Sayfalar

13 Ocak 2015 Salı

REDMOND M 90 E ile KAKAOLU MUFFİN



Merhaba sevgili canlarım,
Bugün yine İzmir yağmura uyandı, hava kapalı ve inanılmaz soğuk. Kışı bu yıl iyice hissettik diyebilirim. Hal böyle olunca da hiç dışarı çıkmak istemiyoruz 
haliyle. Evde kalınca da mutfakta değişik güzel denemeler peşine düşüyorum vakit bulduğumda. Bu tarifimde doğaçlama gelişti diyebilirim aslında. 
REDMOND la şimdiye kadar pek çok şeyi denedim hepsinden de sınıfı en yüksek dereceyle geçti her defasında. Bu kez de yine değişik bir tarifle karşınızdayım. Redmondla sizleri şaşırtmaya devam ediyorum :))
Sizleri çok fazla bekletmeden hemen tarifime geçmek istiyorum;



REDMOND M 90 E ile 
KAKAOLU MUFFİN TARİFİ NASIL YAPILIR ?


Malzemeler:
1 yumurta,
1,5 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı süt,
1/3 çay bardağı sıvıyağ,
2 çay bardağı un,
2 çorba kaşığı kakao,
1 pkt vanilya,
1 pkt kabartma tozu

Üzeri İçin: 80 gr. Bitter çikolata. vişne sos ve antep fıstığı



Yapılışı:
Öncelikle bir kabın içinde yumurta ve şekeri mikserle krema gibi olana kadar çırpalım. Ardından süt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edelim. Elediğimiz un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da karışıma ekleyip spatül yardımıyla karıştıralım. Harcımız kıvam alınca muffin kalıplarımızın yarısına kadar dolduralım. Redmond M 90 E ‘nin pişirme haznesine sıralayalım kaplarımızı. Pişirme modunu “ BAKE” olarak pişirme süresiniz de 30 ‘C ye ayarlayalım.
Süre sonunda sünger gibi yumuşacık muffinlerimiz servise hazır olacaktır.
İyice soğuduktan sonra kalıplarımızdan muffinlerimizi çıkartalım.
 Çikolatayı benmari usulü pişirelim. Muffinlerimizin üst kısımlarını erimiş olan çikolataya batıralım ve servis tabağına alalım. Üzerine vişne sos gezdirip Antep fıstığı ile süsleyelim.
Servise hazır, Afiyet Olsun. . .

Not: Benmari Usulü Pişirme nedir **

Bir tencerenin içine su doldurarak ocağa alalım ve üzerine de içine küçük parçalar haline getirdiğimiz çikolatayı koyduğumuz ısıya dayanıklı kabı koyalım. Ve su kaynadıkça da çikolatamız yavaşça erimeye başlayacaktır. Burada küçük bir bilgi daha vermek istiyorum, çikolata 93.7 derecede kaynamaya başlar. Eğer mutfak dereceniz varsa eriyen çikolatanız 93.7 dereceye geldiğinde çok fazla kaynamadan ocaktan alabilirsiniz. Eriyen çikolatayı çok fazla ocakta tutmayın ve donmadan hemen kullanın. Ve en önemlisi su ile temas ettirmeyin. Yoksa topaklanır, katılaşır ve kullanılmaz hale gelir…

17 yorum:

  1. ellerine sağlık canım.. çok güzel görünüyorlar..
    afiyetle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Deniz hanımcım :)))
      sevgiler,

      Sil
  2. Ellerine sağlık canım nefis olmuşlar.Her mutfağa bir Redmond lazım, yapmadığı bir şey yok :)Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Zeynep'cim,
      aynen öyle vallahi, elinden her iş geliyor maşallah :)))))
      her mutfağa bir Redmond diyorum ben hep :)))
      sevgiler canım :))

      Sil
  3. olsada yesem dedim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah keşke yakın olsak....
      çok teşekkürler canım,
      benden de kucak dolusu sevgiler :))

      Sil
  4. Merhaba Canım, Blogları canlandırmak adına 31 Aralık 2015 tarihine kadar Bloglara yorum bırakma ve takibe alma etkinliği başlatıldı .Hem haberdar edeyim hemde etkinliği desteklemiş olayım dedim. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.Takibimdesiniz bende beklerim sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba canımcım,
      evet gördüm ama bir türlü işten güçten yoğunluktan pc başına geçip de katılamadım etkinliğe :((
      bu ara cepten giriyorum nete, ondan fazla kalamıyorum bakıp çıkıyorum şöyle bir...
      hepinizi ayrı ayrı ziyaret etmeyi bende çok istiyorum. çok faydalı bir etkinlik olmuş.
      Filiz'imi de kutluyorum buradan, emeklerinize sağlık hepinizin...
      sevgiler İzmir'den kocaman :)))

      Sil
  5. Nefis görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler :))
      sevgiler Sevil hanımcım,

      Sil
  6. ennn kısa sürede tarifinizi deneyeceğim çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler,
      tavsiye ederim :))))
      sevgiler,

      Sil
  7. Tariflerin bir harika, ellerine sağlık canım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Nesli'cim :)))
      beğendiğine sevindim canım,
      öpüyorum çok, sevgiler....

      Sil
  8. nasıl güzel nasıl güzel bişey bu böyle hemen denemeliyim:)
    http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Nilgün hanımcım,
      kek olarak kalacaktı ama bir coşkuyla bu şekli aldılar :))
      bende bu hallerini pek bir beğendim :))))
      mutlaka deneyin,
      sevgiler,

      Sil
  9. ellerinize sağlık bende yeni blog actım beklerim yorumlarınız benim için önemli fatoş hanım sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlar