Sayfalar

4 Kasım 2015 Çarşamba

FAVA


Merhabalar,
Tarifleri yapıyoruz fakat yayınlamak da gecikiyoruz bazen :))
Bu tarifim de ne zamandır arşivde bekliyordu. Kısmet bugüneymiş.. Biraz boşluk bulunca hemen geçtim pc'nin başına... İşler güçler girince e bir de malum ilkokul 1 olduk bu yıl. Dersler ödevler vs derken gün akıp gidiyor. Sizlerde de durumlar benzerdir diye tahmin ediyorum. Kış olunca öyle fazla dışarı çıkılmıyor anca hafta sonları.. Ve günde çabuk bitiveriyor..
Favayı benim gibi çok sevenlerdenseniz eğer bu tarifi mutlaka biliyorsunuzdur. Ben bilmeyeneler için vereyim öyleyse Ya da sevip ama bir türlü yapmaya cesaret edemeyenler için gelsin tarif :))
Hiç öyle gözünüzde büyütmeyin çok pratiktir aslında fava yapmak. Sadece oranlarıı doğru ayaralamak mesele. Ondan sonrası kolay...
Ben çok seviyorum favayı fakat eşimin hiç arası yok.Ben de misafir ağırladığım zamanlarda yaparım genelde favayı. İşte benim en çok sevdiğim lezzetlerden birisi olan favanın benim usulümce tarifi..


FAVA

Mazlemeler:
1/2 kg kuru bakla,
1/2 su bardağı zeytinyağı,
1 orta boy kuru soğan,
1 orta boy patates,
1/2 demet dereotu,
1 limon suyu,
3 su bardağı su,
1 çorba kaşığı şeker,
tuz,

Yapılışı:
Patates ve soğanı iri iri doğrayalım. Dereotunu ince ,nce kıyalım. Tencereye zeytinyağının yarısını ekleyip soğan ve patatesi hafif soteleyelim. Ardından şekeri, tuzu, yıkayıp süzdüğümüz baklayı ve suyu ekleyip baklalar yumuşayana kadar pişirelim. İyice pişince blendırdan geçirelim. İnce kıyılmış dereotunu limon suyunu ve kalan zeytinyağını ekleyip şöyle bir karıştıralım. Düz bir kaba aktaralım. Üzerini kaşığın tersiyle düzeltip soğuması için bekletelim. Soğuyan ve kıvam alan favamızı dilimleyerek servis tabağına alalım. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirelim ve dereotu serpiştirelim. 
Afiyet Olsun...

6 yorum:

  1. Çok severim. Sizinkinin kıvamı da tam olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı sabahlar, fava hiç yapmadım. Ama bu tarifinizi deneyeceğim. Çünkü çok leziz ve güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Favayı ben de severim ama çok nadir yerim. Hiç yapmadım ama :)
    Kolay görünüyor dediğiniz gibi ama ben yapsam kesin böyle olmaz :)) Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. harika bir görüntü sunum canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Bu çok ilginç bir reçetedir. Kuru fasulye ne tür içinde kullanılır? Belki fasulye fava? Ne yazık ki, burada biz onları yok. Ikamesi için herhangi bir öneri?

    YanıtlaSil
  6. Ama baklaya patates konulmaz ki?

    YanıtlaSil

Yorumlar