13 Nisan 2015 Pazartesi
EGEMETRO GAZETESİ 13 NİSAN 2015
Merhabalar sevgili dostlarım,
Her hafta yayınlanmakta olan, İzmir İzban vagonlarında dağıtımı yapılan Egemetro Gazetesi yine sizler için dolu dolu hazırlandı.
İnternetten okuma imkanınızın da olduğu gazetemizi metro vagonlarında yolculuğunuz sırasında okuyabilirsiniz.
Gazetemizi Online da okuyabilirsiniz bu linkten...
Egemetro Web sayfa linki:
http://www.metrogazetesi.com/
Üyeliklerinizi bekliyorum sayfamıza...
Egemetro Grup sayfa linki:
https://www.facebook.com/groups/181987791866775/?pnref=story
Bu hafta Kadın Sayfasında yine faydalı bilgiler, pratik tarifler ve yeni bir mekanın tanıtımı ile karşınızdaym.
Sayfamda bu haftaki tarifim:
FIRINDA PALAMUT...
Kesinlikle bu tarifi denemenizi tasiye ediyorum. Palamut yağlı bir balık olduğu tavada çok ağır oluyor. Extra bir de pişerken yağ çektiği için ben çok sevmiyorum tavada palamutu...O yüzden de fırında baharatlarla lezzetlendirip pişirmeyi tercih ediyorum. Hem etin lezzetini damakta daha çok hissediyorum böyle.
Gidilesi Mekanlar Köşemde bu hafta misafirim:
KULE Cafe Brasserie ve
Kule Balık Eviydi...
Mekanın genç ve başarılı işletmecileri olan Canan ve Mert Korkmaz çifti ile hoş bir sohbet gerçekleştirdik.
Yazımda mekan ile ilgili detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz.
BAHAR' ın geldiği yavaş yavaş hissediliyor değil mi ? Her ne kadar bu hafta biraz soğuk geçsede doğadaki uyanış yetiyor baharın geldiğini hissettirmeye yetiyor :)) Bu hafta da bahar gelmiş hoşgelmiş dedim yazımda :)
Umarım okur ve beğenirsiniz...
Kızartma Yağları ile ilgili bir yazı hazırladım.
Önemsemediğimiz hatta çoğu zaman lavabonun içine döküverilen kızartma yağlarından bahsettim.
Yaz geliyor :)
Fazla yağlardan kurtulmak gerekiyor vakit kaybetmeden...
İnce t-shirtleri giyeceğiz, fazlalıkları saklayacak montlarımız olmayacak üzerimizde..
Sağlıklı yaşam için, kendimiz için fazlalıklardan arınmalıyız...
Ben hep diyorum, sporu zayıflamak için değil, sağlıklı olmak, zinde kalmak için yapalım. Yaşam biçimi haline getirelim...
Bu hafta da DETOKS nasıl yapılır, nedir bundan bahsettim...
Günlük hayatta yaşamımızı kolaylaştıracak bilgilere çok ihitiyacımız oluyor öyle değil mi...
Pratik bilgiler, püf noktaları çoğu zaman hayat kurtarabiliyor. Hele ki çalışan bir kadınsak bu bilgiler bizim için çok değerli hale gelip inanılmaz işe yarıyor gerçekten. Zamanın kesinlikle yetmediği ve zamanla yarıştığımız şu evrende sayfamda bu bilgilere yer vermeyi çok yerinde buluyorum.
Umarım sizlere faydası oluyordur.
Bu hafta da sizlere güzellikler sunmak istedim ve bunun için hazırlandım.
Hayatınızda hep güzelliklerin olması, yüzünüzün her daim gülmesi dileklerimle,
Haftaya tekrar görüşmek üzere,
Sevgiler,
8 Nisan 2015 Çarşamba
YABAN MERSİNLİ KURABİYE
Merhabalar sevgili blogcanlarım,
Bu hafta sabahları full sahil boyu yürüyüşü yapıyorum, Nasıl iyi geliyor nasıl fresh ve tazelenmiş hissediyorum kendimi anlatamam size. Yürüyüşten sonra da 1 saat egzesiz yapıyorum.
