Sayfalar

15 Haziran 2016 Çarşamba

ÇİLEKLİ YAZ KEKİ



Merhabalar,
Yaz gelmişse ve çilekler boy göstermişse pazar tezgahlarında e bize de çeşit çeşit tarifler yapmak düşüyor :)
Taze meyveleri hamurişlerimde kullanmayı seviyorum. O tat ve lezzet daha bir güzel oluyor bana göre..
Çok sevdiğim kitcheninred Pınar'ın tarifini denedim bu kez..
Ve sonuç mükemmel,

Hem yağsız, hem de çok fresh harika bir yaz keki...
Bence siz de hiç vakit kaybetmeden deneyin...

Evde hepimizin çok sevdiği hafif bir atıştırmalık oldu.
Sık sık farklı meyvelerle de deniyorum bu tarifi. oldukça başarılı...

Garantili tarifler her zaman yüz güldürür öyle değil mi :)

Teşekkürler Pınar'cım bu güzel tarif için, 
Defterime yıldızlı bir tarif daha ekledim sayende...


Haydi hemen tarife geçelim şimdi;

 ÇİLEKLİ YAZ KEKİ

Malzemeler:
1 küçük kase şeker (200 gr)
1 küçük kase un (200 gr)
1 küçük kase tepeleme ayıklanmış çilek (300 gr)
3 yumurta,
1 pkt vanilya,
1 pkt kabartma tozu,

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri mikserle rengi beyaza dönene ve krema kıvamına gelene kadar bir güzel çırpalım. Üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu eleyip karıştıralım. Hazırladığımız karışımı margarinlediğimiz tart kalıbımıza dökelim.
Çileklerimizi hamurun üzerine dışardan içe doğru aralıklı olarak dizelim. 
Önceden ısıttığımız fırında yaklaşık olarak 35 - 40 dk. arası kontrollü bir şekilde pişirelim.
Pembeleşen kekikimizi fırından çıkartıp ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim.
Servis tabağına alalım.
Dilerseniz üzerine çok hafif pudra şekeri ile dekor verebilirsiniz.

Afiyetler olsun...

Not: Kase bildiğimiz komposto kasesidir... Aman dikkat !...
Mutfak terazisi kullanarak yapmanızı tavsiye ediyorum :)







13 Haziran 2016 Pazartesi

Yenigün FİT Reçelleri, Asırlık Lezzetler Sofralarımızda. . .

Merhabalar,

Antalya'dan esen sağlık rüzgarı,
Yenigün Gıda Ailesinin yeni üyelerini tanıtmak istiyorum sizlere..



FIT Stevialı Reçel Serisi...

Hem diyabet hastalarına, hem de şeker tüketimini azaltmayı düşünenlere sağlıklı bir alternatif olarak geliştirildi..
Bu reçellerde yapay tatlandırıcılar yok, şeker yok, onun yerine stevia bitkisinin 󾁎 yapraklarından elde edilen doğal özüt var...

Bu bitkiden elde edilen özüt'de  kan şekerini düzenleyici etkiye sahip..
Sıcak, soğuk tüm içeceklerinizde...

Ya da tatlı, kek tariflerinizde rahatlıkla kullanabileceksiniz bu ürünleri..

Faydalarına gelecek olursak :)

✔Kalori değeri "0"dır 󾌧
✔Diyet, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kabızlık, depresyona karşı olumlu etkileri vardır.
✔Pek çok yemek, tatlı ve pasta pişirilebilmektedir.
✔ 300 'C üzerine kadar ısıya dayanabilmektedir.
Kan şekerini arttırmamaktadır.

Biz bayanların arayıpta bulamadığını Yenigün Gıda ayağımıza kadar getirdi...
Yapay olarak tatlandırılmış şekerli gıdalardan ne kadar uzak durursak o kadar iyi...
Ben kesinlikle tavsiye ediyorum,

Web sitesinden de sipariş verebiliyorsunuz üstelik...

Az şekerli hayata merhaba dememiz gerekiyor.. 
Bunu unutmayalım lütfen..

Bu birbirinden güzel ve de sağlıklı lezzetleri bizlerle buluşturdukları için Yenigün Gıda'ya bir kez daha teşekkür ediyorum..



2 Haziran 2016 Perşembe

Mantarlı Pilav


Mantarlı Pilav

Sofralarımızda özel bir yere sahip olan pilav, damak zevkine göre çeşitli formlarda hazırlanabiliyor. Özellikle sebzeler ile zenginleştirilen pilavlar, hem besin içeriği hem de lezzeti açısından en sevilen yemekler arasında yer alıyor.

Pilav genellikle pirinç, bulgur ya da kuskus kullanılarak yapılan bir yemek türü olarak sofralarda yerini alıyor. İçeriğindeki maddeye göre, pirinç, bulgur ya da kuskus pilavı olarak adlandırılıyor. Türk mutfağına Orta Asya’dan geçen pilav, 70-80 çeşidi olan bir yemek olarak oldukça önemli bir yer tutuyor. Özellikle düğünlerde, özel günlerde, Hıdrellez gibi baharı müjdeleyen günlerde halen zevkle tüketiliyor.

Geleneksel Türk mutfağında pilavı zenginleştiren en önemli unsur, içeriğine katılan malzemelerin çeşitli ve bol oluşu oluyor. Et, bazı balık türleri, kuru baklagiller ve sebzeler ile çeşitlendirilen pilavlar, malzemelerin bir arada kullanılmasıyla harmanlanan bir lezzet yumağı haline geliyor.


