriyle puanlandırıldı.
  • Sistemin kapanmasının ardından çıkan sonuçlar proje ekibi ve danışma kurulunun kanaatlerinin de dikkate alınmasıyla nihai halini aldı.
  • İstanbul, Ankara, İzmir, Çeşme, Alaçatı ve Bodrum’daki restoranları kapsayan rehberde 5 İncili 3; 4 İncili 30; 3 incili 86, 2 incili 168 ve 1 incili 135 olmak üzere toplam 422 restoran ve 257 lezzet noktası bulunuyor.
  • Listeler hazırlanıp değerlendirmeler başladıktan sonra açılan mekanlara ‘Yeni Açılanlar’ bölümünde yer verdik.
  • Ayrıca yeni açılan ve kapanan restoranlar web sayfamızda güncellenecektir.


İnci Açılımları

  • 5 İnci: Olağanüstü deneyim
  • 4 İnci: Mükemmel
  • 3 İnci: Çok iyi 
  • 2 İnci: İyi 
  • 1 İnci: Gitmeye değer 


Restoranların fiyat aralığı;

  • ₺:        0-50 TL
  • ₺₺:     50 – 100 TL
  • ₺₺₺:  100 – 250 TL
  • ₺₺₺₺:            250 TL+

Bir boomads advertorial içeriğidir.

20 Ekim 2018 Cumartesi

MACIR KÖFTE / BARBEKÜ PARTİSİ VE AÇILIŞ KOKTEYLİ


Dün sevgili @alaattincagil davetiyle katıldığım keyifli bir açılıştaydım🎉

Göztepe'de açılan @macirkofte 'nin 🔥🍢Barbekü Partisinde birbirinden nefis köfte tadımları yaptık, açılışa özel getirtilen "tapaniler🎺🎷🥁" eşliğinde çok keyifli bir gün geçirdik.




Mekanın sahibi Can beyin ilgisi alakası çok hoşuma gitti. Evimizdeymişiz gibi rahat hissetik mekanda kendimizi😊Can beyin Akhisar'lı olduğunu duyunca hemen sohbet ettim😁 çünkü eşimin baba tarafı da Akhisar'lı ✌🏼

Mekanda 🍢köftenin yanı sıra 🌿zeytin ve 🏺zeytinyağı satışı da bulunmakta. Ekranı kaydırdığınızda göreceksiniz zeytinleri 😋😋
Masamıza gelen 🍊portakal ve 🍋limon dolgulu zeytinin yanında bir de 🔥grill zeytin geldi, tadı efsaneydi👌🏼 Portakal dolgulu olanı da çok beğendim mutlaka deneyin derim😋👍🏻


Mekan güzel, lezzetler güzel e daha ne olsun 😀😁😄


Şöyle; temiz, kaliteli köfte gibi köfte yemek istiyoruz diyorsanız adres belli👍🏻👍🏻



Bu arada dükkanda dondurulmuş hiçbir ürünü kullanmıyorlar. Bunu özellikle belirtmek istedim en çok hoşuma giden şey de bu oldu... Köfte harcı bir gün önceden hazırlanıp dolapta dinlendiriliyor ve ertesi gün müşterilere sunuluyor. Gönül rahalığı ile köfte yiyebileceğiniz güzel bir mekan @macirkofte 👌🏼
Gittiğinizde benden de selam söylemeyi unutmayın Can bey'e 😀🙋🏼‍♀️


Hepinize keyifli mutlu hafta sonları diliyorum😊

( Alaattin' cim davetin için tekrar teşekkürler )








4 Haziran 2018 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA


Merhabalar,
Ramazanın ortasına geldiğimiz şu günlerde yemeklerin de hafif olanlarını tercih ediyorum. Ağır yemekler yenmiyor. Dün de hepimizin çok sevdiği nefis mi nefis lezzetiyle damakları şenlendiren zeytinyağlı yaprak sarma yaptım.


Mutfağa girdimde aklımda biber dolma yapmak vardı ama dayanamayıp hemen içi biraz fazlalaştırdım. Sonuç tencerede dolmalardan daha çok yaprak sarmayla yemeği tamamladım.
Ne yapayım serde Egeli'lik olunca zeytinyağlı yemeklere ayrı bir düşkünüm, yapacak bişiy yok.
Kimi et sever, kimi de ot...
Ben her ikisini de seviyorum o ayrı tabi ama zeytinyağlıların yeri ayrıdır her daim 
Yemeğimi bu kez Hatay @fansadadogalmarket 'den gelen zeytinyağı ile pişirdim.
İşte Tarifim;

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA
Malzemeler:
Yarım kg asma yaprağı,


İç harcı için:
2 su bardağı pirinç,
2 adet kuru soğan,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 çorba kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı yenibahar,
tatlı kaşığı kırmızı biber,
1 tatlı kaşığı değirmenden çekilmiş karabiber,
1 tatlı kaşığı değirmenden çekilmiş kişniş,
1 çorba kaşığı nar ekşisi,
yarım demet maydanoz,
3 adet rendelenmiş domates,
tuz ve su

Hazırlanışı:
Öncelikle asma yapraklarını kaynamış suda renkleri değişinceye kadar haşlayalım, süzüp bir kenarda bekletelim. Bu arada iç harcı hazırlayalım. Küçük bir tencerede küp doğranmış soğanları az zeytinyağı ile hafifçe kavuralım. İçine salçayı da ekleyip kavurmaya devam edelim. Bir kabın içine yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci, kalan zeytinyağını, nar ekşisini ekleyelim. Daha sonra içerisine rendelenmiş domatesi ilave edelim. Üzerine arzuya göre tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım. Kavurduğumuz soğan ve salçayı pirinçlere ekleyelim. Tencerenin dibini asma yapraklarının sap kısımlarıyla kaplayalım ki sarmalarımız yanmasın. Soğuyan asma yapraklarından bir tane alıp iç harçtan yeterince koyup saralım. Tüm yapraklar bitene kadar aynı işlemi uygulayalım. Tencereye yarısına gelecek kadar su ekleyip üzerine çok az zeytinyağı gezdirelim. Orta ateşte pişirelim.

Yaklaşık 20-25 dk sonra sarmalarımız pişmiş olacaktır.
Arada kontrol etmeyi unutmadan pişirelim.
Afiyet Olsun...


Hatay/Antakya ili Altınözü ilçesinde, Doğu Kuseyir havzasında yetişen yerel zeytin cinsleri ile harmanlanan yüksek aromalı ve kalitede ürettikleri sızma zeytinyağını kullandım...
Bu havzaya kurulu olan fabrikada son teknolojik yenilikler kullanılarak, el değmeden hijyenik kurallara uyularak üretim yapılmakta olduğu bilgisini edindim. İçerisinde kesinlikle koruyucu katkı maddesinin içermiyor olması içimi rahatlattı.

Lezzetli, katkısız ve kuralına uygun, olması gerektiği gibi üretim yapan bir firma bulmuşken bırakmam dedim ve verdim siparişimi 🛒
Hiç de pişman olmadım lezzetli doğal ve kaliteli bir zeytintağı ile tanıştım.
Size de tavsiye ediyorum.
Yurtdışına ihraç edilen bu markayı kesinlikle deneyin isterim. İşini doğru ve düzgün yapan işletme sayısı gitgide azalırken böyle markaları alkışlamak geçiyor içimden.
Geleceğini / geleceğimizi düşünen firmalar artsın eksilmesin inşallah.
@fansadadogalmarket markasını gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum...

Ürün yelpazesinde;
*Nar Ekşisi
*Ceviz Reçeli
*Turunç Reçeli
*Patlıcan Reçeli
*Kebbet Reçeli 👈🏼 bunu merak ettim..
*Biber Salçası
*Tozbiber bulunmakta....
Bu nefis lezzet için tekrar teşekkür ediyorum. Bakalım @fansadadogalmarket zeytinyağı ile sıradaki tarifim ne olacak.
Hepinize hayırlı iftarlar diliyorum şimdiden...

Allah kabul etsin oruçlarımızı inşallah...
Mutlu Akşamlar Sevdiklerim 💚