Sayfalar

25 Temmuz 2017 Salı

BAKLAVA YUFKASIYLA TULUM LORLU ÇITIR BÖREK


Merhabalar,
Bugün sizlerin karşısına çıtır çmı ıtır, lezzetli mi lezzetli ve bir o kadar da pratik bir tarifle geldim. Yerken kendinizi boyoz yiyormuş gibi hissedeceksiniz. Tabi boyozu İzmirlilerden başka bilen var mı içimizde bilemiyorum. Bizim buraların favorisidir boyoz ve her türlüsü yapılır. Patlıcanlı, peynirli, ıspanaklı, tahinli çikolatalı ve hatta enginarlısı bile yapılır. O derece sseveriz boyozu. Tam da onun ayarında bir börek benimkisi.
Acil misafiriniz mi gelecek ? panik yokkkk :) Buzdolabınızda baklavalık yufkanız varsa korkmayın. Çayı koyun ocağa, o demlenene kadar zaten böreğinizi de pişirmiş olacaksınıız :) O kadar pratik yani. Hem kolay hem de lezzetli ki sormayın gitsin.
Farklı iç harçlarla da nefis oluyor mesela patatesli ve kıymalısını da yaptım harika oldu. Siz hangi hiç harçla yaparsanız sonuç mükemmel olucak emin olabilirsiniz buna...

Hemen tarife geçelim mi ?

İşte sizler için gelsin o zaman;



BAKLAVA YUFKASIYLA TULUM LORLU ÇITIR BÖREK

Malzemeler: (1 tepsi için )
16 adet baklavalık yufka,

İç Harcı için:
1 yumurta akı,
400 gr kadar tulum loru,
bir tutam maydanoz,
karabiber

Ara katlara sürmek için:
150 gr tereyağı,

Üzeri için:
susam

Yapılışı:
Öncelikle tereyağını sos tenceresine alıp eritelım. ilk yufkamızı tezgahımıza serelim. 
Fırça yardımıyla tereyağını yufkanın her yerine gelecek şekilde sürelim. İkinci yufkayı üzerine yerleştirip yine yağ sürelim. Üçüncü yufkayı için de aynı işlemi uygulayalım. Son olarak dördüncü yufkayı yerleştirelim. Bir kapta ince kıyılmış maydanoz, lor peynirini, yumurta akını ve karabiberi karıştıralım. Harçtan gelişi güzel yufkanın üzerine serpiştirelim. Uzun tarafından başlayarak ne çok sıkı ne de çok gevşek olacak şekilde saralım. Ben 3 parmak genişliğinde dilimledim ama siz hangi boyda isterseniz o şekilde dilimlere ayırabilirsiniz. Tepsimize çok fazla aralıklı olmayacak şekilde yan yana yerleştirelim.
Kalan yumurta sarısını ve tereyağını fırçayla üzerine sürelim. Susam serpiştirelim.
Önceden ısıttığımız 180 'C deki fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Yaklaşık 20- 25 dk yeterli oluyor.
Sıcak ve çıtır çıtırken servis edelim.
Afiyet olsun.




2 yorum:

  1. Daha önce baklava yufkasıyla ne yaptıysam hiç güzel sonuç elde edemedim, ama bu güzel görünüyor ve deneyeceğim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, aslında pek çok şey yapılıyor baklava yufkasıyla. Böreği de çıtır çıtır nefis oluyor. Umarım dener ve beğenirsiniz :) sevgiler.

      Sil

Yorumlar