Sayfalar

25 Şubat 2014 Salı

HAVUÇ RÜYASI


Merhabalar canlarım,
Dün akşam yaptığım ve az önce kızımla tadına baktığımız tatlımız bizden yıldızlı 10 puan almayı başardı. Dolapta bekleyen havuçlarımın bu kadar güzel bir pastaya dönüşeceğini hiç düşünmemiştim doğrusu. Cezerye mi yapsam yoksa pastamı derken sevgili rumma'nın sayfasında bu tarifi gördüm. Görür görmez de ne yapacağıma karar verdim o an :)) İyi ki de denemişim tarif defterime harika bir tarif daha ekledim arkadaşımın sayesinde. Bu güzel paylaşımı için kendisine teşekkür ediyorum. Evet tatlı hakkındaki yorumlarıma kaldığım yerden devam ediyorum. Yaparken keyif aldım ve oldukça pratik bir tarif. Ayrıca içine giren limon aroması sayesinde kimse tatlının içinde havuç olduğunu anlamayacaktır emin olun :) Gün sofralarınıza çok yakışacak bir tatlı.
Kısacası mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.


HAVUÇ RÜYASI
Malzemeler:
1 kg. havuç,
5 su bardağı su,
1,5 pkt petibör bisküvi,
2 su bardağı şeker,
4 çorba kaşığı tepeleme nişasta,
1 su bardağı su,
1 limon kabuğu rendesi,
1 limon suyu,
2 pkt vanilya,

Üzeri için: Hindistan cevizi, ceviz


Yapılışı:
Öncelikle havuçları soyup iri iri doğrayalım. Bir tencereye alıp, üzerine 5 su bardağı su ekleyip havuçlar haşlanıncaya kadar pişirelim. İyice yumuşayan havuçları tenceredeki suyuyla birlikte blendırdan geçirelim püre yapalım. 1 su bardağı suyun içine nişastayı çözdürelim ve tencereye ekleyelim. Şekeri, limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve vanilyayı ekleyip kıvam alana kadar pişirelim. Üzeri göz göz olunca (muhallebi kıvamına gelince) ocaktan alalım.
Ben kare borcam kullandım. Kullanacağınız kabımızı sudan geçirelim. Bir sıra bisküvi dizelim. Sıcak olan muhallebiden ince bir tabaka bisküvilerin üzerine yayalım. Yine bir sıra bisküvi ve üzerine muhallebiden yayalım. 4 kat bisküvi dizelim ve üzerine muhallebiyi yayalım. Ben biraz soğuduktan sonra üzerine Hindistan cevizi serpiştirdim. Siz isterseniz krem şanti hazırlayıp sürebilirsiniz tatlınızın üzerine. Antep fıstığı ve ceviz ile de süsleyebilirsiniz.
Tatlımızı buzdolabında 1 gece bekletelim. Vaktiniz yoksa 5-6 saatte kalabilir.
Dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun...


23 Şubat 2014 Pazar

Samsung, Hayalinin Peşinden Gidenleri Arıyor

Samsung,dünya çapında ses getiren “Hayalinin Peşinden Git” kampanyası ile  tutkusunun peşinden koşanları başvuruya davet ediyor.

İstanbul, 07 Şubat 2014 - Samsung Electronics, tüm dünyada hayallerini ve tutkularını hayata geçirmek için teknolojiyi kullanan insanların sahip oldukları potansiyeli keşfetmeyi, paylaşmayı ve desteklemeyi hedefleyen “Hayalinin Peşinden Git” kampanyasını Türkiye’de başlattı. Başarılı mesleki kariyerleriyle tanınan ünlü mentorların da, başvuranlara fikir önderliği yapacağı kampanyaya başvuru için  www.hayalininpesindengit.com adresi ziyaret edilebilir. Kampanyaya başvurular 28 Şubat 2014 tarihine kadar devam ediyor.

“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasının kazananları, Samsung ve mentor desteğiyle potansiyellerini açığa çıkararak, hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatını yakalıyor.

Her gün, heyecan verici şeyler yapmak için Samsung ürünlerini kullanan insanlardan ilham alan kampanya; tutkulu kullanıcıları hayallerini ve fikirlerini paylaşmaya davet ediyor. Fotoğrafçılık, mutfak sanatları, spor ve girişimcilik alanlarında başvuruların kabul edildiği kampanyanın kazananları  projelerini hayata geçirme evresinde Samsung’un teknoloji desteğinin yanı sıra, aralarında Fotoğrafçı ve eğitmen Muammer Yanmaz, Kantin’in sahibi ve şefi Şemsa Denizsel, Spor spikeri ve yazarı Caner Eler ve B-Fit’in kurucu ortağı, girişimci ve Schwab Vakfı tarafından “2013 Yılının Sosyal Girişimcisi” seçilen Bedriye Hülya’nın da bulunduğu mentorlerin tecrübelerinden faydalanma fırsatı da bulacak.    

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung projeyle ilgili olarak;  “Samsung olarak teknolojinin, hayal gücüyle bir araya geldiğinde insanların hayatına anlam kazandırdığına inanıyoruz. Dünyanın dört bir yanında insanlar, Samsung teknolojisini kullanarak farklı ve yenilikçi başarılara imza atıyor. Ortaya çıkan hikayelerin yarattığı ilham doğrultusunda geliştirdiğimiz “Hayalinin Peşinden Git”  kampanyasını Türkiye’de hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Diliyoruz ki bu proje ile, Türkiye’deki tüketicilerimizin sadece kişisel tutkularını keşfetmelerine değil, aynı zamanda dünya üzerindeki diğer tüketicilere de ilham vermelerine yardımcı olacağız” dedi.

Katılım koşulları

“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasına  www.hayalininpesindengit.com adresinden ya da Samsung Türkiye Facebook sayfasındaki “Launching People” uygulamasından başvurmak mümkün. Başvurular, 28 Şubat 2014 tarihine kadar gerçekleştirilebilecek.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

19 Şubat 2014 Çarşamba

ZEBRA KEK ( Zebra Cheesecake)


Merhabalar,
Yine çok güzel bir güne uyandık. İzmir'de havalar son birkaç gündür inanılmaz güzel. Kızım okuldan gelince yemeğimizi yiyoruz ve güneşin tadını çıkartmak için kendimizi parka atıyoruz hemen :)) İkimize de çok iyi geliyor gerçekten. Aslına bakarsanız Şubat ayında bu durum çok da normal değil ama biz güneşi görür görmez fırsatları değerlendiriyoruz.
Gelelim bugün kü tarifime, bu tarifimi facebookta paylaşalı epey oldu haklısınız. Ama günlerin şu son zamanlarda epey yoğun geçiyor. Bir türlü fırsat bulup da tarifimi paylaşamadım sizlerle. Nihayet bugün sabah dedim ki artık erteleme ve hemen tarifi yayınla :))) Tarifi mutlaka ama mutlaka denemenizi istiyorum. ok farklı ve inanılmaz güzel bir tatlı. Tadına bakınca bana hak vereceğinizi düşünüyorum. Ve hemen tarifime geçiyorum.

 


ZEBRA KEK ( Zebra Cheesecake)

Malzemeler:

Tabanı İçin:
3 pkt yulaflı bisküvi,
150 gr tereyağı,
2 çorba kaşığı bal

Üzeri için:
125 gr tereyağı,
250 gr, şeker,
8 yumurta,
800 gr labne peyniri,
2 adet vanilyalı puding,
50 gr kakao

