Sayfalar

14 Mart 2014 Cuma

Le Cordon Bleu Bahar Dönemi Sertifika Programı 30 Mart’da Başlıyor!

Le Cordon Bleu Bahar Dönemi Sertifika Programına “blogger_lcb_2014”  kodu ile başvuru yapın, 50 parçalık Wüsthof marka Le Cordon Bleu logolu Bıçak ve Alet Seti hediyenizi alın.

Le Cordon Bleu” (Mavi Kurdele) isminin mutfak sanatları ile ilişkilendirilmesi ilk olarak 16. yüzyılda ortaya çıktı. Le Cordon Bleu ismi, Fransa Kralı III. Henri tarafından kurulmuş ve zaferlerini şatafatlı ziyafetlerle kutlayan Saint-Esprit Şövalyeleri’nin sembolünde bulunan mavi kurdele nedeniyle, 16. yüzyıldan itibaren mutfaktaki mükemmeliyetin simgesi oldu.

Le Cordon Bleu, 1895’te “La Cuisiniere Cordon Bleu” Dergisi'nin yayımcısı, gazeteci Marte Distel tarafından mutfak sanatları okulu olarak Paris’te kuruldu. Açılışından itibaren, Le Cordon Bleu’nün uluslararası ünü hızla yayıldı. 1950’li yıllarda Paris’te yaşayan Julia Child’ın bu okulda eğitimini tamamlayıp ünlü bir aşçı ve yemek yazarı olması da Le Cordon Bleu’nün tanınırlığını artırdı. Julia Child’ın hayatı 2009 yılında vizyona giren Meryl Streep’in başrolünde oynadığı “Julie & Julia” adlı bir filme de konu oldu.

Günümüzde Le Cordon Bleu, 20 ülkede, 40’ı aşkın uluslararası okulda yılda 20.000 öğrenciye eğitim veriyor. Le Cordon Bleu öğrencileri, Michelin yıldızlı restoranlardan gelen usta şefler ya da prestijli yarışmalarda galip gelerek Meilleur Ouvrier de France gibi unvanları elde eden isimler tarafından eğitim görmektedir. Usta aşçılar, klasik Fransız mutfağı ve uluslararası aşçılık tekniklerine ait bilgi ve deneyimlerini Le Cordon Bleu öğrencilerine aktarmaktadırlar.

10 Mart 2014 Pazartesi

ISPANAK KAVURMA

Herkese kocaman sevgiler,
Yine çok güzel bir haftaya daha merhaba dedik hep birlikte. Bugün çok keyifliyim, nedensiz hem de :)) İçimde bir sevinç var Allah hayırlara çıkarsın inşallah :) Bugün sizlere benim çok sevdiğim bir yemeği paylaşacağım. Hepimizin bildiği bir tarif aslında. Ama ben bilmeyenler için kendi tarifimle anlatmak istiyorum. Ispanak demir bakımından oldukça zengin bir sebze. Çocuklarınıza bol bol yedirmenizi tavsiye ediyorum. Yakında ıspanakla ilgili çok güzel bir tarif daha ekleyeceğim bloğa.
Ispanağı ne yaptıysam çocuğuma sevdiremedim diyenler için gelecek tarifim... Vereceğim tariften sonra bakın çocuğunuz nasıl  da ıspanak yiyecek :)) Ama azıcık sabredin onu da çok yakında paylaşacağım :)
Evet sizleri çok fazla bekletmeden hemen tarifime geçiyorum canlarım...


ISPANAK KAVURMA
Malzemeler:
500 gr kuzu ıspanak,
2 orta boy soğan,
2 diş sarımsak,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası,
tuz, karabiber,
zeytinyağı

Yapılışı:
Öncelikle ıspanaklarımızı güzelce yıkayalı. Suyunu süzelim. İri iri doğrayalım. Soğan ve sarımsaklarımızı yemeklik doğrayalım. Tenceremize zeytinyağını alıp, doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyip orta ateşte soteleyelim. Salçalarımızı ekleyip sotelemeye devam edelim. Ispanaklarımızı ekleyelim. Tuz ve karabiberi ekleyip şöyle bir karıştıralım. Tenceremizin kapağını kapatıp 15-20 dk kadar pişirelim. Süre sonunda suyunu salıp çekmesi gerekiyor. Çekmediyse çok az daha pişirelim. Yemeğimiz servise hazır. İster sarımsaklı yoğurtla, isterseniz de bu şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun..

