Sayfalar

12 Şubat 2015 Perşembe

MUZLU AŞK TOPLARI ( REDMOND M 90 TARİFLERİ )


Merhaba sevgili takipcanlarım :))
Sevgililer günü için hazırlıkların yapılmaya başlandığı şu günlerde ben de sizler için birkaç tarif paylaşmak istedim. Aslında ben sevgililer gününü kutlama taraftarı değilim. İki kişi birbirini seviyorsa bugün tarihi kaydı kuydu falan olmaz her an, her saniye özeldir. Ama adet olmuş işte o gün yaklaşınca farklı değişik hoş şeyler yapmaktan da alıkoyamıyoruz işte.
Trufflarımı bu kez Redmond M 90 ile yaptığım kekimi kullanarak yaptım.
Biraz da konsepte uygun olsun diye süsledim.
Sizler de pek çok tarifi Redmond M 90 sayesinde hazırlayabilirsiniz...
Tarifime geçmeden önce hepinizin sevgililer gününü kutluyor, her anınızı sevgi ile ve sevdiklerinizle geçirmenizi diliyorum :))
Kek Malzemelerim şöyle;



Çikolatalı Kek tarifi;
Malzemeler:
110 gr. un,
4 yumurta,
150 gr yumuşak tereyağı,
150 gr. toz şeker,
80 gr. bitter çkolata (1 pkt)
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya

Yapılışı:
Öncelikle yumurta ve şekeri güzelce çırpalım. Ardından tereyağını minik minik kıydığımız çikolatayı ve diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
Redmond M 90'nın pişirme haznesine yağlı kağıt serip harcı dökelim.
Kapağını kapatıp çalışma modunu BAKE olarak ayarlayalım. Süreyi 40 dk olara seçelim ve başlatalım. Süreni bitmesine 10 dk kala kekimizi ters çevirip sürenin tamamlanmasını bekleyelim.

Sonrasında hazneden çıkarıp soğuması için bekleyelim.



MUZLU AŞK TRUFF' ları için:

Malzemeler:
Kek kırıntıları, (ben yaptığım kekin yarısını kullandım)
1/2 çay bardağı damla çikolata,
1 adet muz,
1 çay bardağı kırık fındık,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi,
1 çorba kaşığı dövülmüş antep fıstığı,
2 tatlı kaşığı kavrulmuş susam,
1 çorba kaşığı kakao,
3-4 çorba kaşığı süt,
1 çorba kaşığı tahin,

Üzeri için:  
bir kase hindistan cevizi ve kürdan


Yapılışı:
Öncelikle genişçe bir kabın içinde keki parçalayalım. Muzu da ayrı şekilde küçük parçalara ayıralım ve kaba ilave edelim.Sonra sırasıyla içine kırık fındık, antep fıstığı,tarçın, çikolata, tahin, kakao, susam, hindistan cevizi ve sütü ekleyip yavaş yavaş yoğuralım. Süt miktarı az gelirse biraz daha ekleyelim. Ele yapışmayan kıvamda bir harç elde edelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım. Bu aşamada elimizi su ile ıslatabiliriz. Yuvarladığımız trufflarımızı hindistan cevizine bulayalım. Servis tabağına alıp kürdanları koyalım üzerine.Birkaç saat buzdolabında bekletelim soğuk servis yapalım.
Ben sevgililer günü konseptine uygun olsun diye kırmızı şeker hamurlarıyla kalpler yapıp süsledim tabağımı :)
Afiyet Olsun...





Farklı özellik ve modeldeki Redmond ( Multicooker ) Çok Amaçlı Pişiriciler hakkında detaylı bilgi almak için Redmond Türkiye 'nin sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Mutlaka size uygun bir Redmond bulacaksınız :)
Redmond'la hayat çok daha kolay. . .






13 yorum:

  1. Bu tarifte yeni kek yapmak yerine dünden kalan kekleri de kullanabilir miyiz ?

    YanıtlaSil
  2. elbette kullanabilirsiniz Ayşegül hanımcım :))
    hatta bisküvi ile de yapabilirsiniz trufflarınızı...
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım çok güzel olmuşlar. nice yıllara sevgilerle, sağlıkla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Nursevin ablacım :))
      Amin hep birlikte inşallah...
      sevgiler benden :)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. dimi ama canım :)))))
      sevgilerrr...

      Sil
  5. mmmm burası aşk aşk kokmuş :)) ellerine sağlık canım harika görünüyorlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çok teşekkürler :)
      öpüyorum çokkkkk....
      sevgiler...

      Sil
  6. Nefis görünüyor..iki gün önce yaptigim kekten artmisti. Hemen kalkip kalan kek ile deneyeyim. Tarif icin tesekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler sevgili Nurece :))) deneyin çok pratik oluyor gerçekten...
      sevgiler...

      Sil
  7. canım ellerine sağlık her zamanki gibi harikasın ben de beklerim yeni bloğuma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım, hemen geliyorum ziyarete :)))
      sevgiler,

      Sil
  8. Merhabalar,
    Elinize sağlık...
    Bu arada takipçiniz oldum ben:)) Ben de sayfama beklerim ve siz de katılırsanız çok mutlu olurum...
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlar