Sayfalar

1 Eylül 2014 Pazartesi

EV YAPIMI REYHAN ŞERBETİ


Merhaba canlarım,
Güzel bir güne uyandık yine. Havaların hala çok sıcak devam ettiği bu günlerde sizlere içinizi serinletecek nefis bir şerbet tarifiyle geldim. 
Bu güzel şerbeti yaptığımdan beri kim tadına baktıysa bayıldı ve hemen tarifini istedi.



Reyhanın ve limonun içinizi ferahlatan kokusuyla denemeye değer güzellikte bir içecek diyebilirim. Evde meyve suyumuzu genelde kendim hazırlıyorum. Şu aralar vişne suyuna sarmış durumdaydık ki reyhan şerbetiyle tanıştık ve inanılmaz beğendik. 
Bu tarifi ilk kez sevgili Pembe Kekik Sibel ablamda gördüm. Sonrasında diğer bloglarda da sık sık görmeye başladım. Pazardan miss kokulu reyhanlarımı alıp yaptım, nefisti gerçekten.  Babamın sene devriyesinde annemlere götürmüştüm. Halam, halamı kızı, yengem, annemler bayıldılar tadına. Hazır zannettiler ve hatta ambalajını görmek istediler. Markasına bakalım da bizler de alalım dediler :)) Ben yaptım deyince çok şaşırdılar hemen tarifini istediler... Bu hafta da çok sevdiğim bir arkadaşım olan Gülay'ıma götürdüm bu güzel şerbeti. Çok beğenilmiş :)))
Aslında dediğim gibi tarifi çok kez denedim fakat bir türlü fotoğrafını çekmeye fırsat bulamadan hemen tükendi. Bu kez erken davranıp önce fotoğrafını çektim sizlere aktarabilmek için :) 
Israr ediyorum ve hatta baskı yapıyorum, bu şerbeti mutlaka deneyin. Hem doğal hem de çok  ama çok lezzetli. İnanın çok beğeneceksiniz ve sürekli yapmak isteyeceksiniz.  O kadar güveniyorum tarife:)
Sibel ablama bu tarifi bizlerle paylaştığı için çok teşekkür ediyorum.
Sizleri bekletmeden hemen bu güzel şerbetin tarifine geçelim istiyorum;






EV YAPIMI REYHAN ŞERBETİ
Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır ?

Malzemeler:
2 bağ reyhan,
2 lt su,
5-6 tane limon tuzu,
1 limon (hem suyu hem kabuğunun rendesi)
12 çorba kaşığı toz şeker,
1 karanfil

Yapılışı:
Öncelikle reyhanlarımızı güzelce yıkayalım. Sap kısımlarını ayıklayıp yapraklarını küçük parçalara ayırıp bir kaba alalım.
Tencereye 2 lt suyu ekleyip kaynatalım. Kaynayan suya şekeri ve limon tuzunu atıp hemen karıştıralım. İçine küçük parçalara ayırdığımız reyhanlarımızı, limon suyunu, ve rendelediğimiz limon kabuklarını ve karanfili ekleyip karıştıralım. Tenceremizin kapağını kapatıp tencere tamamen soğuyana kadar bekleyelim. Bu soğuma işlemi esnasında reyhanlarımız hem rengini hem de kokusunu vermeye başlayacak. Limonun ve karanfilin o nefis kokusu da şerbetimize geçecek. Tamamen soğuyan şerbetimizi 2 kat tülbent serdiğimiz bir sürahiye aktaralım. Buzdolabında iyice soğuyana adar bekletelim. İçine buz ve nane yaprakları ekleyerek servis yapalım :)
Afiyet Olsun...

Not: Siz isterseniz 1 lt den de yapabilirsiniz ölçüleri yarıya indirip tarifi uygulayabilirsiniz. Şeker tadını kendi damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz.




19 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Gerçekten çok güzeldi tadı hepimiz çok beğendik. Benim tarifimde yayınlanmayı bekliyor....:)
    Öptüm canım....:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ablacım, afiyet şeker olsun :))
      ben de çok öpüyorum, sevgiler. . .

      Sil
  2. teşekkürler tarif için hemen deniyeceğim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğendiğinize çok sevindim :))
      kesinlikle deneyin,
      sevgiler,

      Sil
  3. reyhan şerbeti nefise benziyor ama,sunumları da çok hoş
    o minik güllerle süper görüntü olmuş

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğendiğinize çok sevindim :))))
      teşekkürler,
      sevgiler . . .

      Sil
  4. Reyhan şerbetini bende çok severim, sunumu harika olmuş ellerine sağlık. Ayrıca güzel yorumun için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğendiğinize çok sevindim Selin hanımcım :)))))
      Mutlaka deneyin, diyorum....
      sevgiler...

      Sil
  5. ellerine sağlık, nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Yelda hanımcım :))))
      beğendiyseniz ne mutlu bana...
      sevgiler,

      Sil
  6. Hiç denemedim ama lezzetini çok merak ediyorum. İlk fırsatta deneyeceğim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün'cüm, bende ilk denediğimde acaba tadı nasıl olacak demiştim. Ama soğuk soğuk içtiğimde tadına doyamadım.
      Mutlka ilk fırsatta dene canım, bayılacaksın kesin.
      Öpüyorum çok, sevgiler. . .

      Sil
  7. Ellerine saglik fatmacim. Bende yapiyorum bu tarifi gercekten harika oluyor. Ama hala blogumda olmadigini farkettim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Hatice ablacım, benimde favorilerim arasına girdi hemen :))))
      çok beğendik maaa aile :)
      sevgiler,

      Sil
  8. Diyarbakır' a ait bir şerbettir diye biliyorum. Bir Diyarbakırlı olarak bu kadar güzel anlatılması ve sunulması çok hoşuma gitti. Ellerinize sağlık. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Sayenizde bu nefis şerbetin nereye ait olduğunu da öğrenmiş oldum :)))
      Beğendiğinize çok sevindim...
      sevgiler :)

      Sil
  9. Eline saglik ne kadarda guzel gorunuyorlar bardaklarda renk muthis hic denemedim, ama mutlaka yapmam lazim..afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  10. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    cay-makineleri.com

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık canım,
    Nefis görünüyor sıcaklarda buz gibi serinletici ve ferah bir şerbet…
    Afiyetler olsun…
    Sevgiler tatlım...

    YanıtlaSil

Yorumlar