Sayfalar

29 Temmuz 2016 Cuma

Pelin & Şahin'in Nişan Pastası ve Kurabiyeleri


Merhaba sevgili dostlarım,

aylaşılmayı bekleyen bir pasta daha.. Bu ara inanın o kadar yoğunum ki arşivde paylaşılmayı bekleyen bir sürü tarif ve görsel var.

Fırsat buldukça pc başına geçip görselelrimi düzenleyip sizlerle paylaşıyorum..
Bugün de çok sevdiğim dostum Gülşah'ımın kız kardeşi Pelin için hazırladığım nişan pastasıyla karşınızdayım ....

Aslında pasta işine pek girmek istemesem de özellikle de düğün nişan pastalarına Pelin çok ısrar etti Fatma abla mutlaka senin yapmanı istiyorum kırma bu ricamı deyince kolları sıvadım.

Çekiniyorum pasta yaparken ya istenilen kadar güzel birşey çıkaramazsam ortaya diye ama şimdiye kadar çok şükür ki hepsi de çok beğenildi...

Pelin'in nişan pastasının yanın da nişan kurabiyelerini de ben hazırladım.
Sizleri görseller ile başbaşa bırakıyorum.
Yorum ve eleştirilerinizi yazın lütfen, eksiklerim mutlaka ki var.
Bu işin eğitimini almadığımı hep söylüyorum.
Sadece kalbimin sesine kulak veriyorum ve çok araştırıyorum.

Bakalım sizler nasıl bulacaksınız çıraklık eserlerimi :)

Hepinizi çok öpüyorum sevgiyle kalın....


  









11 Temmuz 2016 Pazartesi

Demir Efe 1 Yaşında . . .


Merhabalarrr,
Bugün sizlere cicili bicili kurbişlerimle merhaba diyeceğim. Geçtiğimiz hafta sevgili Nurcan arkadaşımın yeğeni için sipariş ettiği kurabiyelerim deniz temalı. Kurabiyelerin üzerine yengeç, deniz atı, deniz yıldızı ve balık gibi objeler ekleyerek konsepte uyarladım. Çok şirin oldular.

Böyle siparişler gelince mutlu oluyorum. Denizi ve maviyi sevince daha bir keyifle yapıyorum kurabiyelerimi..

Her türlü konseptte kurabiye siparişi alıyorum,

Bana ulaşmak için fatos.hf@hotmail.com 'dan mail atabilirsiniz.

Sizleri bu görsellerle başbaşa bırakıyorum.

Sevgiyle kalın...












7 Temmuz 2016 Perşembe

CEVİZLİ KALBURABASTI



Merhabalar sevgili dostlarım,

Yine çok şükür bir bayrama daha kavuştuk. 
Ramazan da çok keyifli ve güzel geçti. 
Allah tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadet ve duaları kabul etsin inşallah..
Bayram denilince bayram tatlısı geliyor ilk akla öyle değil mi,
Arife gününden tüm evi tatlı bir telaş sarıyor. Temizlikler yapılıyor, Kıyafetler hazırlanıyor. Tatlılar yapılıyor. Hummalı bir telaş içinde oluyoruz bayram öncesi hepimiz evlerimizde.

Çok güzel ve özel geleneklerimiz bunlar aslında;
Yaşamak ve yaşatmak çok önemli..

Yeni nesil buna ne kadar uyuyor bilemiyorum ama en azından ben kendi evimde annemden babamdan nasıl gördüysem o şekilde devam ettirmeye gayret ediyorum geleneklerimizi..

Bayram tatlısız olmaz dedik ya hani, elimizden geldiğince misafirlerimiz için birşeyler yapmaya hepimiz özen gösteririz bayramlarda. Ve her evde bir tatlı mutlaka yapılır... 
Kimi hünerlerini gösterir koca bir tepsi baklava açar, 
Kimi balparmak tatlısı yapar, 
Kimi revani, 
Kimi de benim gibi kalburabastı :)

Bu bayram kayınvalidem baklava yapınca ben de kalburabastı yapmak istedim. Herkesin kendine göre bir tarifi reçetesi var aslında..

E bu da nacizane benim tarifim :)
Denemek isteyenler olursa tarifi burada efendim :)

Ağız tadıyla geçireceğimiz nice güzel bayramlar diliyorum hepimize.
Allah bir sonrakini de görmeyi nasip etsin inşallah.
Kucaklıyorum ve sevgilerimi gönderiyorum sizlere.

Mutlu Bayramlar







CEVİZLİ KALBURABASTI

Malzemeler : 


125 gr yumuşak tereyağı,
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 yemek kaşığı yoğurt,
2 yemek kaşığı irmik,
1,5 çay kaşığı karbonat,
1 pkt vanilya,
3_ 3,5 su bardağı kadar un ( kalecikun ),


İç Harcı: 


ceviz içi


Şerbeti için: 


2 su bardağı şeker,
2,5 su bardağı su,
birkaç damla limon suyu


Yapılışı:


Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Tencereye su ve şekeri koyup kaynatalım. 

Sonra limon suyunu ekleyip 10 dk. daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Soğuması için bir kenarda bekletelim.

Hamuru için ise genişçe bir kapa un hariç tüm malzemeyi ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım. Unu kontrollü ekleyelim. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Sonra cevizden biraz daha büyük bir parça alıp ister benim yaptığım gibi sebze şekillendirici üzerinde, ister rendeyle, isterseniz de kalburla şekil verelim. Hamuru şekillendireceğimiz aparatta biraz bastırarak yayalım. Ortasına ceviz içini koyup kapatalım. Dikkatlice ters çevirip ve yağlı kağıt serdiğimiz ya da yağladığımız tepsiye hafif aralık vererek dizelim. Önceden ısıttığımız 180 'C deki fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim. 

Benim fırınım 30 dk. da pişirdi.
Pişen tatlımızı fırından alınca hemen şerbetleyelim. 
Bu şekilde 4_ 5 saat bekletip sonra servis yapalım. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz,

Şimdiden Afiyet Olsun.





15 Haziran 2016 Çarşamba

ÇİLEKLİ YAZ KEKİ



Merhabalar,
Yaz gelmişse ve çilekler boy göstermişse pazar tezgahlarında e bize de çeşit çeşit tarifler yapmak düşüyor :)
Taze meyveleri hamurişlerimde kullanmayı seviyorum. O tat ve lezzet daha bir güzel oluyor bana göre..
Çok sevdiğim kitcheninred Pınar'ın tarifini denedim bu kez..
Ve sonuç mükemmel,

Hem yağsız, hem de çok fresh harika bir yaz keki...
Bence siz de hiç vakit kaybetmeden deneyin...

Evde hepimizin çok sevdiği hafif bir atıştırmalık oldu.
Sık sık farklı meyvelerle de deniyorum bu tarifi. oldukça başarılı...

Garantili tarifler her zaman yüz güldürür öyle değil mi :)

Teşekkürler Pınar'cım bu güzel tarif için, 
Defterime yıldızlı bir tarif daha ekledim sayende...


Haydi hemen tarife geçelim şimdi;

 ÇİLEKLİ YAZ KEKİ

Malzemeler:
1 küçük kase şeker (200 gr)
1 küçük kase un (200 gr)
1 küçük kase tepeleme ayıklanmış çilek (300 gr)
3 yumurta,
1 pkt vanilya,
1 pkt kabartma tozu,

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri mikserle rengi beyaza dönene ve krema kıvamına gelene kadar bir güzel çırpalım. Üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu eleyip karıştıralım. Hazırladığımız karışımı margarinlediğimiz tart kalıbımıza dökelim.
Çileklerimizi hamurun üzerine dışardan içe doğru aralıklı olarak dizelim. 
Önceden ısıttığımız fırında yaklaşık olarak 35 - 40 dk. arası kontrollü bir şekilde pişirelim.
Pembeleşen kekikimizi fırından çıkartıp ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim.
Servis tabağına alalım.
Dilerseniz üzerine çok hafif pudra şekeri ile dekor verebilirsiniz.

Afiyetler olsun...

Not: Kase bildiğimiz komposto kasesidir... Aman dikkat !...
Mutfak terazisi kullanarak yapmanızı tavsiye ediyorum :)