Yaz geliyor, fazlalıkları atmak için bence güzel bir fırsat diye düşünüyorum.
Doğanın canlanmasıyla bende de bir hareketlilik sözkonusu...
Baharı içimizde böylesine hissederken kendimi mutfakta buluveriyorum ben her nedense. Değişik tarifler peşine düştüğüm doğrudur.
Denemeler yapıyorum fırsat buldukça, Yaban mersinini de kek ve kurabiyelere çok yakıştırdığım için önce kurabiyede denemeye karar verdim.
Sonuç mu ???
** mükemmel tabiiki :))
Tadı aynı un kurabiyesi kıvamında.
Sizlerde benim gibi kıyır kıyır, ağızda eriyen tarz kurabiyelerden hoşlanıyorsanız denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Çay saatlerinde misafirlerinize çayın yanında ikram edebileceğiniz değişik ve nefis bir lezzet.
İşte Tarifim:
YABAN MERSİNLİ KURABİYE
Malzemeler:
250 gr. yumuşak tereyağı,
1 türk kahve fincanı sıvıyağ,
4 yemek kaşığı nişasta,
4 yemek kaşığı pudra şekeri,
1 pkt vanilya,
1 kahve fincanı minik doğranmış yaban mersini,
3 su bardağına yakın un (elenmiş)
Yapılışı :
Yumuşak tereyağını, sıvıyağı, nişasta, pudra şekeri ve vanilyayı karıştıralım. Sonra elediğimiz unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Yaban mersinini hamura ekleyip yoğuralım. Hamuru strech'leyip buzdolabında 15 dk. kadar bekletelim. Sonra hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize kurabiyelerimizi aralıklı olarak dizelim. Fırınımızı 170 C' ye ayarlayalım. 5 dk kadar ön ısıtma yapalım. Ve 15 dk kadar pişirelim.
Afiyet Olsun.
7 Nisan 2015 Salı
1. Urla Enginar Festivali Tanıtım Yemeği
7 Mart 2015 Cumartesi günü 1. Urla Enginar Festivali kapsamında Urla Belediyesi-İzmir Büyükşehir Belediyesi-İzmir Ekonomi Üniversitesi & Urla’ya Gönül Verenler tarafından düzenlenen 1. Urla Enginar Festivali kapsamında sosyal medya komitesi 7 Mart 2015 Cumartesi Günü Beğendik Abi Lokantasında Enginarlı lezzetler etkinliğini gerçekleştirdi. Yemek blog yazarları olarak Forum Bornova'daki Beğendik Abi İzmir Lokantasında hepimizin çok sevdiği Enginarlı lezzetlerin etkinliğine davet edildik.
Mekanın sahibesi sevgili Handan hanım ve oğlu Hikmet Kaygusuz beyefendi bizlere birbirinden lezzetli ve birbirinden güzel enginar yemeklerini hazırlamışlardı. Menüde tadına baktığım tüm yemeklerin tadı nefisti. Tadı kıvamı lezzeti ve baharat uyumu harikaydı.
Bu güzel lezzetleri bizlerle buluşturdukları için kendilerine teşekkür ediyorum.
Etkinlikte birbirinden farklı ve lezzetli Enginar yemeklerinin tadına baktık.
ENGİNAR ÇORBASI...
ENGİNAR DOLMASI...
ENGİNAR MÜCVERİ...
BEĞENDİLİ ETLİ ENGİNAR...
ENGİNARLI PİLAV...
ENGİNAR SAPI SALATASI...
ENGİNAR KALBİNDE EGE OTLARI KAVURMASI...
ENGİNAR KALBİNDE YOĞURTLU ŞEVKET- İ BOSTAN
ENGİNAR REÇELİ...
Tadımını yaptığım tüm yemekler birbirinden lezzetliydi :))
Etkinlikte emeği geçen herkese çok ama çok teşekkür ediyorum.
