Sayfalar

27 Ekim 2013 Pazar

ÇATLAK KURABİYE


Merhabalar,
Güzel bir İzmir sabahından hepinize GÜNAYDIN:)) Günlerdir aklımda bu kurabiyeleri yapmak vardı. Sonunda dayanamayıp yaptım. O nasıl bir lezzet öyle. Görüntüsü kadar tadı da nefisti gerçekten. Sevgili Yasin Sözen Şef' in imzasını taşıyan bu leziz kurabiyeleri mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. İçi yumuşak dışı hafif sert. Sanırım bundan böyle çok sık yapacağım bir atıştırmalık. Ev halkı inanılmaz beğendi. Yapılışı da oldukça pratik.
Yalnız birkaç püf noktası var onu da sizlerle hemen paylaşmak istiyorum. Kurabiyeyi yaparken pişirme süresine kesinlikle dikkat edilmeli. 1 dk bile fazla pişirmek kıvamını değiştirebiliyor. Bir de hamurun kıvamı biraz yumuşak olacak. Ama siz bu çok cıvık ben biraz daha un ilave edeyim derseniz bu nefis lezzetten uzaklaşmış olursunuz benden söylemesi...
Bu önemli uyarıları dikkate aldığınızda, ağızda dağılan, çatır çatır çatlayan ve mis gibi kakao kokan bu nefis kurabiyelere sahip olabilirsiniz :)))
Bu kurabiye için " yapımı kolay, yemesi olay " diyorum ve hemen tarife geçiyorum sevgili dostlarım.

Yasin Şef'e bu güzel reçetesi için teşekkür ediyorum :))
Kendisinin harika tariflerine ulaşmak için fun sayfasından takip edebilirsiniz. https://www.facebook.com/yasinsozenfunclup
 

ÇATLAK KURABİYE
Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağı, (oda ısısında beklemiş)
1 yumurta,
1 büyük çay bardağı toz şeker,
25 gr. kakao,
1 pkt Dr Oetker vanilya,
1/2 pkt Dr. Oetker hamur kabartma tozu,
1,5 büyük çay bardağı un,
1,5 çorba kaşığı süt

Üzeri için: pudra şekeri

Yapılışı:
Öncelikle şekeri ve yumurtayı mikserle çırpalım. Sonra karışıma yumuşayan tereyağını ve sütü ekleyip karıştıralım. Ayrı bir yerde un, vanilya, kabartma tozu ve kakao'yu eleyelim. Diğer karışıma ekleyip macun kıvamına gelene kadar spatul ile karıştıralım. Kabın üzerini kapatıp buzdolabında 20 dk kadar bekletelim. (bu işlemi hamuru daha rahat yuvarlayabilmek için yapıyoruz.) Dinlenen hamurdan küçük parçalar alıp elimizle yuvarlayalım. Bir tabağa pudra şekeri koyalım. Yuvarladığımız hamuru pudra şekerine bulayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak dizelim. Hamurun üzerine çok hafif bastıralım.
Önceden ısıtılmış fırında 170 'C de 9-10 dk pişirelim.
Fırından çıkardığınız kurabiyeleriniz size yumuşak gelebilir, kesinlikle daha fazla pişirmeyin. Soğudukça kıvamını alacaktır. Çok beğeneceğinize eminim.
Şimdiden afiyet olsun...

Servis tabağım tabii ki  Keramika Seramik :)) Keramika'nın sayfasını mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum. Yeni modellere bayılacaksınız...

32 yorum:

  1. Daha dun yaptım bu tarıfın neredeyse aynısını. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizin de ellerinize sağlık Merve hanımcım,
      beğendiğinize sevindim :)))

      Sil
  2. MasAllah ablam kizim cok sevecek bunu
    rabbim emeklerini karsiliksiz koymasin .ellerine saglik
    hep gelecegim gelecegim derken ancak gelebildim hakkini helal et
    muhabbetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler ablacım :)))
      Amin inşallah.... rica ederim hepimiz aynı durumdayız. Gönüllerimiz bir bunu çok iyi biliyoruz :)))
      Helal olsun....
      Çok öpüyorum sizi, Sevgiler.....

      Sil
  3. çok güzel görünüyor
    ellerinize sağlık yiyenlere afiyet olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım...Sevgiler...:))

    YanıtlaSil
  5. slm fatma hnmcım bende bu gün kurabiyeden yapıcaktım amma velakin son anda yön değiştirdim çiçek ekmek yapmaktayım pes etmiş deyilim :) en yakın zamanda yapıcam kurabiyelerden inş sevgilerr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk fırsatta denemeni tavsiye ediyorum Emine hanımcım :))))
      Size de afiyetler olsun :))))
      Sevgiler....

      Sil
  6. FATOŞÇUM; BEN DE KURABİYENİN ÇATLAYANINI ZİYADESİYLE SEVERİM. ÇÜNKÜ ÇATLIYORSA VARDIR BİR LEZZET HİKMETİ:)) BUNLAR BİRAZ DA BENİM ÜZERİ UNLANMIŞ KÖY EKMEKLERİMİN MİNYATÜRÜ GİBİ GÖRÜNÜYOR, BU HALİYLE DE ÇOK HOŞLAR :)) ELLERİNE SAĞLIK ABLACIM :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serap ablacım beğendiğinize sevindim. Çatır çatır çatlamalarını bekliyordum aslında :)))))))
      Bu ilk denemeydi bakalım 2. cisini layıkıyla çatlatabilecek miyim :))))
      Sevgiler kocaman....

      Sil
  7. Tarif için teşekkürler. Yarın öğleden sonra çayı için yapacağım. Bakalım sizin ki kadar lezzetli olacak mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim, mutlaka deneyin, nefis oluyorlar gerçekten :))) Eminim sizinkilerde harika olacaklardır.....
      yaptıktan sonra da yorumlarınızı bekliyorum ama :))))
      Sevgiler...

      Sil
  8. Kac adet cikiyor malzeme cok az goruntu mutis:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu ölçüden benim 16 adet çıktı :))) bir tepsi yani :)))
      daha fazla yapmak istersen ölçüyü 2 katına çıkartabilirsin canım,
      sevgiler....

      Sil
  9. Ellaerinize sağlık, nefis görünüyor, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Hülya hanımcım :))
      sevgiler.

      Sil
  10. Hala demedigim tariflerden biridir,artik sart oldu ,tesekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka en kısa zamanda deneyin :)))
      Müptelası olacağınıza eminim :))
      Sevgiler....

      Sil
  11. elinize saglik kiyir kiyir nefis görünüyor kurabiyler

    YanıtlaSil
  12. Agza alinca dagilan nefis bir kurabiye olmus elinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle, ağızda dağılıyor ve bıraktığı nefaset nefisss :)))))

      Sil
  13. Ellerine sağlık canım....:))
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  14. tekrar çok teşekkürler ablacım :)))

    YanıtlaSil
  15. Çok leziz görünüyorlar hemen denemek istiyorum bende :))

    YanıtlaSil
  16. Şu anda bu kurabiyeden canım istedi, çok güzel görünüyor, tadının da çok güzel olduğunu tahmin ediyorum. Ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  17. mmmmmmmm! Qué buena pinta!
    Kissitos!!

    YanıtlaSil
  18. bu kurabiyeyi çok seviyorum ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  19. olsa da yesekkkkkk :)
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  20. dün kıyır kıyır tuzlu kurabiyeni yaptım Fatoşcum nefis oldu...bunu da deneyeceğim...takip için çok teşekkür ediyorum...her zaman beklerim sayfama...sevgiler....

    YanıtlaSil

Yorumlar