Sayfalar

3 Temmuz 2015 Cuma

KARAMELLİ ŞERBET-İ SÜTLÜ ( Kalecik Un ile Karamelli Süt Şerbetli Tatlı)



Merhabalar sevgili dostlarım,
Ramazanda hep hafif tatlıları tercih ediyoruz öyle değil mi ? İftardan sonra yemeğin üzerine taze demlenmiş bir çay ve yanına da şöyle hafif ve mideyi yormayan tatlı en güzeli...
Facebookda  tatlımın görselini paylaşır paylaşmaz tarif yokmu diye sesler yükselmeye başladı :)) Benim de bu ara çok yoğun geçiyor günlerim. Bir yandan siparişlerimi yetiştirmeye çalışıyorum, bir yandan kayınvalidemde taşınma telaşı var ona yardım ediyoruz. Anlayacağınız koşuşturmacayla geçiyor günlerim.

Sizlerde haklısınız, tatlıyı görünce tarifsiz olmaz ki dediniz :))
Bugün sabahtan bir fırsat bulup hemen pc başına geçtim :)
Tatlımın tarifini sizlerle paylaşabilmek için kolları sıvadım...
Ramazanda ya da ikramlıklarınızda sofranızda mutlaka olması gereken inanılmaz güzel bir tatlı.
Hem çok hafif, hem yapımı da çok el oyalamıyor ve tadı müthiş güzel...
Hep diyorum bu tatlıda bir dilim asla yetmiyor diye. Gerçekten de öyle, kesinlikle baymıyor, yedikçe yiyesiniz geliyor :) 

Hala bu tatlımı denemeyenler varsa içinizde kesinlikle tavsiye ediyorum. Deneyin mutlaka,



KARAMELLİ ŞERBET-İ SÜTLÜ

( Karamelli Süt Şerbetli Tatlı Nasıl Yapılır ? )

Malzemeler:

4 yumurta,
4 çorba kaşığı tepeleme şeker,
4 çorba kaşığı tepeleme Kalecik Un,
4 çorba kaşığı tepeleme irmik,
1 pkt Dr. Oetker vanilya,
1 pkt Dr. Oetker hamur kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı limon suyu

Şerbeti:


3 su bardağı süt,
1 su bardağı şeker

Üzeri için: 
6 çorba kaşığı şeker,

250 gr krema,
50 gr tereyağı,


Yapılışı:
Öncelikle yumurta ve şekeri 1 dk kadar tel çırpıcı ile çırpalım. Diğer malzemeleri de ekleyip çırpalım. 28x28 cm'lik kare borcamın tabanını çok az margarinleyelim. Kenarlarını yağlamayalım. Hazırladığımız karışımı kalıbımıza dökelim ve spatül ile eşit olarak yayalım. Önceden ısıtılmış 180 'C lik fırında kızarana kadar pişirelim. İlk 20 dk kesinlikle fırının kapağını açmayalım.
Kekimiz pişerken bir şerbetini hazırlayalım. 1 su bardağı ılık sütün içinde 1 su bardağı şekeri eritelim ve kalan 2 bardak sütü ekleyip karıştıralım. Fırından çıkarttığımız keki 1-2 dk kadar bekletelim ilk sıcaklığının çıkması için. Sonra üzerine soğuk şerbeti kepçe ile dökelim. Kekin şerbeti çekmesi için 1 dk bekleyelim. 

Üzeri için de şekeri yanmaz bir tavaya alıp karamel olana kadar pişirelim. Karamelize renk aldığı an ocağın altını mümkün olduğunca kısalım. Çünklü bu noktadan sonra şekeri yakmadan sosumuzu hazırlamamız gerekiyor. Hızlı olmakta fayda var. 
Tereyağını da ekleyip 3-4 dk. pişirelim. Son olarak kremayı ekleyip 3-4 dk daha pişirelim. Ocaktan alıp soğuması için bekletelim. Kıvam alması için ılık iken buzdolabına kaldıralım. Karamel sosumuz kıvam alınca tatlımızın üzerine eşit olarak dökelim. Buzdolabında 5-6 saat bekletip servis yapalım.
Afiyet Olsun...

6 yorum:

  1. ne güzel olmuş elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Enfes görünüyor bu, elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler lezzetliyemekler :))
      beğendiğinize sevindim,
      sevgiler,

      Sil
  3. Merhabalar Efendim, elinize, emeğinize ve tüm paylaştıklarınıza en büyük katkıyı sağlayan yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Allah'ın rahmeti, mağfireti ve bereketi üzerinize olsun inşAllah. Hayırlı ve bereketli bir Ramazan ayı geçirmenizi dilerim.
    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep bey,
      çok teşekkür ediyorum değerli yorumunuz için....
      ben de size hayırla, bolluk ve bereketle geçireceğiniz nice ramazanlar diliyorum...
      sevgiler benden...

      Sil

Yorumlar