Not: Bu bilgiyi usta bir şeften almıştım. Sizlerle de paylaşmak istiyorum. Ispanak yemeği yaparken kesinlikle karıştırmadan pişirmek gerekiyormuş.
Hem besin değeri kaybolmuyor hem de çok daha güzel pişiyor.
Ben öyle yapıyorum. Tavsiye ederim :))

5 Mart 2014 Çarşamba

COCO POPS'LU KURABİYE

Merhabalar sevgili blogcanlarım,
Bugün İzmir'de yağmurlu ve kapalı bir hava var. Ama biz ne yapıyoruz enerjimizi yüksek tutuyoruz :)) Bende pek hoşlanmıyorum böyle kapalı havalardan ve evde kek, kurabiye yapıyorum genelde. Bugün sizlere nefis bir kurabiye tarifim var. Böyle ağızda dağılan, lokum gibi bir kurabiye hem de. Bu ölçülerle tam bir tepsi çıkıyor, çok da bereketli üstelik. Siz de böyle ağzınızda eriyip giden kurabiyelerden hoşlanıyorsanız bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Bana hak vereceksiniz tadına bakınca :)))



İşte bu güzel kurabiyelerin tarifi :

COCO POPS'LU KURABİYE
Malzemeler:

75 gr tereyağı yada margarin,
1 yumurta,
1 su bardağı pudra şekeri,
1/2 çay bardağı sıvıyağ,
1 yemek kaşığı yoğurt,
1/2 pkt kabartma tozu,
1 pkt vanilya,
1,5 su bardağı nişasta,
aldığı kadar un, ( yaklaşık 2 su bardağına yakın)

Üzeri İçin:
1/2 kase coco pops

Yapılışı:
Oda ısısındaki tereyağını ve diğer tüm malzemeyi bir kaba alıp güzelce yoğuralım. Ele yapışmayan bir kıvam alınca cevizden biraz büyük parçalar alıp elimizle yuvarlayalım. Çok hafif bastırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim. Tüm hamur için aynı işlemi uygulayalım. Üzerine coco pops'ları yerleştirelim. Önceden ısıttığımız 180'C deki fırında 15 dk kadar pişirelim. Üzerinin kızarmasına izin vermeden fırından çıkartalım.
Ilıyınca servis yapalım.
Afiyet Olsun...

Servis tabağım tabii ki  Keramika Seramik :)) Keramika'nın sayfasını mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum. Yeni modellere bayılacaksınız...

3 Mart 2014 Pazartesi

TAVADA ÇİÇEK SARDALYA

Merhabalar sevgili blogcanlarım,
Yeni ve güzel bir haftaya daha başladık hayırlısıyla. İzmir'de hava bugün soğuk ve kapalı. İnşallah yağmur yağar ve göl, baraj, tarla, bağ, bahçeler sulanır. Bu sene su sıkıntısı çekileceği söyleniyor uzmanlar tarafından. Mart ayıda girdi Nisan'ın ortalarına kadar ne kadar yağarsa o kadar iyi.
Artık biliyorsunuz hafta sonları bizim evde mutlaka balık yenir. Bu neredeyse kuraldır :)) Balığın faydaları saymakla bitmez. Doktorlar haftada 3 gün balık tüketilmesi gerektiğini söylüyorlar. Biz ailecek balığın her çeşidini yiyoruz ayırt etmeden. Babamız da arada balığa çıkıyor ve getirdiği balığın tadına doyamıyoruz. O derece seviyoruz balığı... Hal böyle olunca da değişik tarifler yapmaya özen gösteriyorum. Önerileriniz varsa çok sevinirim :))
Bu hafta benim ve kızımın en sevdiği şekilde pişirdim sardalyalarımı. Yapımı oldukça pratik. Dikkat ederek pişirildiğinde görsel olarak da güzel görünüyor. Yanında mevsim salatasıyla nefis oluyor... Üstelik porsiyonlar halinde de pişirebiliyorsunuz...Denemenizi tavsiye ederim :)) 
Çiçek sardalyamızı nasıl pişiriyorum hep birlikte görelim;
 
 
TAVADA ÇİÇEK SARDALYA
Malzemeler:
1 kg sardalya,
bir miktar un,
kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:
Balıklarımızı güzelce yıkayıp temizleyelim. Ya da balıkçınızdan temizlenmiş alıp evde yıkayabilirsiniz. Yıkadığımız balıklarımızı süzgeçe alıp suyunu süzdürelim. Bir kaba biraz un koyalım. Suyu süzülen balıklarımızı una bulayıp fazla unu silkeleyelim. Bir servis tabağına balıklarımızın kuyruk kısımlarını tabağın ortasına getirerek birleştire birleştire sıralayalım. Ortadaki kuyrukların açılmamasına dikkat edelim, elimizle bu kısmı bastıralım. Geniş ve sığ tavamızın içine 1 yemek kaşığı sıvıyağımızdan ekleyelim. Yağımız ısındığında servis tabağında hazırladığımız balıklarımızı tavaya yavaşça aktaralım. Tavayı hafif sallayarak pişirelim. Balıklarımızın bir tarafı pişince büyükçe bir porselen tabağı tavaya kapatıp ters çevirerek balıkları tabağa aktaralım. Tavaya yine 1 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip balıklarımızın diğer yüzünü pişirelim.
Bu pişirme yöntemiyle çok az yağda balıklarımızı pişirmiş oluyoruz :))
Yanına da şöyle güzel bir salatayla afiyetle yiyelim...
Sevgiler,