Sayfalar

2 Haziran 2016 Perşembe

Mantarlı Pilav


Mantarlı Pilav

Sofralarımızda özel bir yere sahip olan pilav, damak zevkine göre çeşitli formlarda hazırlanabiliyor. Özellikle sebzeler ile zenginleştirilen pilavlar, hem besin içeriği hem de lezzeti açısından en sevilen yemekler arasında yer alıyor.

Pilav genellikle pirinç, bulgur ya da kuskus kullanılarak yapılan bir yemek türü olarak sofralarda yerini alıyor. İçeriğindeki maddeye göre, pirinç, bulgur ya da kuskus pilavı olarak adlandırılıyor. Türk mutfağına Orta Asya’dan geçen pilav, 70-80 çeşidi olan bir yemek olarak oldukça önemli bir yer tutuyor. Özellikle düğünlerde, özel günlerde, Hıdrellez gibi baharı müjdeleyen günlerde halen zevkle tüketiliyor.

Geleneksel Türk mutfağında pilavı zenginleştiren en önemli unsur, içeriğine katılan malzemelerin çeşitli ve bol oluşu oluyor. Et, bazı balık türleri, kuru baklagiller ve sebzeler ile çeşitlendirilen pilavlar, malzemelerin bir arada kullanılmasıyla harmanlanan bir lezzet yumağı haline geliyor.


Birbirinden lezzetli pilav tarifleri için: http://www.herkessofraya.com/tarifler/pilav/778296

Pilava Şık Bir Yorum: Mantarlı Pilav Pilav tariflerinde en çok kullanılan sebze, ete benzer aromasından dolayı mantar oluyor. Mantar kullanılarak yapılan pilav çeşitleri, gerek görselliği gerekse farklı lezzetiyle sıklıkla tüketiliyor. Genellikle güveçte mantarlı pilav şeklinde yapılsa da mantarlı havuçlu pilav, mantarlı tavuklu pilav gibi tariflere de rastlanabiliyor.

Kolay yapımı ve pratikliği ile dikkatleri çeken pilavın kendine has bir lezzeti ve yapılırken dikkat edilmesi gereken püf noktaları bulunuyor. Özellikle yağda kavrularak yapılan pilavın kavurma süresi, içerisine eklenen su miktarı ve demlenme süresi de yemeğin lezzetini etkiliyor. Pilavın içerisinde kullanılan sebzelerin pişirilme şekilleri de bir o kadar önemli hale geliyor. Mantarlı pilav yaparken mantarın limonlu suda bekletilmesi mantarların kararmasını engelliyor ve pilavın içerisinde estetiği bozacak görüntü oluşmasını engelliyor. Mantarlı pilav yaparken dikkat edilmesi gereken diğer önemli nokta ise mantarların çok küçük doğranmayarak pilav içerisinde kaybolmasını önlemek oluyor. Çeşitli baharatlarla da çeşnilendirilebilen pilav, damak zevkine göre dilenen sebzelerle birlikte pişirilebiliyor.

Mantarlı Pilav ile Dereotu Uyumu

Türk mutfağında başlı başına bir ana yemek olarak kullanılabilen pilav, içerisine eklenen sebze ve besinlerle çok daha lezzetli ve besleyici hale gelebiliyor. Özellikle mantar kullanılarak yapılan, mantarlı pilav, mantarlı tavuklu pilav, iç pilav, mantarlı havuçlu pilav, dereotlu mantarlı pilav, gibi pilav çeşitleri sıklıkla tüketiliyor. Özellikle mantarlı dereotlu pilav çokça seviliyor. Mantarlı pilav, pirinç yerine bulgur kullanılarak da yapılabiliyor. Mantara ek olarak tavuk kullanıldığında hem yemeğin besin değeri artıyor hem de farklı bir lezzet oluşuyor. Dereotunun en çok yakıştığı yemek olan mantarlı pilav, sofralarda zaman zaman ana yemek olarak da tüketilebiliyor.

Birbirinden ilginç ve lezzetli mantarlı pilav tariflerine Knorr tarafından hazırlanan http://www.herkessofraya.com/ sayfasından ulaşabilir ve yepyeni, lezzetli yemek tariflerine sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar