Sayfalar

28 Mayıs 2014 Çarşamba

KAKAOLU SÜNGER KEK


Merhabalar,
Haftanın tam ortasındayız ve ben size nefis bir tarifle geldim bugün. Süngerimsi yapısıyla kakaonun tadıyla harika bir kek. Hepimiz keki çok severiz, değil mi ? Sadesini, meyvelisini, soslusunu, muhallebilisini yaparız. 
Çayımızın en güzel eşlikçisidir. Çoluk çocuk bayıla bayıla yeriz :))
Evde ya atıştıracak kurabiye, ya da kek mutlaka olur. Hazır paketlenmiş ürünlerin evimize fazla girmemesine dikkat ediyorum. Kendi yaptıklarım kızımın da çok hoşuna gidiyor. Hal böyle olunca bana da sık sık mutfağa girmek düşüyor. Keyifle yapıyorum bende :))
Evet yaptığımız keklerimiz kimi zaman gün menümüzde masalarımızda, kimi zaman çocuğumuzun beslenme çantasında, kimi zaman da piknikte sepetimizde mutlaka yerini alıyor. Tatlısı tuzlusu her türlüsü çok seviliyor.
İşte ben de bugün size çok hafif,sünger gibi yapısı olan bir tarif vereceğim.
Bir de benim tarifimle deneyin bakalım :))))
Hepinize güzel bir hafta ve hafta sonu geçirmenizi diliyor, hemen tarifime geçiyorum...

KAKAOLU SÜNGER KEK

Malzemeler:
3 büyük yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 çay bardağı ılık süt,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 pkt kabartma tozu,
1 pkt vanilya,
3 çorba kaşığı tepeleme kakao,
1 çay kaşığı tarçın,
1 su bardağı + 1 çorba kaşığı un

Yapılışı:
Öncelikle geniş bir cam kasenin içine yumurtalarımızı kıralım. Şekeri ilave edip mikserle iyice krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Ardından sütü ve zeytinyağını ekleyip çırpmaya devam edelim. Kakaoyu, tarçını ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. En son olarak kabartma tozu ve elediğimiz unu ekleyip tüm malzeme homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
Kek kalıbımızı margarinle güzelce yağlayalım. İçine un serpiştirelim. Harcımızı kalıbımıza dökelim. Soğuk olan fırında 180 'C de yaklaşık 40 dk pişirelim. 
Pişip pişmediğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz.
Piştikten sonra hafif ılıyınca kalıptan çıkartalım dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet Olsun.

Güzel kabarmasını istediğiniz kekleriniz için birkaç püf noktası;

* Kullanılan malzemelerin oda ısısında olması,
* Malzemelerin taze olması,
* Yumurta ve şekerin çok iyi çırpılması,
* İlk 20 dk. fırın kapağının kesinlikle açılmaması,
* Pişirme ısısına mutlaka uyulması,



12 yorum:

  1. Süpersinnnn...Ellerine sağlık. Enfes görünüyor...:)))

    YanıtlaSil
  2. Canım benim senin gibi güzel bir kek olmuş…
    Tarçın hemen her tarifimde kullanırım lakin zeytinyağını kek dehiç denemedim…
    Ellerine emeğine sağlık boncuk gözlüm…
    Sevgilrimle öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emel'cim ben de daha sağlıklı olduğu için zeytinyağı kullanıyorum aslında. Kendi yağımızın tadı ayrı bir güzel ondan belkide :))
      Bazen zeytinyağları ağız kalabiliyor kek içinde ama bunda kakao ve tarçın olduğu için hissedilmedi bile :))
      Çok öpüyorum canım, kocaman sevgiler....

      Sil
  3. Fatoşcum ellerine sağlık bu esmer güzel de çook lezziz görünüyorda benim aklım muzlu çikolatalı toplarda tarifini bekliyorum sevgilermle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Banu'cum :)))
      En kısa Zamanda muzlu truff tarifini de paylaşacağım :))))
      Sevgiler canım...

      Sil
  4. canım un az gibi geldi bana normal su bardagımı ölçün her zamanki akıcı kek hamuru gibi oluyor degilmi bu arada eline saglık safiye acar tok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Safiye hanımcım,
      Evet ölçüler birebir tam ölçülerdir. Sıvı miktarları fazla olmadığı için un ölçüsü de tarifteki kadar.
      Evet normal yaptığımız kek harcı kıvamında oluyor... Denemenizi tavsiye ederim :))
      Sevgiler,

      Sil
  5. Bende yapcammm:)
    Toz şeker yerine pudra şekeri olurmu??

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Sym Couture,
    Elbette olur mutlaka deneyin, çok beğeneceğinize eminim :))
    Şimdiden afiyetler olsun,
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  7. Mutlaka deniycem çünkü çok güzel görünüyor...resimler sizin yaptığınız kekten mi alıntı mı, merak ettim....sizdense fotoğraflama işini hangi makinayla yapıyorsunuz? Cvb nız için şimdiden tşkler...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Özgüsel Hünerler,
      Beğendiğinize sevindim, sayfamda paylaştığım tüm tariflerimin fotoğrafları bizzat kendime aittir.
      Aslına bakarsanız çok da profesyonel olmayan bir makineyle çekimlerimi yapıyorum. Zaten tarifi yapmak ve yazmaktan çok fotoğraflama kısmı işin en meşakkatli kısmı diyebilirim. Beğeniliyorsa ne mutlu bana :))
      Makine Samsung PL 210 (10 X zoom, 14,2 megapixel )
      Sevgiler :))

      Sil

Yorumlar