Sayfalar

15 Aralık 2016 Perşembe

Bulyon Kullanımı ile Yapabileceğiniz Birbirinden Lezzetli Yemekler



Et ve tavuk suyunun yemeklere kattığı lezzet, herkesçe çok iyi biliniyor. Peki et suyu ve tavuk suyu olmadığında aynı lezzeti yakalamak için et suyu ve tavuk suyu bulyonları nasıl kullanabiliriz?

 Türk mutfağının lezzetini bütün dünya bilir. Özellikle Balkan ve Orta Doğu mutfaklarını etkileyen Türk mutfağın, kendine has zengin yemek çeşitliliğiyle bilinir. Lezzetli yemekler yapmanın sırları, bazen küçük dokunuşlarda yatar. Bazense ideal lezzeti yakalamak için bir yemeği defalarca kez yeniden yapmanız
gerekir. Oysa her gün tükettiğiniz yemekleri zahmetsizce daha lezzetli bir seviyeye taşımanız mümkün.

Baharatlar gibi et ve tavuk suları da pek çok yemekte kullanılır. Et ve tavuk suyunu her gün yapmak için zamanınız olmayabilir. Bunun için aynı tadı taşıyan bulyonlar olması işinizi kolaylaştırır... Yıllardır Türk mutfağının gözdesi olan Knorr bulyonlar, pek çok yemekte kullanılabilir. Knorr bulyonlarla yapılan yemekler, bulyon kullanılmadan yapılan yemeklere göre çok daha lezzetlidir. Pratik ve leziz oluşları, bulyonların tercih edilmelerinin temel nedenleridir.



Knorr'un farklı türdeki bulyonlarından hangisini hangi yemeklerde ve hangi miktarda kullanacağınız hakkında pratik bilgilere sahipseniz işiniz çok kolaylaşır. Knorr'un et suyu ve tavuk suyu bulyonlarından en çok bilineni küp formda üretilen bulyonlardır. Küp bulyonlar, et veya tavuk fark etmeksizin neredeyse her gün yaptığınız çorbalarda kullanılabilir. Sıcak suda çabuk çözündüğü için kullanımı zor olmayan küp bulyonlarla harika lezzetler yakalayabilirsiniz. Eğer pilav, sebze yemekleri, börek gibi, et kullanmadığınız ve susuz yemeklerden birini yapacaksanız küp bulyonu önceden bir miktar sıcak suda eritmeniz ve ardından yemeğinize eklemeniz gerekir. Jel bulyonlar ise evde hazırlanan et ve tavuk sularının kıvamına çok yakındır. Bildiğiniz gibi, bu suları soğuk bir ortamda beklettiğinizde jel kıvamını alırlar. Kullanımı ise diğer bulyonlara göre daha kolaydır.



Jel bulyonları yemeğe dahil etmeden önce hiçbir işlem yapmanıza gerek kalmaz. Kuru bakliyatlardan çorba çeşitlerine, pilavlardan makarnalara kadar onlarca çeşit yemeği yaparken jel bulyon kullanabilirsiniz. Bu sayede yemekleriniz, taze tavuk suyu kokusuna ve eşsiz bir tada sahip olur.


Bulyonlar tamamen doğal yollarla üretilen bulyonlar hakkında duyacağınız bütün olumsuz yorumları unutun. Çünkü bulyonlar, sebze ve tavuk etinin kurutulmasıyla elde edilirler. Bu sebze ve tavuk etine iyotlu tuz, şeker, maya özütü gibi içerikler eklenir.


Bu pratik ve lezzetli ürünlerden faydalanmak, et veya tavuk suyu kullanacağınız bulyonlarla yapabileceğiniz yeni lezzetleri keşfetmek için www.herkessofraya.com adresini inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar