Sayfalar

25 Ocak 2017 Çarşamba

NEFİS ISPANAK KÖFTESİ


Merhaba sevgili dostlarım,
Bloğuma bu ara pek vakit ayıramıyorum evet haklısınız, çünkü yeni bir proje içindeyim. Bu aralar kafam ve bedenim onunlameşgul. Hayırlısı bakalım, güzel şeyler olucak yakında inşallah dualarınızla birlikte...
Koşturmacayla geçiyor onun harcinde günlerim. 
Ama bugün sizlerin karşısına harika bir tarifle geldim yine :)

Çocuklarıız nedense sebze yemeklerine karşı biraz tepkili, ben Elif' e allem edip kallem edip yedirsem de çoğu ev de durum aynı maalesef ki. Köfte & patatese bayılıyor minikler.
Hal böyle olunca da biz anneler de çareler aramaya başlıyoruz haliyle, sebzeyi nasıl sevdirebiliriz ya da yedirebiliriz diye düşünüp çeşitli yollar deniyoruz.

Ben bu kez sebzeli köfte yaptım prensese, çok sevdi. Ispanak kullandım yaparken de. Bence çocuklar ıspanağın bu haline bayılacaklar diye düşünüyorum. Hatta içinde ıspanak olduğunu bile anlamayacaklar. Siz yine yanına onların sevdiği şeyleri yani makarna ve patates kızartmasıyla durumu daha şirin hale getirebilirsiniz tabiiki.
Tarif benden uygulamak sizden diyor ve hemen tarifime geçiyorum.

Hepinizi de kocaman kocaman öpüyorum...
Dualarınızı eksik etmeyin ne olur, iyi geliyor bana inanın ...


ISPANAK KÖFTESİ

Malzemeler:

500 gr. ıspanak,
1 yumurta,
1,5 su bardağına yakın un,
1 su bardağı rende yapılmış kaşar peyniri,
yarım su bardağı beyaz peynir,
1 adet soğan,
1 diş sarımsak,
çok az tuz, karabiber ve kimyon,
zeytinyağı,

Kızartmak için: sıvıyğ

Yapılışı:
Öncelikle ıspanakları bir güzel yıkayalım. Kumunu akıtalım. Sonrasında tavamıza 
zeytinyağını alıp ısıtalım. Soğanı ve sarımsağı minik minik doğrayıp yağda hafif solduralım. Ardından doğradığımız ıspanakları ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım. Solunca ateşten alıp ılımayını bekleyelim. Ilıdıktan sonra içine tuz, baharatlar, yumurta, peynirleri ve unu ekleyip karıştıralım. Hafiften ele yapışan kıvamda bir hamur elde edelim. Eğer kıvamı çok akışkan ise biraz daha un ilave edebilirsiniz. Bu karışımı 30 dk buzdolabında bekletelim.
Hamurdan küçük parçalar alıp kızgın yağda nar gibi olana kadar pişirelim. Havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını süzdürelim.

Sıcak servis yapalım,

Afiyet Olsun...



4 yorum:

  1. harika görünüyor tavsiyenle bir gün denemeye cesaret edip yapabilirmiyim düşüncesineyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar sokak şairi :)
      bence harika yapacaksın,
      bunu denemeden bilemezsin öyle değil mi :)
      sevgiler kocaman....

      Sil
  2. Nefis görünüyor eminim tadında oydur ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar Makaradayız :)
      kesinlikle tadı nefis, garanti verebilirim :)))
      teşekkürler yorum için,
      sevgiler...
      ( instagrama da beklerim.... Fatma Damyan )

      Sil

Yorumlar