Sayfalar

28 Ekim 2014 Salı

ÇEÇİL PEYNİRLİ BAHARATLI BİBER


Merhabalar,
Yine güzel bir güne uyanmanın mutluluğu içindeyim. Havalar artık iyice soğumaya başladı ve kış kendini yavaş yavaş hissettiriyor bizim buralarda.
Gerçi İzmir' de ne kadar kış yaşayabiliriz ki zaten :))
Bizim evde hafta sonları kahvaltılarında olmaz sa olmazlardandır biber. Eşim Makedonya Göçmeni olduğundan kayınvalidemden biberle yapılan çok değişik tarifler öğrendim diyebilirim. Ama şimdi sizlerle paylaşacağım tarif tamamen doğaçlama otaya çıktı. Sayfamda  yayınladığımdan beri bir çok msj aldım. Tarifini isteyenler çok oldu. Dediğim gibi aslında o an dolapta ne varsa kullandığım, pratik bir tarif. Ama önemli olan ortaya lezzetli bir şeylerin çıkması değil mi ?? Neye neyin yakışacağını bilmek, uygun baharatlarla yemeği lezzetlendirmek işin sırrı bence. Eşimin de onayını alan bu güzel ve bir o kadar basit tarifi hemen sizlerle paylaşmak istiyorum.



ÇEÇİL PEYNİRLİ BAHARATLI BİBER (2 kişilik)

Kahvaltılık biber Nasıl Yapılır ?

Malzemeler:
9-10 adet yeşil biber (sofradaki kişi sayısına göre arttırıp azaltabilirsiniz)
1 iri diş sarımsak,
3-4 yemek kaşığı domates püresi,
1 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 avuç çeçil peyniri,
tuz, karabiber, kırmızı pul biber,

Yapılışı:
Biberlerimizi iri parçalar halinde, sarımsağı da minik minik doğrayalım. Tavaya zeytinyağını alalım. Sarımsak ve biberleri çok fazla soldurmadan soteleyelim. Ardından domates püresini ve tuzunu ekleyip karıştıralım. Hafif suyunu çekene kadar sotelemeye devam edelim. Üzerine çeçil peynirlerimizi yerleştirelim. Hafif erimeye başlayınca tereyağını minik minik bıçağın ucuyla biberlerin üzerine yerleştirelim. En son değirmenden çektiğimiz karabiberimizi de üzerine serpiştirelim. Benim biberlerimin içinde acılar da vardı o yüzden pul biber kullanmadım. Siz damak zevkinize göre onu ayarlayabilirsiniz.
Sıcak sıcak servis edelim.

Afiyetle Yiyelim . ..

2 yorum:

  1. Oh ellerine sağlık Fatoşum. mis valla :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş Fatmacığım Makedon mutfağı çok güzeldir. Ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlar