Sayfalar

7 Kasım 2013 Perşembe

TERBİYELİ TEL ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI


Merhabalar,
Bu çorbayı annem çok ama çok güzel yapar. Ondan el almış biri olarak bu çorbayı sık sık yapıyorum evimde. Çünkü küçük prensesim en çok bu çorbayı seviyor. O ister de ben yapmaz mıyım hiç :)) Dün akşam soframızın baş tacıydı kendileri. Kızım tam 2 kase içti :))
Ben içine extra havuç ve tel şehriye ekleyerek yapıyorum çok daha lezzetli oluyor. Genelde hasta olanlara yapılır şifa versin diye. O kadar besleyici yani...
Ben de sizleri çok fazla bekletmeden hemen bu nefis çorbanın tarifine geçiyorum...


TERBİYELİ TEL ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI
Malzemeler:
Tavuk Suyu İçin:
2 adet tavuk göğüs eti,
1 havuç,
1 soğan,
3-4 dal maydanoz,
5-6 adet tane karabiber

Terbiyesi İçin:
3 çorba kaşığı un,
1 limonun suyu,
1 yumurta sarısı,

İçine;
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 türk kahve fincanı süt,
1 avuç tel şehriye...

Yapılışı:
Öncelikle tavuk suyunu hazırlayalım. Tencereye 7-8 bardak su koyup yıkadığımız tavukları, maydanozu, soğanı ve ikiye böldüğümüz havucu, tane karabiberi ekleyip kaynatalım. Yaklaşık 30-35 dk etler pişene ve tüm malzeme lezzetini suya bırakana kadar kaynatalım.Daha sonra ocağın altını kapatıp tavuk suyunu süzelim. Ilıması için bekletelim.
Tavuk etlerini küçük küçük tiftelim. Havucu minik küpler şeklinde doğrayalım.
Ayrı bir kabın içinde limon suyunu, yumurta sarısını ve unu çırpalım. Kıvamı bira katı olursa kepçe ile tavuk suyundan alıp terbiyeye ekleyip hemen karıştıralım.
Ocağın altını açalım orta ateşte tavuk suyunu kaynatalım. Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ekleyelim ve bir yandan da tencereyi karıştıralım. 3-4 dk. karıştırarak kıvam almasını bekleyelim. Sütü ekleyelim hızlıca karıştıralım. Tifttiğimiz tavuk etlerini, tel şehriyeyi ve havucu da ilave edip yavaşça 1-2 dk daha karıştıralım. İyice kıvam alan çorbamız kaynayınca tereyağını, tuzunu ve değirmenden çektiğimiz karabiberi ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun...

15 yorum:

  1. harika görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Emek Kafee :)))
      sevgiler...

      Sil
  2. Ellerine sağlık canım nefis görünüyor anneminki gibi...:)) Afiyetler olsun...:)))
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ablacım,
      sevgiler :))

      Sil
  3. Ellerine sağlık canım ...bizim evde bu çorbanın adı hasta çorbası :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çok teşekkürler :)) kesinlikle şifa çorbası :))
      sevgiler...

      Sil
  4. ah evet benim de en çok sevdiklerimden , minik hanım ağzının tadını biliyor, yapanın ellerine sağlık yiyenlere afiyet olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Mine hanım :))
      sevgiler...

      Sil
  5. Çok severim nefis olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğendiğine sevindim canım :)))
      sevgiler...

      Sil
  6. Ben de güzel yaparım ama anneminkinin lezzetini bir türlü bulamıyorum kendi yaptığımda Fatoşçum :)) Belki aynısı oluyor ama nedense onun elinden çıkmışı bir başka oluyor işte.. Yarın bir gün senin kızın da belki senin kadar güzel yapacak ama seninkini arayacaktır emin ol:)) Ellerine sağlık ablacım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle Serap ablacım, aynı malzemeyi kullanmış olsa da lezzeti kesinlikle bambaşka oluyor.
      Çünkü onu anneciğimiz yapıyor :)))) Elinin ve pamuk yüreğinin sevgisiyle yapıyor.
      İnşallah benim kızçem de annesinin lezzetlerini yapar ve anar...
      Teşekkürler değerli yorum için ablacım, sevgiler....

      Sil
  7. Iyi ki blogumu ziyaret etmissiniz, bende sayenizde sizi kesfettim. Yemek bloglarini blogger olmadan da takip etmeyi cok severdim. Ancak sizinkini nasil olduysa atlamisim. Gercekten cok tehlikeli yayinlariniz var. Istah acici ve sahane gozukuyor. Eminim sikca ziyaret edecegim, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar :)))
      Sayfamı beğendiğinize çok sevindim :))) Bence de daha sık görüşmeliyiz :))))
      Sevgiler kucak dolusu....

      Sil
  8. Ellerine sağlık bitanem :) .... Bu çorbaya çok az birazcık inmeye yakın dövülmüş sarımsak çok yakışıyor. Birde ununu az yağda kavurarak eklenincede lezzet farklı oluyor. Biz buna tavuk paçası diyoruz ve çok sık yapıyoruz... Şifadır şifa :)

    YanıtlaSil

Yorumlar