Sayfalar

21 Kasım 2017 Salı

Aksesuar ve Soğutma Ürünleri Uğur Soğutma’da

                                                                                        

Bir derin dondurucuya sahip olduktan sonra, en basit işlemler için bile servis çağırmaktan sıkılmış olabilirsiniz. Sadece basit bir temizlik yapmak için dahi yetkili servislerin yardımına başvurma zorunluluğu, bir yerden sonra sıkıcı hale gelebiliyor. Yanlış anlamayın: Uğur Soğutma tarafından üretilmiş bir derin dondurucu kullanıyorum ve bugüne dek servis ile hiçbir sorun yaşamadım. Her zaman çağırdıktan en fazla birkaç saat sonra gelip, işlerini hızlı ve profesyonel bir şekilde tamamladılar. Ancak halen dezenfeksiyon ve genel temizlik gibi işlemleri kendim yapabilmek istiyorum.

Uğur Soğutma’nın yeni aksesuar ve soğutma ürünleri serisine bu nedenle bayıldım. “Uğur Pratik” adıyla satılan bu seri, hem derin dondurucular hem de buzdolapları için kullanabileceğiniz birbirinden faydalı ve kullanışlı ürünlerden oluşuyor. Derin dondurucunuzun ve diğer beyaz eşyalarınızın uzun ömürlü ve sağlıklı çalışmasını sağlayan Uğur Pratik serisi, beyaz eşyalarınızı en üst performans ile kullanmanız da olanak tanıyor. Ev ve ofis hayatını kolaylaştırmak için tasarlanmış Uğur Pratik serisi, sadece Uğur Soğutma markalı ürünler için değil: Diğer markaların derin dondurucu ve buzdolapları için de kullanılabiliyor. Derin dondurucu ve beyaz eşya modellerinin uzun ömürlü olmasını ve sağlıklı çalışmasını sağlayacak ürünlerden oluşan seri, günlük kullanımda karşılaşılan pek çok sorunun servis çağırmaya gerek kalmadan halledilebilmesini sağlıyor.

                                                                  
Hâlihazırda, Uğur Pratik serisinde kireç önleyici, sebil bardaklık, su sebili temizlik ve dezenfeksiyon, Uğur ikram seti, soğutucu ve dondurucu temizleyici, tel ve plastik sepet ürünleri yer alıyor. Bunların hepsi de kendi özel paketlerinde satılıyor ve nasıl kullanmanız gerektiği ya paket üzerinde, ya da paket içinde detaylı bir şekilde izah ediliyor. Uğur Pratik serisinde satışa sunulan ürünlerle, klima temizliğini dahi kendiniz yapabiliriniz. Hem ürünleri incelemek, hem de uygun fiyatlarla sipariş vermek için https://satis.ugur.com.tr/ adresini ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

5 Ekim 2017 Perşembe

10 dk da ETSİZ ÇİĞ KÖFTE




Merhabalar,
Okuldu evdi günlük telaşşardı ve mekan tadımlarıydı derken bloğumu boşladığımı farkettim :) Aslında diğer sosyal medya hesaplarımdan sürekli yayın yapıyorum ama bloğıma haksızlık ettiğimi düşünüp hemen pc nin başına geçtim hemen.
Size bugün hem çok ama çok lezzetli bir o kadar da pratik bir tarifle geldim.
Diyeli vaktiniz yo ya da kısa zamanda ne yapabilirim diye düşünüyorsanız bu tarifi hemen yapın derim. Çünkü ben sürekli yapar oldum :)

Aşağıda sayacağım malzemeler zaten her evde olan malzemeler. İçine biraz da sevginiz eklerseniz müthiş lezzetli çiğ köfteleriniz olacaktır.

Tarifi birebir uyguladığınızda olmaması imkansız. Bu kadar kısa zamanda bu lezzet nasıl ortaya çıkar dediğiniz şimdiden duyar gibi oluyorum. 
Deneyin ve görün :)

Hemen geçiyorum tarife sizleri daha fazla bekletmeden....




10 dk da ETSİZ ÇİĞ KÖFTE

Malzemeler:

2 su bardağı ince esmer bulgur,
2 su bardağı kaynar su,
1 adet soğan,
2 iri diş sarımsak,
2 yemek kaşığı isot (sevmeyenler eklemesin ben eklemedim)
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber,
1 tatlı kaşığı karabiber, (silme)
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
1 yemek kaşığı nar ekşisi,
1 çay bardağı zeytinyağı,
3 yemek kaşığı domates salçası,
1/2 limonun suyu

Yapılışı:

Genişçe bir kaba esmer bulguru alıp, üzerine kaynar suyu ekleyelim ve kapağını kapatalım. 5 dk. da bulgur kabaracaktır. Soğanı ve sarımsağı robottan geçirip suyunu sıkıp bulgura ekleyelım. Sırasıyla yağı, limonu, salçayı, nar ekşisini ve baharatları ekleyip blendır ile özdeşleşene kadar robottan geçirelim. Bu aşama ben blendırla yapmam elimle yaparım dersenız o da olur. Güzelce birbirine karışması ve hamur gibi kıvama gelmesi gerekiyor. Sonra harçtan bir parça alıp elimizle şekil verip servis yapacağımız tabağa alalım.
Ben servis tabağımın zeminine marul yerleştirdim. Sonra da nar ekşisine batırıp afiyetle yedik..
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun diyorum.
Yedikçe beni hatırlamayı unutmayın olur mu ? :))

Sevgiler,




18 Ağustos 2017 Cuma

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyarayım; bu hediye o kadar güzel ve kullanışlı ki, kendinize saklamak isteyebilirsiniz! Derin dondurucular son derece faydalı cihazlar ve özellikle Kurban Bayramı gibi dönemlerde büyük bir sorunu çözüyorlar: Uzun süreli gıda depolama. Geçen bayram bir derin dondurucu kullanmanın ne denli önemli olduğunu anladım, zira etlerimin çoğunu (bozulmasınlar diye) hemen tüketmek, tüketemediklerimi de dağıtmak zorunda kaldım. Buzdolapları uzun süreli gıda depolamak için uygun bir çözüm değil, en fazla bir hafta içinde et tüm tazeliğini yitiriyor, hatta bozulmaya başlıyor.

Derin dondurucular ile böyle tanıştım ve uzun bir araştırmadan sonra, tercihimi yatay derin dondurucu modellerinden yana kullandım. Yatay olmaları kapaklarının üst kısımda olması anlamına geliyor. Bu tasarım son derece kullanışlı ve pratik: Muazzam bir kullanım rahatlığı ve depolama alanı yaratıyor. Marka konusunda seçim yaparken hiç tereddüt etmedim ve Uğur Soğutma markasını seçtim. Türkiye’nin ilk ve en büyük derin dondurucu üreticisi olan Uğur Soğutma, 63 yıldan bu yana piyasadaki en kaliteli ve en sağlam derin dondurucuları üretiyor. Renk konusunda beyaz ile sınırlı olduğumu düşünüyordum ancak şaşırtıcı bir şekilde çok sayıda renk seçeneğim olduğunu fark ettim. UED 210 A++ isimli model, birden fazla renk seçeneği içeriyor ve ben en çok mor ile gümüş renklerini beğendim. Açıkçası halen karar vermiş değilim ama mor rengi seçecek gibiyim – çok şık duruyor!

 

Tek özelliği şık durması değil elbette, 190 litre iç hacmi var ve emin olun sadece sizin değil, tüm akrabalarınızın gıdalarını depolamak için fazlasıyla yetiyor! UED 210 A++ enerji sınıfına giren bir model, yani hemen hiç enerji harcamıyor ve elektrik faturasının artmasına neden olmuyor. Dolap içi LED aydınlatma sistemi ve elektrik kesilse bile 48 saat boyunca gıdaları korumaya devam etmesi, sevdiğim diğer özellikler arasında yer alıyor. Bu yılki etleri bir sonraki bayrama dek ilk günkü tazelikleri ile depolamaya kararlıyım: UED 210 A++ derin dondurucu sayesinde bu mümkün oluyor! Satın almak isteyenler için bir ipucu da vereyim: http://satis.ugur.com.tr adresinden sipariş verir ve satın alma işlemleri sırasında UGURGUMUS veya UGURMOR indirim kodunu kullanırsanız, ekstra %5 indirim elde ediyorsunuz. Kampanya hakkında detaylı bilgi için BURAYA tıklayabilirsiniz.

                                        

Bir boomads advertorial içeriğidir.

9 Ağustos 2017 Çarşamba

Elma Tarçın ve Kuru Üzümlü Kek


Merhablar sevdiklerim,
İzmir alev alev yanıyor bu günlerde, aşırı nem de buna eklenince hiç çekilmiyor gerçekten. Klimanın altında geçiyor günlerimiz :) Biz de evdeyken vakit geçirmeyi en çok sevdiğimiz şey olan mutfakta takılıyoruz kızçemle birlikte. Kurabiye, kek, poğaça yapıp duruyoruz sık sık. Kiloları düşündüğümüz yok anlayacağınız :))

Dün de dolapta 2 adet elmam kalmıştı. İlk aklıma gelen şey de tarçınla birleştirip kek yapmak oldu. Tabii içine ilaveler de yaparak lezzeti ikiye katladık diyebilirim.
Siz de evdeki malzemelerinizle çeşit çeşit kekler yapabilirsiniz ...
Şeftalili çok nefis oluyor mesela :)

Sizleri çok da fazla bekletmeden hemen tarifime geçiyorum.

Biz çok sevdik, umarım sizler de dener ve bizim gibi beğenirsiniz. Çayla bilikte öyle güzel gidiyor ki, mutlaka deneyin....




ELMA TARÇIN ve KURU ÜZÜMLÜ KEK

Malzemeler:

2 adet yumurta, (küçük ise 3 ekleyin ben öyle yaptım)
1,5 su bardağı şeker,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı yoğurt,
1 pkt vanilya,
1 pkt kabartma tozu,
2 çay kaşığı tarçın,
1 çay bardağı kuru üzüm,
1 kahve fincanı fındık,
2 adet elma,
2 - 2,5 su bardağı kadar un,

Üzeri için: pudra şekeri + taçın karışımı (isteğe bağlı)

Yapılışı:
Öncelikle şekeri ve yumurtaları mikserle güzelce çırpmakla işe başlayalım. Yağı, yoğurdu ekleyip tekrar karıştıralım. Elmaların kabuklarını soyup minik minik doğrayalım. Un, vanilya, kabartma tozu ve taçını eleyerek karışıma ilave edelim. Elma, kuru üzüm ve kırık fındığı da ekleyip spatül ile karıştıralım.
Ben yuvarlak kelepçeli kek kalıbımda yaptım. siz dilediğiniz bir fırın kabında yapabilirsiniz kekinizi. Tabana yağlı kağıt sermeyi ya da yağlamayı unutmayalım.
Harcı kalıba döküp 175 'C de üzeri kızarana kadar yavaş yavaş pişirelim.
Fırından çıkardığımız kekimiz hafif ılıyınca servis tabağına alıp üzerine tarçın ve pudra şekeri karışımından eleyelim.

Afiyet Olsun...