Sayfalar

4 Temmuz 2014 Cuma

KARNIYARIK


Merhaba sevgili dostlarım,
Haftanın son ve en güzel günü geldi. Hepinize Hayırlı Cumalar diliyorum. Allah tuttuğumuz oruçlarımızı ve yaptığımız dualarımızı kabul etsin inşallah.
Bugün sizlere çok güzel bir tarifim var. İftara davet ettiğimiz misafirlerimize sunacağımız nefis bir yemek. Hem sunum olarak hem de lezzet olarak benim tercih ettiğim bir yemektir. Sebzesi ve etiyle bir bütün oluşturan servisi rahat herkesin beğeneceği bir yemek. Bence sizlerde bu güzel yemeği hemen yapın.

Öyleyse hemen tarife geçelim, ne dersiniz ?


KARNIYARIK
Malzemeler:
6 adet patlıcan,
300 gr kıyma,
1 büyük soğan,
3-4 diş sarımsak,
1 sivri biber,
1 domates,
2 çorba kaşığı domates salçası,
1 tutam maydanoz,
1 su bardağı adar et suyu yada su,
zeytinyağı,
tuz, karabiber,

Kızartmak için:
1 su bardağı kadar sıvıyağ,

Üzeri için:
3 sivri biber
domates dilimleri


Yapılışı:
Öncelikle patlıcanları alacalı soyalım.(ben bu kısmı atladım). Sap kısımlarını biraz kısaltalım. Genişçe bir kabın içine tuz ekleyelim. Patlıcanların karınlarını çok dibe inmeden bıçakla keselim. Tuzlu suda 20-25 dk kadar acısının çıkması için bekletelim. Daha sonra sudan çıkartıp yıkayalım ve iyice kurulayalım. 
Tavaya 1 su bardağı kadar sıvıyağı ekleyip ısıtalım. Patlıcanları sırayla güzelce kızartalım. Kızarttığımız patlıcanların fazla yağını almak için havlu kağıt üzerinde bekletelim. Ayrı bir tavaya 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip ısıtalım, küp doğradığımız soğanı ve sarımsakları ve biberi ekleyip hafif solana kadar kavuralım. Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edelim. 1 çorba kaşığı salçayı ve minik doğradığımız domatesi ekleyip karıştıralım. Maydanozları da ince kıyım doğrayıp tavaya ilave edelim. Harcımız iyice pişince içine baharatları ekleyip karıştıralım. 
Borcama patlıcanlanlarımızı dizelim. Patlıcanların yardığımız orta kısımlarını bir kaşık yardımıyla biraz genişletelim. Hazırladığımız harcı her bir patlıcanın ortasına paylaştıralım.  Patlıcanların üzerine dilimlediğimiz domatesleri ve onun da üzerine ikiye böldüğümüz sivri biberleri yerleştirelim.
Küçük bir kapta, 1 çorba kaşığı domates salçasını ve etsuyunu çırpalım ve sosumuzu tepsinin kenarından dökelim.
Önceden ısıttığımız 180 'C deki fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
Servis yapacağımız zaman yemeğin sosundan üzerine gezdirip o şekilde servis yapalım.
Afiyetler Olsun :)

2 yorum:

Yorumlar