Sayfalar

20 Ocak 2014 Pazartesi

TUZLU PASTANE KURABİYESİ


Günaydınlar,
Yeni bir haftaya daha merhaba dedik. Hepimiz için güzel ve keyifli bir hafta olmasını diliyorum. Bu ara mutfağımda hummalı bir çalışma var. Komple yıkıldı. Ustalar gelip gidip ölçü alıyorlar. Ortalık toz duman :(((
Sıva ve harç kokan bir evdeyim şu an. Anlayacağınız mutfakçı, mutfaksız kaldı :)) Yaklaşık 2 hafta sürecek olan bir tadilatın içindeyim.
Sonucu düşününce, katlanmakta başka çare yok diye düşünüyorum. Daha kullanışlı ve benim istediğim gibi bir şekle gireceğini bilmek beni rahatlatıyor açıkçası. Ne demişler gülü seven dikenine katlanırmış, bende katlanacağım artık.
Geçtiğimiz hafta yaptığım bu harika kurabiyeleri ben çok sık yapıyorum aslında evde. Hem kolay bayatlamıyor hem de kıyır kıyır ağızda dağılıyor. Dışarıdan paket ürün almamaya özen gösteriyorum. Evde kendimiz yapıyoruz kızımla atıştırmalıklarımızı. Hem eğleniyor hem de bir güzel yiyoruz :)))
Tarifi mutlaka ama mutlaka da denemenizi tavsiye ediyorum. Kesinlikle bayılacaksınız bu kurabiyelere size garanti veriyorum.
Ben Yasin Şef'ten tarifi aldığım günden beri sürekli yapıyorum ve her defasında kendisine teşekkür diyorum yerken :))
Haydi geçelim mi hemen tarife,

 
TUZLU PASTANE KURABİYESİ
 
Malzemeler:
150 gr tereyağı, (yumuşak)
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 yumurta akı,
3 çorba kaşığı sirke,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı toz mahlep,
2,5 - 3 su bardağı kadar un

Üzerine: 
1 yumurtanın sarısı, 
susam ve çörek otu
 
Yapılışı:
Öncelikle bir kaba yumuşak tereyağını, zeytinyağını, yumurta akı ve sirkeyi ekleyip iyice karıştıralım. Tuz, şeker, mahlep ve elediğimiz unu da ekleyip yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur hazırladıktan sonra hamurdan küçük bir parça kopartalım ve elimizle istediğimiz şekilde kurabiyeler hazırlayalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Hamurumuz bitene kadar aynı işlemi uygulayalım. Benim yaklaşık 35-40 adet kurabiyem oldu :))
Daha sonra küçük bir kabın içinde yumurta sarısını çırpalım. Fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine sürelim. Susam ve çörek otuyla süsleyelim.
Önceden ısıtılmış 180 'C lik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...


29 yorum:

  1. Tuzlu kurabiyeleri ayrı seviyorum .Tam benim istediğim gibi. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Şeniz'cim bende çok seviyorum.
      Beğendiğine sevindim :))) öpüyorum çok, sevgiler....

      Sil
  2. Ellerine sağlık canım kurabiyeler nefis görünüyor. Bir tane aldım....:))
    Size afiyetler olsun...Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ablacım,
      al tabiiki :))))
      sevgiler...

      Sil
  3. Elinize sağlık. Kabartma tozu yok sanırım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,
      Evet tarifte kabartma tozu yok, mutlaka deneyin derim. Beğeneceğinize eminim :))
      Sevgiler...

      Sil
  4. :) Kolay gelsin mutfak tadilatı çok zor. Taşınmak daha kolaydır diyebilirim. Ama yapılınca da tadına doyum olmaz. Bu arada tuzlu kurabiyeler harika olmuş. Kalkıp yapsam mı ne? :)) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Nilgün'cüm, kesinlikle taşınmak çok daha kolaymış....
      Tadilattan gözüm korktu vallahi, haftaya cumartesiye kadar böyle :((( Artık katlanacağım, çok daha kullanışlı olacak bitince :)
      Tek tesellim bu :)))
      Kurabiyeleri beğendiğine sevindim canım, denemediğin bir tarif ise mutlaka denemelisin, tadı inanılmaz güzel çünkü...
      Sevgiler canım...

      Sil
  5. ellerinize sağlık. kolay gelsin, dilerim gönlünüze göre bir yenilenme olur. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Öce hanımcım :))
      Amin inşallah, sevgiler :))))

      Sil
  6. sen garanti diyorsan bende tuzlulara seni yazıyorum sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle garanti Meri'cim :)) Müsait olduğunda mutlaka dene canım,
      Sevgiler,

      Sil
  7. Ellerine sağlık canım.süper görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Şule'cim,
      sevgiler canım :))

      Sil
  8. olsa da lüp lüp yesek

    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Those cookies looks beautiful and yummy!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    YanıtlaSil
  10. Yum! yum! Qué buena pinta!!
    Kissitos!!

    YanıtlaSil
  11. peki mahlep olmazsa elimizin altında, nasıl olur kurabiyeler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehriban hanımcım, mahlep olmasa da olur ama olursa da tadı çok daha güzel oluyor...
      Sevgiler...

      Sil
  12. peki mahlepsiz olurmu kurabiyelerimiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elbette olur ama bu şekilde bir denemenizi tavsiye ederim :))
      sevgiler...

      Sil
  13. Merhabalar.

    "Tuzlu Pastane Kurabiyesi" ile ilgili paylaşımınızı inceledim. Ben, pek içeriğinden ve yapılış şeklinden anlamadığım için, bu konuda ahkam kesemiyorum, bana hitap eden tek yönü damak tadı olması açısından görünüm itibariyle çayın yanında keyifle ve zevk alarak tüketilecek bir kurabiye olduğu izlenimini uyandırıyor. Elinize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim.

    Cumanız hayırlı ve mübarek olsun.
    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
  14. Benim de severek yaptığım bir tarifim var ayrıntılar için bloguma bakabilirsiniz bunu da deneyeceğim :) http://asliliatalay.blogspot.com.tr/2014/01/tuzlu-kurabiye-yapm.html

    YanıtlaSil
  15. kurabiye tarifinizi denedim gerçekten muhteşem oldu..herkes bayılıyor..defalarca yaptım bugün yine yapıcam..çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık canım bu kurabiye gerçekten denemeye değer lezzetlerinden bi tanesi...

    YanıtlaSil
  17. Süpeer tarif denedim sonuç harika çok teşekkür edeerim:)

    YanıtlaSil

Yorumlar