Sayfalar

10 Aralık 2013 Salı

FIRINDA NEFİS PALAMUT

 
 
Merhaba sevgili dostlarım,
Bugün karşına enfes bir tarifle çıkıyorum. Biliyorsunuz artık ben ve ailemin ne kadar çok balık sevdiğini. Her zaman da aynı tarifleri denemekten sıkıldım. Farklı bir tarif olsun istedim ve face'de arkadaşlarımdan öneride bulunmalarını rica ettim. Sağ olsunlar paylaşım yaptıktan hemen sonra harika tarifler gelmeye başladı. Tava mı fırın mı çok gidip geldim ama en son fırında karar kıldım :)))
Bu tarif Yasemin arkadaşıma ait. Ben çok küçük revizeler yaptım sadece...
Bence mutlaka ama mutlaka denemelisiniz. Akşam kızım neredeyse parmaklarını yiyecekti :))) Çok sevdik biz, umarım sizde dener beğenirsiniz...
Haydi hemen tarife geçelim mi canlarım :))
 

FIRINDA NEFİS PALAMUT
Malzemeler:
1 kg palamut (dilimlenmiş)
1 domates,
2 büyük soğan,
1 limon
1 dal taze soğan,
8-9 dal maydanoz,
1 çorba kaşığı nar ekşisi,
2 iri diş sarımsak,
1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı,
tuz, karabiber,
toz ve pul kırmızı biber,
kekik

Yapılışı:
Öncelikle dilimlenmiş olan palamutlarımızı bir güzel yıkayıp suyunu süzüyoruz. Çok az tuzlayıp bekletelim. Bir soğanı halka şeklinde doğrayalım. Diğer soğanı ve sarımsağı minik minik doğrayalım. Maydanozu ince kıyım, domates ve taze soğanı küçük küçük doğrayalım. Genişçe bir kabın içine doğradığımız soğanları, sarımsağı, domatesi, maydanozu, nar ekşisini, zeytinyağını, tuzunu ve baharatları ekleyip kaşıkla karıştıralım. Fırına dayanıklı bir kabın zeminine biraz zeytinyağı gezdirelim. Dilimlediğimiz halka soğanları dizelim. Soğanın üzerine dilim palamutları yerleştirelim. Hazırladığımız harcı palamutların her yerine gelecek şekilde yayalım. En son olarak da Dilimlediğimiz limonları üzerine yerleştirelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 'C de 30-35 dk kızarana kadar pişirelim.
Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun...

25 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım. Size afiyetler olsun....:))
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık ne kadar güzel görünüyor mutlaka deneyeceğim. Resimler de bir harika
    sebgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler ŞAFAKIN DÜNYASI :)))
      Kesinlikle deneyin, çok beğeneceğinize eminim...
      Sevgiler :)

      Sil
  3. birgün yaparsam ben de emin olun parmaklarımı yiyebilirim. çok lezzetli birşey bu:)))
    elinize sağlık.
    sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence daha fazla ertelemeyin ve yapın :)))
      Çok teşekkürler,
      sevgiler :))))

      Sil
  4. Nefis görünüyor elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Kahve Tadında :))))
      beğendiğinize sevindim :)

      Sil
  5. :) ımmm canım çok nefis gözüküyor ellerine sağlık... tarifi bende denemek istiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler tokideki ses :))))
      mutlaka denemelisiniz, nefis oldu gerçekten :)))
      sevgiler...

      Sil
  6. Nasıl lezzetli oldukları o kadar belli ki fotoğraflardan.. Nefis bir tarifmiş, denemeli. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülya'cım çok teşekkürler canım :)))
      İlk fırsatta denemelisin...
      Sevgiler...

      Sil
  7. oyyy şu soğk günlerdede ne yenilirr ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Meri'cim :)))
      İyi gitti vallahi :)
      sevgiler...

      Sil
  8. en sevdiğim balıktır.nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler :)))
      beğendiğine sevindim canım,
      sevgiler :))

      Sil
  9. Bu yıl palamut hasreti çektik tanesi 21 TL ye palamut mu olur? Oluyormuş, canı sağolssun aldık yedik bu güzel balığı, ama maalesef tezgahlarda çingene palamudu diye ufaklarını satıyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de öyle epey pahalı bu sene...
      Ama almadan da olmuyor :)) Can çekti mi bir kere ne yaparsan yap sonunda kendine çekiyor seni :))))
      Bizde öyle yaptık ve aldık bu güzelliği :)))
      sevgiler A.O. Bolat bey....

      Sil
  10. Selam hemen iadeyi ziyarete geldim :) Ellerine sağlık,nefis bir görüntü.Ben de balığın her türlüsünü severek yerim.

    YanıtlaSil
  11. Gerçektende enfes görünüyor lezzetide harikadır eminim ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar.

    Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkenin insanları olarak balık tüketme alışkanlığımız (kendimden pay biçerek) ne yazık ki yeterli seviyede değil herhalde. Palamutun fırında yapılışı ile ilgili tarifinizi inceledim ve lezzetli bir palamut ziyafeti olacağından eminim. Tarifiniz üzere denemek ve tatmak üzere elinize, emeğinize sağlıklar dilerim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  13. Palamut...ne lezzetli bir balık.Bu tarifte tam palamutun kimliğine uygun.Elinize sağlık.
    Yazık ki balık tüketmeyen bir toplumuz.Haftada en az 2 öğün yenmesi gerekiyormuş.Üstelik balık yönünden zengin denizlere sahibiz.Ne diyelim...

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık, canım çekti valla :)

    YanıtlaSil
  15. Nefis palamut nefis bir görüntü, ellerine sağlık Fatmacım..

    YanıtlaSil
  16. Aay canim cekti gidip palamut alayim :)

    YanıtlaSil

Yorumlar