Dilek Yetkiner' e de ayrıca teşekkür ediyorum.
California Walnut Commission'un İzmir Blogger Etkinliği
Geçtiğimiz günlerde California Walnut Commission tarafından Mövenpick Hotel İzmir’de
düzenlenen çok güzel bir etkinliğe davet edildim.
Etkinlikte önce cevizin sağlık ve beslenme üzerindeki faydalı etkilerini anlatan çok güzel bir slayt izledik. Daha sonra ise Mövenpick Hotel Executive Chef’i Murat Yıldız ile ceviz konseptli yemekler pişirdik. İşte bu kısım çok keyifliydi benim için. Çünkü mutfakta kendimi inanılmaz iyi hissediyorum :)
Alzheimer ve Kalp Hastalıkları Riskine Karşı: Ceviz
California Walnut Commission tarafından 11 Mart 2015 tarihinde Mövenpick Hotel İzmir’de düzenlenen etkinlikte, İzmir’li bloggerlara cevizin sağlık ve beslenme avantajları anlatıldı ve Mövenpick Hotel Executive Chef’i Murat Yıldız bloggerlarla, ceviz konseptli yemek pişirme çalışması gerçekleştirdi.
Cevizin üretimi, dünyada ve Türkiye’de ki kullanım alanları ile ilgili olarak bilgiler verilen etkinlikte , cevizin Türk tüketicileri tarafından sağlıklı, besleyici ve keyifli bir atıştırmalık olarak değerlendirildiği anlatıldı.
Amerikan Kalp Vakfı tarafından ‘kalp sağlığı üzerine olumlu etkileri’ konusunda sertifikalandırılan ve Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA tarafından kalp krizi riskini azaltabileceği konusunda onay alan ceviz, fonksiyonel bir gıda olarak biliniyor.
Cevizin Kalp Hastalıkları ve Alzheimer’a Etkisi
Yapılan araştırmalar sonucunda, bir kişinin beslenmesine ceviz dâhil edildiğinde, hâlihazırda kalp hastalığı olanlara fayda sağlanmasının yanı sıra, kalp hastalığı geliştirme riskinin de kayda değer oranda azaldığı gözlemlendi.
Advances in Nutrition dergisinin 14 Kasım 2014 tarihli sayısında çıkan bir makalede, Pennsylvania State Üniversitesi, Beslenme Bilimleri Bölümünden Ordinaryüs Profesör Penny Kris-Etherton, ve Jennifer A. Fleming, ceviz ve ceviz yağında bolca bulunan a-Linolenik Asit (ALA) alan kişilerin kalp ve damar hastalıklarına (CVD) yakalanma riskinin azaldığı sonucuna ulaştılar.

New York Eyaleti Gelişimsel Engeller Hakkında Temel Araştırmalar Enstitüsü (IBR), Gelişimsel Nöroloji Laboratuvarı başkanı Prof. Dr. Abha Chauhan önderliğinde yürütülen araştırmada, ceviz açısından zengin bir diyet uygulanan farelerde öğrenme becerilerinde, hafızada, kaygı azaltımında ve motor gelişiminde kayda değer iyileşme görülmüştür.
Etkinliğimizin en eğlenceli ve zevkli kısmına geçtik sunumun hemen ardından. Cevizle neler hazırlamışız hep birlikte görelim bakalım ;
Mövenpick Hotel Executive Chef’i Murat Yıldız
* Çerkez Tavuğu ve * Cevizli Bezirgani yaptık Murat Şefimle birlikte ...
Hepsi inanılmaz lezzetliydi,
Püf noktalarıyla birlikte tarifi aldık sevgili Murat Şefim'den :))
Cevizli kıtırlı dana madalyon ve ızgara kuşkonmaz
Mövenpick dondurma eşliğinde baklavamız da çok lezzetliydi.
Bu keyifli etkinlik için California Walnut Commission'a, Promedia'ya ve Chef Murat Yıldız'a çok çok teşekkürler.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)