Sayfalar

4 Kasım 2014 Salı

Redmond Pişirici ile Dana Gulaş Tarifi


Merhaba sevgili dostlarım,
Yine yeni bir ay, yeni, başlangıçlar ve de yeni umutlar. Kasım ayını seviyorum içinde biraz hüzün barındırsa da seviyorum işte... Kışın geldiğini daha bir hissediyorum sanki :))
Geçtiğimiz hafta mutfağıma yeni gelen yardımcımı tanıştırmak istiyorum öncelikle sizlere. Redmond ailesi ve sevgili dostum Filiz Çatalkaya Orhan bana bu güzel ürünü hediye ettiler. Mutfağa aşık birine verilevbilecek en güzel hediye bence. Çok teşekkür ediyorum bloğum aracılığıyla da bir kez daha kendilerine.
Yeni yeni kullanmaya başladım ve kullandıkça da kendisine hayran oldum bu ürünün. Pişirmediği şey yok maşallah. Elinden her iş geliyor yani :)
Salatadan turun, çorbaya, ekmeğe, şerbetli tatlılara, içeceklere, kızartmalara, pilava, et ve sebze yemeklerine ve hatta hatta kek, lokum ve yoğurda kadar uzanan geniş bir skalaya sahip yaptıkları.
Biraz üründen bahsetmek istiryorum sizlere...
MULTİCOOK özelliğine sahip, 5 'C deki hassalıkta dahi çalışıyor. Bu demektir ki pastörizasyon ve strerilizasyon gerektiren mayalanma süreci isteyen ürünleri Peynir, yoğurt, bebek maması, vs gibi yiyecekleri hazırlamak için ideal bir ürün. Tüm bunları ve daha fazlasını rahatlıkla yapabilirsiniz. Zamanlayıcısı sayesinde size büyük rahatlık sağlıyor. 35 'C den 170 C ye kadar sıcaklık aralığı sunuyor.



Mesela şöyle bir özelliği var ki benim çok hoşuma gitti. Diyelim ki sizi yemeğinizi pişirdiniz ama yemeğe geçmenize daha zaman var. İşte bu noktada Remond RMC M 90 devreye giriyor ve siz sevdiklerinizle birlikte masaya oturana kadar yemeğinizi sizin için belli bir sıcaklıkta tutuyor soğumasını engelliyor :)) Bayıldım bu özelliğine...



Ve Redmond hamarat yardımcımla yaptığım yemeğimi sizlele bukuşturmaya geldi sıra. Ben Dana Gulaş yapmayı tercih ettim. Eti haşlarız genelde değil mi, ondan sonra pişirme kısmına geçeriz. Bu ürünle o kısmı hemen atlıyoruz direk pişirme kısmıyla işe başlıyoruz. Ürünün yanında gelen kitapçığa harfi harfine uydum ve ortaya ağızda eriyen, tel tel ayrılan tandır kıvamında bir et yemeğim oldu. Daha çok yeniyim kullandıkça birbirimize daha da çok alışacağız bundam hiç şüphem yok. Bu ilk denememdi ve inanın çok memnun kaldım.
Sebzelerimi de buharda pişirdim. Buharda pişirme haznesiyle sebzeler hem pratik bir şekilde hem de suya değmeden kendi lezzetiyle haşlandı. Yani sağlıklı beslenmek diye ben buna derim....
Günümüz şartlarında herşeyin içinde bir katkı vs varken bence elimizin altında böyle bir ürünün olması bizim için büyük şans diye düşünüyorum.
Çalışan bayanların mutfağında, baş yardımcıları olarak kullanacakları bir ürün.
En kısa zamanda bu harika ürünü edinmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Birçok mutfak aletinin yaptığı işi tek başına göğüslemesi, mutfaktaki yer tasarrufu açısından da bence çok iyi.
Bu mutfakta devrim yaratacak olan çok fonkiyonlu pişiricimle sizlere daha güzel şeyler paylaşmaya devam edeceğim.

Ben ce REDMOND hayatlarımıza tatlı bir dokunuş yaptı. Saatlerce mutfakta vakit geçirmek yerine sevdiklerimize zaman ayırmamızı sağladı. 
Siz bırakın o pişirsin :)
Ürün ile ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz...

Redmond sizin yerinize pişirsin, siz sevdiklerinize zaman ayırın diyorum son olarak ve hemen şimdi Dana Gulaş Tarifimizi nasıl pişirmişim hep birlikte öğrenelim :))



REDMOND RMC M 90 Çok Fonksiyonlu Pişirici ile Dana Gulaş Tarifi

Malzemeler:
700 gr dana eti (fileto)
2 adet soğan,
2 çorba kaşığı domates salçası,
1/4 çay bardağı sirke,
1/4 su bardağı su,
70 ml zeytinyağı,
2 gr sarımsak,
tuz (istenilen miktarda)
baharatlar ( ben karabiber ve kırmızı pul biber ekledim)

Yapılışı:
Öncelikle dana filetolarımzıı güzelce yıkayalım. Soğanı ve etimizi iri küpler şeklinde doğrayalım. Sarımsağı da küçük doğrayalım. Çok fonksiyonlu pişiricinin haznesine zeytinyağını, eti, soğanı, tuz ve bharatları ekleyip şöyle bir karıştıralım. Çok fonksiyonlu pişiricimizin çaılşma modu olan STEW [ hafif ateşte pişirme özelliği] (sulu et, tavuk, balık, deniz ürünleri ve bakla yemekleri pişirme modu) olarak, pişirme süresini 2 saat olarak ayarlayalım.
START tuşuna basalım. 60 dakika sonra tenceremizin apaığını açalım, salça, sarımsak, su ve sirkeyi ekleyip karıştıralım.
Kapağı kapatalım ve çalışma süresi bitinceye kadar pişirelim :)
Süre sonunda ağızda dağılan nefis yemeğimiz servise hazır olacaktır.

Afiyetler Olsun...

Teşekkürler Redmond

3 yorum:

  1. Hmm güzel bir makineye benziyor. Aynı anda birçok işi yapmak gerektiğinde güzel bir yardımcı olabilir. Fiyatları da uygunmuş. Genelde böyle aletleri almak pek kolay olmuyor. Yemek de çok leziz duruyor. Ellerinize sağlık, makinenize de uzun ömürler ;)

    YanıtlaSil
  2. Yemek yapmayı çok seviyorum hata bazen kendim aç olmasam bile sırf bir şeyler denemek için yemek yapıyorum.
    Gerçekten muhteşem görünüyor. Şimdi burada sizi mi yoksa ürünü mü tebrik etmek lazım onu anlamadım :) Az önce ürünün internet sitesine girdim. Fakat aynı ürünü göremedim. Benzerleri var ama aynısı değil. http://multicooker.com/tr/catalog/multicookers/redmond_rmc_m90/ fiyat aralığı da sanırım aşağı yukarı aynıdır. Siz kullandığınız ürünün tam kodunu yazar mısınız?

    YanıtlaSil
  3. Canim ellerine saglik harika gozukuyor...Heyecanla yeni tariflerini bekliyorum.. sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorumlar