Sayfalar

24 Haziran 2015 Çarşamba

LİMONLU SULTAN TATLISI


Merhabalar canlarım,
Ramazanın 7. gününe geldik bile. Ne bereketli ne güzel bir ay öyle değil mi.
Allah ettiğimiz duaları ve tuttuğumuz oruçları kabul etsin inşallah.
Hepinize bir kez daha hayırla, bolluk ve bereketle geçireceğiniz nice güzel Ramazanlar diliyorum.

Bugün, benim severek yaptığım ve dostlarımın bir daha yap dediği sultan tatlısının limonlusunu paylaşacağım sizlerle.
Haşhaşın o çıtır çıtırlığı benim çok hoşuma gidiyor. Laf aramızda bu ara browni kurabiyemin de dışını haşhaşla kaplar oldum. Haşhaşa sarmış durumdayım anlayacağınız :) Böyle çok daha güzel oluyor sanki :)
İnşallah sizlerde yapar ve beğenirsiniz.

Sizleri çok da fazla bekletmeden hemen tarifime geçmek istiyorum.









LİMONLU SULTAN TATLISI
Limonlu Sultan Tatlısı Nasıl Yapılır ?

Malzemeler:

200 gr. yumuşak margarin,
1/2 çay bardağı sıvıyağ,
2 yumurta,
1 çay bardağı hindistan cevizi,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 su bardağı irmik,
1 limon kabuğu rendesi
3,5 su bardağı Kalecik Un,
1 pkt vanilya,
1 pkt kabartma tozu,


Şerbeti İçin:

3 su bardağı şeker,
4 su bardağı su,
1/2 limon suyu

Üzeri için:

3 çorba kaşığı süt,
1 kase haşhaş,
ceviz





Yapılışı:

Öncelikle şerbetini hazırlayalım. Tencereye su ve şekeri koyup kaynatalım. Kaynamaya başladığı anda limon suyunu ekleyip 5 dk daha kaynatalım ve ocağın altını kapatalım.
Hamuru için, bir kaseye yumuşak margarini ve pudra şekerini alıp mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Daha sonra içine sıvıyağı, yumurtaları ekleyip tekrar çırpalım. Hindistan cevizini, irmiği, limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Kabartma tozu ve kalecik unu
 yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam edelim. Hamur kıvam alınca yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp elimizle yuvarlayalım. Bir kaseye sütü diğer bir kaseye de haşhaşı koyalım. Yuvarladığımız hamuru önce süte bulayıp daha sonra da haşhaşla kaplayalım. Her bir tatlının üzerine yarım ceviz yerleştirelim. Yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim. Tüm hamur için aynı işlemi uygulayalım. Önceden ısıttığımız 175 'C deki fırında tatlımızı 30-35 dk. kontrollü şekilde pişirelim. Hafif pembeleşmesi yeterli.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılıyan şerbeti kaşık kaşık dökelim. Her tatlının üzerine şerbetin gelmesine de dikkat edelim. Üzerine aynı büyüklükte bir tepsi kapatıp tatlının şerbetini çekmesini bekleyelim. Tatlı soğuyup şerbetini çekince servis edelim.
Afiyet Olsun...





10 yorum:

  1. Off off Çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık 😊 canım afiyetle yiyin . Hayırlı Ramazanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım :) sana da hayırlı ramazanlar diliyorum...
      sevgiler...

      Sil
  2. Çok güzel görünüyor, elinize sağlık. En kısa zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler En Bebek :))
      mutlaka deneyin, çok seveceğinize eminim :)
      sevgiler,

      Sil
  3. elinize sağlık çok lezzetli olmuştur mutlaka..

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar.

    Görünümü ve malzemeleri çok güzel olan bir tatlı. İnsanı yormayan, enfes bir tatlı olduğuna eminim. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.

    Sağlıklı, huzurlu, mutlu, hayırlı ve bereketli bir Ramazan ayı dilerim. Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun efendim, saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Recep bey,
      Sizin yaptığınız yorumları okumak ayrı bir keyif veriyor gerçekten.
      Çok teşekkür ediyorum, size de hayırlı ramazanlar diliyorum.
      Sevgiler,

      Sil
  5. Nasıl farklı ve lezzetli duruyor, nefis, çok iştah açıcı olmuş, ellerinize sağlık, kocaman sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Özlem hanımcım,
      kesinlikle tavsiye ediyorum, nefis bir ttalı gerçekten.
      Portakallısını da denedim limonlusunu da bakalım sırada ne var :)))
      Tam ölçülü güzel bir lezzet :)
      Sevgiler,

      Sil

Yorumlar