Sayfalar

16 Mart 2017 Perşembe

Mis Gibi Izgara - Mutfak ( Bornova )


Merhabalar,
Biz Mekan Gezginleri olarak yeni yerler, yeni lezzetler keşfetmeye devam ediyoruz. Yine çok güzel bir mekan keşfettik. Mis Gibi Izgara Mutfak'ın sahibi Ümit beyin nazik davetiyle Bornova Özkanlardaki şubelerini ziyaret ettik. Mekan oldukça merkezi bir yerde. Özkanlar pazarının tam karşısında. Yada şöyle tarif edeyim. Bölge metro durağında, Haşim İşcan caddesi üzerinde..
Mekanın atmosferi oldukça güzel, iç mekan aydınlık ve ferah. Ümit bey ile kısa bir sohbet gerçekleştirdik. Bize mekanın hikayesinden ve kendinden bahsetti biraz. 
Kendisi işiyle oldukça ilgili, işinin başında ve müşteri memnuniyetine de inanılmaz kıymet veriyor. Lezetler dört dörtlük olsun ve fiyatlar da abartılı olmamalı ki herkese hitap edebileim diyor. Çiftlikten alıdığı taze ürünlerle ortaya çıkardığı bu lezzetleri müşterilerine sunuyor. Oldukça da talep görüyor diyebilirim mekan.





Bizim menüden seçtiklerimiz Şişte Piliç, Piliç Marine, Piliç Lokumdan oluşan Karışık Piliç Izgara…Özel soslarla ve baharatlarla 72 saat maine edilmiş lezzeti sosunda saklı mis gibi marine piliç. 

Lezzetli kemiksiz but etlerinin özenle şişlere yerleştirilmiş hali, mis gibi piliç şiş…Tavuğun en lezzetli yerinden göğüs bonfilenin inceltilerek hazırlandığı, özel baharatlarla ve soslarla harmanlanmış mis gibi lokum piliç…



Cızgara Köfte,  AŞK (Abdullah Şefin) Köftesi ve Özel Acılı Köfteden oluşan Karışık Köfte..  Hangi köfteyi yiyeceğine karar veremeyenler için güzel bir seçim. %100 Dana Etinde yapılmış katkısız köftelerin baharat oranları, pişme dereceleri çok güzeldi.




Mantarlı / Kaşarlı Köfte ve Sebzeli Köfte.. 
Farklı tatları sevenler için.. 
Ben özellikle Mantarlı Kaşarlı Köftenin tadını inanılmaz beğendim. Favorim oldu diyebilirim. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.


Elbette bu nefis lezzetlerin yanına en çok yakışaklardan birisi de patates kızartamsı değil mi ?
Onu da öyle güzel yapmışlar ki. Menüdeki ismi " Anne Patatesi" dışı kıtır içi ise yumuşacık. Üstelik de hiç yağ çekmemis mis gibi gerçekten...
Sıcak sıcak da gelince kaç tane yedim bilmiyorum vallahi :)



Acıyı çok seviyorsanız size göre de bir sos var. Benim peka aram yoktur acıyla bilirsiniz. Ama minicik de olsa tadına baktım tabiiki, Sevenlerini oldukça tatmin edecek güzellikte bir acıya sahip diyebilirim kısaca...



Hani başlarda bahsetmiştim ya sizlere Ümit bey gerçekten müşterilerini önemsiyor diye. Tiredeki çiftlikten bizzat aldığı Tire yoğurdu enfes bir lezzet. O tazeliği ve doğallığı yerken hissedebiliyorsunuz.
Piyaz deseniz o da güzeldi. Zeytinyağı ekşiyi ve domatesin kokusunu içine çekmiş, nefisti tadı...




Ve tabiiki finali de bu enfes güzellikteki bir tatlıyla yaptık. 
Tahinli cevizli Kemalpaşa Tatlısıyla.
Üzerine gezdirilen tahinle nasıl da güzel oluyor anlatamam sizlere. 


Bu bol lezzetli ve keyifli geçen gün için başta Ümit beye, Abdullah şefime ve Mis Gibi Mutfak Ailesine sonsuz teşekkürler. İlk fırsatta tekrar görüşmek üzere diyorum.



Geleneği bozmayarak hatıra fotoğrafımızı da çekildik :)



Sizler de bu keyifli mekana gelip, harika lezzetleri keşfedebilirsiniz.

Mis Gibi Izgara Mutfak İletişim Bilgileri
Şubeleri: Alsancak-Bornova-Bostanlı-Kemeraltı şubelerini ziyaret edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. benim aklım piyazda kaldı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. piyazın tadı cidden iyiydi. tüm lezzeti suyuna geçmiş ve kesinlikle başarılıydı :)

      Sil

Yorumlar