Sayfalar

10 Temmuz 2019 Çarşamba

YUMURTALI GEVREK



Merhabalar sevdiklerim,
Uzun zamandır bloğa yzaı yazmadığımı farkettim. Biraz tembellikten biraz yoğunluktan biraz da instagrama ağırlık vermemden kaynaklı uzak kaldım buralardan. Ama size harika bir tarifle geldim :) arayı kapatıp telafi edicem o boşluğu söz :)
Biz Egeliler gevrek deriz ama diğer şehirlerde simit olarak geçiyor ismi.
Sabah kahvaltılarının baştacıdır çıtır çıtır kızarmış olanı...
Ama ben her öğünde yüiyebilirim o derece seviyorum gevreği, yanına tek ihtiyacı tulum peyniri ve taze demlenmiş çay...
Arada bu lezzeti ikiye katlıyor ve bu tarifi yapıyorum. Ev halkı bayılıyor  :)
Tavsiye ederim mutlaka deneyin. Hem sıradanlığın dışına çıkarıyor olaya farklı bir boyut katıyoruz, hem de sunumuyla da puanları topluyoruz :) Kahvaltıya misafiriniz mi gelecek işte size nefis sunumlu bir kahvaltı alternatifi...



İster hafta sonu isterseniz de hafta içi kahvaltınızı taçlandırmak için pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif...

Yumurtalı gevreğinizin içerisine istediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz. Ben sucuklu kaşarlı yaptım harika oldu. Tarifi hemen paylaşıyorum, siz damak zevkinize uygun şekilde hazırlayabilirsiniz.
Fikir benden, yorum sizden :)
Kendinizi şımartın ve bu leziz kahvaltılıkla kesinlikle tanışın.



YUMURTALI GEVREK

Malzemeler:

1 adet gevrek (simit)
2 yumurta
Sucuk
Kaşar peyniri
Tereyağı
Karabiber ve tuz

Yapılışı:

Gevreğimizi ortadan yatay şekilde keselim. Yumurtanın beyazını ayrı bir kaseye alıp içine küp küp doğradığımız sucuk ve kaşar peynirlerimizi ekleyelim. Tavaya tereyağını ekleyip eritelim gevreği üzerine koyup biraz ısıtalım. Ocağımız kısık ateşte olsun püf noktası burada. Ardından sucuklu karışımı dökelim üzerine. Dökerken gevreğimizi hafifçe elimizle bastıralım. Kenarlarından taşmasın. İçi biraz piştiğinde ayırdığımız sarıyı da ekleyelim. Karabiber, tuz ve isterseniz sunumda üzerine çok az pul biber ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun şimdiden deneyecek olanlara ...



3 yorum:

Yorumlar