Sayfalar

9 Mayıs 2015 Cumartesi

ÇİKOLATALI TART


Merhabalar,
Yine çok güzel bir sabaha uyandık, İzmir'de hava nasıl güzel anlatamma. Güneş iyiden iyiye ısıtmaya başladı. Kuş sesleriyle, güneşli bir sabaha uyanmak demek harika geçecek bir gün demek bana göre :))
Erkenden de kalktım ohhh miss...
Baharı seviyorum, bahçedeki yaseminin kokusu geliyor hafiften burnuma, cıvıl cıvıl aydınlık bir sabah. Daha ne isterim ki ben daha..

Geçtiğimiz hafta yaptığım bu nefis yoğun çikolatalı tartı paylaşmak bugüne kısmetmiş :)) Bu ara gerçekten çok yoğun geçiyor günlerim. Okuldu, evdi, siparişleri derken bir koşuşturmacadır gidiyor... E birde bahar rehaveti mi çöktü nedir, bilgisayar başında oturmak gelmiyor içimden :))
Tarifi çok soruldu bu güzelliğin, o yüzden bugün erken de uyanmışken sizleri de çok fazla da bekletmeden hemen yazayım dedim tarifimi :)
Benim gibi yoğun çikolatalı tatları seviyorsanız mutlaka deneyin derim.

Tabiiki unum Kalecik
Böreğimi, kekimi, ekmeğimi Kalecik un ile hazırlıyorum. Ne yaparsam yapıyım, o kadar güzel sonuç alıyorum ki. Çok rahat işliyorum hamuru...
Kekim sünger gibi, böreğim incecik açılıyor... Kesinlikle tavsiye ediyorum.





ÇİKOLATALI TART
Çikolatalı Tart Nasıl Yapılır ??

Malzemeler:

3 yumurta
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
2 türk kahve fincanı şeker,
1 pkt kabartma tozu,
1 pkt vanilya,
3-3,5 türk kahve fincanı Kalecik Un

Üzeri için: 1 pkt çikolata sos ve 1 pkt bitter çikolata

Süslemek için: mevsim meyvesi, parça çikolata, hindistan cevizi, antep fıstığı

Yapılışı : 

Tüm malzemeyi güzelce çırpalım. Yağlanmış ve hafifçe unlanmış tart kalıbımıza harcımızı dökelim. 180 C ye ayarladığımız fırında 20_25 dk. kadar pişirelim. Fırından çıkan tartımızı ılıması için bekletelim. Kalıptan dikkatlice çıkartıp ters çevirelim. Çikolata sosunu paketin üzerindeki tarife göre pişirelim. Pişince ocağın altını kapatalım. İçine bitter çikolatamızı ekleyip eriyene kadar karıştıralım. Ilıyınca kekin çukur kısmına dökelim. 
Hafif soğumaya başlayınca üzerini dilediğimiz şekilde süsleyip birkaç saat buzdolabında bekletelim ve sonra servis yapalım. 
Afiyet Olsun...

Sevgiler



3 yorum:

  1. Günaydın ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Goruntusu cok guzel gozukuyor eminim tadida enfestir ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  3. bende çok sever sık ta yaparım ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorumlar