Sayfalar

28 Ocak 2014 Salı

KAYISI JÖLELİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

 
Merhabalar,
Biliyorsunuz bu ara çok telaşlı geçiyor günlerim ama kendimi alamayıp yapıyorum yine aklıma düşen lezzetleri. Bu tarifi de ne zamandır denemek istiyordum. Kısmet bugüneymiş :))
Arkadaşlarım soruyorlar evde her taraf her taraftayken sen hangi arada derede yapıyorsun bunları diye... Ben yapacak bir yer buluyorum, aklıma düşmesin yeter ki :)))))
Sütlü tatlıları hep çok sevmişimdir. Çok hafif oluyorlar. Üzerine hazırladığımız soslarla farklı lezzetleri yakalamak mümkün. Ben de bu kez kayısı suyuyla denedim tatlımı Çok yakıştı doğrusu, denemek isteyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum. Misafirlerinize ikram edeceğiniz nefis bir tatlı diyorum ve hemen tarifime geçiyorum...
 
 
KAYISI JÖLELİ TAVUK GÖĞSÜ

Malzemeler:
1 lt süt,
1 su bardağı un,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 çorba kaşığı mısır nişastası,
1 pkt Dr Oetker vanilya,
1 çorba kaşığı tereyağı


Kayısı Jölesi için:
3 su bardağı kayısı suyu ,
3-4 çorba kaşığı toz şeker, (siz kendi damak tadınıza göre ayarlayınız)
3 çorba kaşığı mısır nişastası,


Üzeri için:
hindistan cevizi ve antep fıstığı

Yapılışı:
Öncelikle tenceremize sütü, unu, şekeri ve nişastayı ekleyip karıştıralım. Ocağın altını açıp orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp içine tereyağını ve vanilyayı da ekleyip mikser ile yaklaşık 15 dk kadar çırpalım. İşin sırrı burada zaten. İyi çırparsak kıvamı da o kadar ağdalı ve güzel oluyor. Uzun dikdörtgen borcamı biraz ıslatıp suyunu süzelim. Hazırladığımız muhallebimizi borcama dökelim. Spatül ile üzerini düzeltelim. Bir kenarda bekletelim.
Ayrı bir tencereye kayısı suyunu, şekeri ve nişastayı ekleyip tel çırpıcı ile çırpalım. Ocağın altını açıp orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim. Kıvam alınca ocaktan alıp biraz bekletelim. (arada karıştırmak şartıyla) Üzeri kaymaklanmasın diye. Hafif ılıyınca tavuk göğsünün üzerine yavaşça dökelim ve spatül ile yayalım, düzeltelim. 
Hindistan cevizi ve antep fıstığı ile üzerini süsleyelim. 4-5 saat buzdolabında bekletelim. Dilimleyerek servis yapalım.Afiyet Olsun... 

25 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık görüntü süper,eminim lezzeti de öyledir sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Derya'cım,
      kesinlikle öyle canım, biz çok beğendik :)))
      sevgiler,

      Sil
  2. Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Afiyetler olsun size. İşlerinde de kolaylıklar diliyorum...:)
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ablacım :))
      amin bu haftada yoğun geçecek ama haftaya rahatlayacağım inşallah :))))
      öpüyorum, sevgiler...

      Sil
  3. mmmmm! qué buena pinta!
    kissitos!!

    YanıtlaSil
  4. merhabalar Mommyslifetime :))))
    Beğendiğinize çok sevindim, hemen geliyorum bende :))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Kayısı jölesi tatlının üzerine çok güzel yakışmış.Eminim tadı da öyledir.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz çok beğendik :)))
      denemelisin canım, sevgiler...

      Sil
  6. Fatoşcum hep takibimdesin ,görmüyordum uzun zamadır paylaşımlarını, bu muhteşem görüntüyle hoşgeldin tekrar, bizi bu güzel lezzetlerden mahrum bırakma, Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok sağol.... Bu ara evdeki tadilattan kafamı kaldıramıyorum inan ki. Ama bloğumu da boşlamamak adına sizlerle paylaşımlarda bulunmaya gayret gösteriyorum canım.
      Beğendiğine çok sevindim :)))
      Sevgiler...

      Sil
  7. ben çok seerim sütlü tatlıları canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı alternatifler olması adına denemelerim devam ediyor :))
      Bende çok beğendiğim kayısı ile uyumunu tatlımın... Denemeni isterim canım,
      teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  8. Çikolata soslusunu yapıyorum genelde canım tatlı istediğinde. Ama bu çok daha hoş bir alternatif olmuş. Mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çikolata soslusu da nefis oluyor. Farklı olsun istedim kayısılı da güzel oldu :)))
      Denemelisiniz kesinlikle :))
      sevgiler...

      Sil
  9. Bende bu aralar çok düşkünüm bu tatlıya ;))
    Kayısı jölesi ile pek bi hoş görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı durumdayız canım :))))
      mutlaka denemelisin :))
      teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  10. Ellerine sağlık, görüntü de tahminlerime göre tadı da denemeye değer:) Sevgiler kocaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün'cün canım benim beğendiğine sevindim :))))
      Mutlaka denemelisin, beğeneceğinize eminim.
      Benden de sana kocaman sevgiler canım. Çok öpüyorum.....

      Sil
  11. Ellerinize sağlık, nefis görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  12. blog sayfanıza bayıldım.........hımmmmmmmmm harika görünüyorlar...bana da beklerim..takipteyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz Sevda hanımcım,
      beğendiğinize çok sevindim :)) teşekkürler,
      hemen geliyorum,
      sevgiler :)

      Sil
  13. Herşey nefis görünüyor sunumlarınız da çok özenli.Keyifle takipteyim sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle hoşgeldiniz Ezem hanımcım,
      sayfama sefalar getirdiniz, beğendiğinize çok sevindim :)) teşekkürler...
      görüşmek üzere, sevgiler :)

      Sil

Yorumlar