Sayfalar

11 Kasım 2013 Pazartesi

FIRINDA SARDALYA


Hepinize Merhabalar,
Yine yepyeni bir haftaya daha merhaba dedik hep birlikte. Hafta sonları bizim için balık demek. Hemen her hafta sonu balık yemeye özen gösteriyoruz. Ailecek de balığı sevince bol bol yiyoruz.
Bu tarifim hem çok pratik hem de çok lezzetli.
Yağda değil fırında pişiyor, lezzetini içinde saklıyor ve eviniz de buram buram balık kokmuyor.
Bence mutlaka bu şekilde bir deneyin derim :))))


İşte tarifim;
FIRINDA SARDALYA
Malzemeler:
1 kg sardalya,
1/2 kahve fincanı zeytinyağı,
tuz ve karabiber (siz istediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz )
yağlı kağıt

Yapılışı:
Balıkçımızdan balıklarımızı güzelce ayıklatalım. Evde de iyice yıkayalım ve suyunu süzdürelim. Bir kabın içine yağ, tuz ve karabiberi, balıkları da ekleyip harmanlayalım. Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim. Balıklarımızı sırayla tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 180 'C lik fırında 25-30 dk kadar pişirelim, Yanına bol yeşil salata ile ikram edelim.
Afiyetler olsun...

8 yorum:

  1. Ellerine saglik arkadasim harika gorunuyor :)

    YanıtlaSil
  2. Biz de balığı severiz ama Sardalya'yı yıllar var pişirmiyoruz. Yağda kızarmışı çok güzel olur. Fırında bilmiyordum. Denemekte fayda var. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağda yapmayalı epey oldu Rabia hanımcım. Böylesini daha çok sevdik biz, az yağlı ve kıtır kıtır :))))
      Mutlaka deneyin bence,
      sevgiler :)))

      Sil
  3. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  4. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ ellerine sağlık canım...sevgıler

    YanıtlaSil

Yorumlar