Yapılışı:
Öncelikle tabanını hazırlayalım. Bisküvileri robottan un gibi olana kadar geçirelim. Bir kabın içine alıp yumuşak tereyağını ve balı ekleyip yoğuralım. 26 cm'lik yuvarlak kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serelim. Bisküvi karışımını tabana iyice batırarak yayalım. Buzdolabında bekletelim.Şimdi sıra üzerini hazırlamaya geldi :)) Oda ısısındaki tereyağını, şekeri mikserle çırpalım ve iyice kabartalım. Daha sonra yumurtaları tek tek ekleyelim ve çırpalım. Labne peynirini ekleyelim. Pudingleri de ekleyip karıştıralım. Karışımın 3'te 1ini ayıralım. Ayırdığımız kısma kakao ekleyip karıştıralım. Buzdolabından çıkarttığımız kalıbımızın ( bisküvilerin) üzerine beyaz olan karışımdan dökelim. Kakaolu karışımı da  beyaz karışımın üzerine spiral şeklinde dökelim. En son kürdanla üzerine ebru deseni verelim. Önceden ısıttığımız fırında 170 'C de 45 dk pişirelim. Süre sonunda fırından çıkartıp, soğuması için bekleyelim.
Üzerini ben çikolata sos ve antep fıstığı ile süsledim. Sizi zevkinize göre süsleyebilirsiniz. Ve dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet Olsun... 


7 Şubat 2014 Cuma

ŞAM TATLISI

Merhabalar sevgili dostlarım,
Hepinize hayırlı cumalar diliyorum. Gününüzün hayırlı ve bereketli geçmesini diliyorum. Bugün sırada benim çok sevdiğim bir tatlı tarifi var. Hani çocukluğumuzda cam bir arabanın içinde, sokaktan geçen satıcıdan alırdık. Bir kağıda sarıp öyle verirdi satan amca :)) Hala var mı, ben göremiyorum eskisi kadar sokaklarda. Çok da hijyen olmasa da bu tatlının tadını hiçbir şeye değişmezdim doğrusu. İşte o tadı aratmayacak kadar güzellikte bir tarif :))Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum...
Dün aklıma düşüverdi birden ve hatırladım ki uzun zamandır yapmamışım bu tatlıyı. Hiç üşenmeyip kızımla birlikte yaptık. Daha önce de şam tatlısı tarifi paylaşmıştım sizlere. Bu tarifi ilk kez denedim. Çok beğendim. Dün akşam misafirim vardı ve tatlıya bayıldı. İşte benim en mutlu oluğum anlar da yaptıklarımın sevdiklerim tarafından beğenilmesi :))
Bir de unutmadan bence bu gibi tatlılar 1 gece buzdolabında bekletildiğinde çok daha güzel oluyor. İrmik iyice şişip kıvamını alıyor. Hem dilimlerken de daha rahat kesiliyor.
Sizleri çok fazla bekletmeden hemen geçiyorum bu güzel tatlının tarifine...
 
 
ŞAM TATLISI
Malzemeler:
4 çay bardağı irmik,
2 çay bardağı un,
2 çay bardağı şeker,
2 çay bardağı yoğurt,
1,5 çay bardağı süt,
1 pkt Dr. Oetker vanilya,
1 pkt Dr. Oetker kabartma tozu

Üzeri için:
100 gr. tuzsuz yer fıstığı,

Şurubu İçin:
9 çay bardağı şeker,
7 çay bardağı su
1,5 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Öncelikle şurubu hazırlayalım.
Bir tencereye su ve şekeri ekleyip sürekli karıştırarak 15-20 dk. kaynatalım. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 1-2 dk. daha kaynatalım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Kuru malzemeleri de çukurca bir kaba alalım. Üzerine yoğurdu ve sütü ekleyip karıştıralım. Karışımı katı bir boza kıvamına getirelim. Yağlamış olduğumuz borcamımıza harcımızı yayalım. Yer fıstıklarını da üzerine sıralayalım. Önceden ısıttığımız 180 C' deki fırınımızda 45 dk. üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim. Önemli olan üzerinin iyice kızarması.
Fırından çıkarınca soğumuş olan şurubumuzu üzerine yavaş yavaş dökelim. En az 3-4 saat bekletelim. Hatta bir gün öncesinden yapılırsa şurubu daha iyi çeker ve irmikler iyice şişer.
Bir püf noktası da; tatlının üzerini mutlaka açık bırakalım. Kapatırsak yumuşayacaktır. Bu tatlımızın en önemli özelliği, üzerinin sert olması.
Afiyet Olsun...
 
Not: Bir dahaki denememde şerbet miktarını bir tık daha azaltmak olacak. Onu da yapınca sizlerle paylaşırım yorumumu :)))) Sevgiler...