Sayfalar

14 Temmuz 2014 Pazartesi

PATLICAN SİLKME


Haftanın bu ilk gününden Merhabalar :))
Yeni hafta hepimize bolluk ve bereket getirsin inşallah. 
Ramazanın ortasına da geldik çok şükür. Her gün ayrı güzel geçiyor Ramazada sanki. İftar saatinde o ezan sesini beklemek, hep birlikte oruç açmak çok ayrı bir keyif. Farklı duygular içinde oluyor insan Ramazanda...
Evet, bugün sizlere çok pratik ve lezzetli bir yemek tarifi vereceğim canlarım.
Genelde ben patlıcan yemeği yaparken minik küp şeklinde doğrar, yağda kızartırım. Sonra soslarım vs vs... Fakat bu yemek daha hafif geldi bana. Sizlere de tavsiye ediyorum. Mutlaka deneyin :))


İşte tarifim:

PATLICAN SİLKME
Patlıcan Silkme Nasıl Yapılır ?

Malzemeler:
4 adet patlıcan,
1 adet büyük soğan,
2 adet iri diş sarımsak,
2 adet büyük domates,
2 adet yeşil sivri biber,
1 çay bardağı sıcak su,
1 çorba kaşığı domates salçası,
zeytinyağı, tuz ve karabiber 

Süslemek için: maydanoz ya da dereotu

Yapılışı:
Öncelikle patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım ve uzunlamasına keselim. Sonra bir parmak uzunluğunda doğrayalım. Tencereye zeytinyağını alalım. İri doğradığımız soğanı, sarımsağı ve küçük doğradığımız biberi ekleyip hafif soteleyelim. Ardından üzerine domatesi, salçayı ekleyip biraz kavuralım. Patlıcanlarımızı ekleyip şöyle bir karıştıralım. Tuzunu karabiberini ve suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Patlıcanlar yumuşayana kadar orta ateşte pişirelim.
Suyu az gelirse çok az daha ilave edelim. Çok sulu olmasın yemeğin lezzetini alıyor. Servis yapacağımız sırada üzerini süsleyerek servis yapalım.
Afiyetler olsun...

8 yorum:

  1. canım ellerine saglık ben bunu çömlekte yaparımgerçekten tadı harika oluyor ellerine saglık safiye acar tok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Safiye hanımcım,
      Çömlek' tekinin tadı çok daha güzeldir eminim :)))
      Teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  2. Vay değişik bir yemek olmuş canım. Ellerine sağlık. Sevilerim... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağmur'cum teşekkürler canım,
      Hem de çok hafif :)))))

      Sil
  3. bende çok severim bu yemeği ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. patlıcanları tuzlu suda bekletmiyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu kez bekletmedim, acı da değillerdi şansıma ama isterseniz 15-20 dk tuzlu suda bekletebilirsiniz...
      sevgiler...

      Sil

Yorumlar