Birbirinden lezzetli pilav tarifleri için: http://www.herkessofraya.com/tarifler/pilav/778296

Pilava Şık Bir Yorum: Mantarlı Pilav Pilav tariflerinde en çok kullanılan sebze, ete benzer aromasından dolayı mantar oluyor. Mantar kullanılarak yapılan pilav çeşitleri, gerek görselliği gerekse farklı lezzetiyle sıklıkla tüketiliyor. Genellikle güveçte mantarlı pilav şeklinde yapılsa da mantarlı havuçlu pilav, mantarlı tavuklu pilav gibi tariflere de rastlanabiliyor.

Kolay yapımı ve pratikliği ile dikkatleri çeken pilavın kendine has bir lezzeti ve yapılırken dikkat edilmesi gereken püf noktaları bulunuyor. Özellikle yağda kavrularak yapılan pilavın kavurma süresi, içerisine eklenen su miktarı ve demlenme süresi de yemeğin lezzetini etkiliyor. Pilavın içerisinde kullanılan sebzelerin pişirilme şekilleri de bir o kadar önemli hale geliyor. Mantarlı pilav yaparken mantarın limonlu suda bekletilmesi mantarların kararmasını engelliyor ve pilavın içerisinde estetiği bozacak görüntü oluşmasını engelliyor. Mantarlı pilav yaparken dikkat edilmesi gereken diğer önemli nokta ise mantarların çok küçük doğranmayarak pilav içerisinde kaybolmasını önlemek oluyor. Çeşitli baharatlarla da çeşnilendirilebilen pilav, damak zevkine göre dilenen sebzelerle birlikte pişirilebiliyor.

Mantarlı Pilav ile Dereotu Uyumu

Türk mutfağında başlı başına bir ana yemek olarak kullanılabilen pilav, içerisine eklenen sebze ve besinlerle çok daha lezzetli ve besleyici hale gelebiliyor. Özellikle mantar kullanılarak yapılan, mantarlı pilav, mantarlı tavuklu pilav, iç pilav, mantarlı havuçlu pilav, dereotlu mantarlı pilav, gibi pilav çeşitleri sıklıkla tüketiliyor. Özellikle mantarlı dereotlu pilav çokça seviliyor. Mantarlı pilav, pirinç yerine bulgur kullanılarak da yapılabiliyor. Mantara ek olarak tavuk kullanıldığında hem yemeğin besin değeri artıyor hem de farklı bir lezzet oluşuyor. Dereotunun en çok yakıştığı yemek olan mantarlı pilav, sofralarda zaman zaman ana yemek olarak da tüketilebiliyor.

Birbirinden ilginç ve lezzetli mantarlı pilav tariflerine Knorr tarafından hazırlanan http://www.herkessofraya.com/ sayfasından ulaşabilir ve yepyeni, lezzetli yemek tariflerine sahip olabilirsiniz.

13 Nisan 2016 Çarşamba

Travel and Gourmets Dergisi Nisan Sayısı Çıktı.. Bu sayıda Metanet Katmer'i yazdım...





Merhaba sevgili dostlarım,
Bu ay Travel and Gourmets Dergisinde Antep de gittiğim ve lezzetlerine hayran kaldığım meşhur " Metanet Katmer Salonunu" kaleme aldım.
Dergi de yok yok, keyifle okuyacağınız harika bir yeme içme ve gezi dergisi Travel and Gourmets... Alın kahvenizi elinize başlayın okumaya :)



Gaziantep deyince ilk akla gelen baklava öyle değil mi, ama bununla klamıyor. Katmeri, beyranı, Künefesi, Küşlemesi ve daha pek çok lezzetiyle Antep lezzetlerin sentezlenip buluştuğu bir şehir..
Bu yüzden de Gaziantep' e UNESCO tarafından hem Gastronomi Kenti ünvanını aldı hem de yaratıcı şehir ilan edildi...

Geçtiğimiz ay #izmifoodandtravelblogger ekibi olarak Sunexpress ve Mövenpick Hotel İzmir sponsorluğunda, Gaziantep Belediye Başkanı sayın Fatma Şahin'in nazik daveti üzerine Gaziantep'e gittik.

E buraya gelinir de baklavası katmeri beyranı tadılmaz mı hiç dedik ve en meşhur en beğenilen yerleri ziyaret ettik.

Metanet Katmer Salonu da bunlardan birisiydi.
Katmeri incecik açılıyor, bizzat Gültekin usta yaparken şahit oldum.
Süt kaymağı, bol antep fıstığı ilave dilip zarf gibi katlanıyor ve sonra taş fırında ki bu ayrıntı önemli Katmer'i taş fırında yapan tek yerin burası olduğu bilgisini de aldım ustamdan....

Pişmesini bekledikten sonra servis sırasında süt ile ikram edilmesi de ayrı güzeldi bence...

Sıcak sıcak yenmeli katmer Biz de öyle yaptık, hemen önümüze gelen katmeri itinayla yedik, bu kadar lezzetli, bu kadar güzel bir katmeri başka yerde yeme şansınız var mı bilemiyorum ama benim favorim bu mekan oldu :)


Yolunuz buralardan geçerse mutlaka uğrayın ve birbirinden güzel lezzetlerin tadına varın...
Yazımda Köy kKahkesini de anlattım. O apayrı bir lezzet...
Çörek diyebilirim.
Tahinlisi, tatlı ve tuzlu çeşitleri bulunuyor....
Kıyır kıyır harika bir tadı var. Kolay kolay da bayatlamıyor :)



Galiba ben buralara tekrar gelicem, çünkü doyamadım bu güzel şehre...
Şehir ayrı güzel, insanları ayrı güzel...
Hangi birini hangi detayı anlatsam bilemedim.
Uzunca bir yazı yazıp sizlere Antep izlenimlerimi aktarmak niyetindeyim ....
Şimdilik bana müsade...
Ağzınızın tadı hiç ama hiç bozulmasın diyorum....
Sevgiyle kalın,