Sayfalar

29 Mart 2016 Salı

GELİN ÇANTASI


Merhabalar canlarım,
Bugün sizlere hayat kurtaran tatlı mı tatlı, şık mı şık bir bir tarifim var.
Ne zamandır aklımdaydı, dün prensesim isteyince hemen girdim mutfağa :)
Yapımı hiç de zor olmayan, hatta acil tatlı krizlerinize çözüm olabilecek güzellikte bir tatlı. Bazen arkadaşlarınız telefon açar ve biz geliyoruz der ya hani :) İşte çay oluncaya kadar hazırlayabileceğiniz puf puf bir nefis bir lezzet.
Hepimiz süt dilimini biliriz, tadı ve hafifliği aynı süt dilimi gibi.
Çocuk büyük herkese hitap eden bu tatlıyı artık daha sık yapmaya karar verdim. Siz de mutlaka deneyin ve yorumlarınızı benimle paylaşın lütfen :)




GELİN ÇANTASI

Malzemeler:

1 yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1 su bardağı süt,
1/2 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay kaşığı Kenton kabartma tozu,
1 pkt Kenton vanilya,
2 yemek kaşığı Kenton Kakao,
1 su bardağı Kalecik un

Arası için:
2 poşet Kenton toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Süslemek için:
Hindistan cevizi,
Çikolata sos

Yapılışı:

Öncelikle 2 poşet Kenton toz krem şantiyi 1 su bardağı süt ile katı kıvam alana kadar çırpalım. Soğuması için dolapta bekletelim.
Pankek için, yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpalım. Sonra süt, sıvıyağ, ekleyip karıştıralım. Elemiş olduğumuz Kalecikun, kabartma tozu, vanilya ve kakao'yu da karışıma ilave edip homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
Tavamızı ocağın en küçük kısmına alalım ve ısıtalım. Karışımımızdan küçük bir kepçe alıp tavaya dökelim. Üzeri göz göz oluncaya kadar pişirelim. Tek tarafını pişirdiğimiz pankeki'mizi tavadan spatul yardımıyla alıp tepsiye yerleştirelim. Harç bitene kadar pankek'lerimizi pişirmeye devam edelim.
Dolapta soğuyan şantiyi alalım. Pankek'in arasına koyup hindistan cevizine bulayalım. Servis yapacağımız tabağa yerleştirelim.
Ben üzerini çikolata sos ile süsledim. Siz arzu ettiğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun..







3 yorum:

Yorumlar