Sayfalar

7 Mayıs 2013 Salı

ZEYTİNYAĞLI GARNİTÜRLÜ ENGİNAR ÇANAĞI


Merhabalar,
Enginarın her halini çok seviyorum. Bu sefer de çanak şeklinde, hafif bir zeytinyağlı yemek yaptım. Çok lezzetli oldu. Davet sofralarınıza çok yakışacak bir lezzet. Hem hafif hem de sunumu çok şık. Mutlaka tavsiye ediyorum.

Malzemeler:
 6 çanak enginar,
1 su bardağı konserve mısır,
2 patates,
2 havuç,
1 soğan,
Yarım demet dereotu,
Zeytinyağı,
Karabiber,
Tuz




Yapılışı:
Öncelikle enginar çanaklarını yayvan bir tencerenin tabanına dizelim. Üzerini geçecek kadar su ve çok az tuz ile edip kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar haşlayalım.
Patates ve havuçları küp küp doğrayalım ve bir tencereye su ekleyip haşlayalım.
Haşlanan sebzeleri kevgirle alıp bir kaseye aktaralım.
Başka bir tencereye çok az zeytinyağı ekleyip küp doğradığımız soğanları ekleyelim ve soteleyelim. İçine patatesleri, havuçları, konserve mısırı, ince kıyılmış dereotunu, tuz ve karabiberi ekleyip harmanlayalım. Ocağın altını kapatalım.
Servis yapacağımız tabağımıza enginar çanaklarımızı alalım. Üzerine kaşık yardımıyla hazırladığımız garnitürlerimizden yerleştirelim. En son olarak da ince kıyılmış dereotuyla süsleyelim. Ilık olarak servis edelim.
Afiyet Olsun…

19 yorum:

  1. Nedense, bizim evde iç baklalı pişiririz enginarı.
    Bu tarifi kerevizde uyguluyoruz ama bu defa enginarı da bu şkilde pişireceğim. Daha hafif olabilir. Baklalı biraz ağır oluyor.
    Tarif için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabia hanımcım ben de hiç iç baklalı denemedim. Kereviz de bizim evde eşimden dolayı hiç pişmez :((( Oysa ben çok severim. Bu yemek çok hafif oluyor tavsiye ederim :))
      Ben de bir ara iç baklalı deneyeyim bari :))))
      sevgiler...

      Sil
  2. ellerinesağlıkarkadaşım sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler canım,
      sevgiler...

      Sil
  3. ellerinize sağlık ben de çok severim enginar, bu hali çok şık görünüyor kesinlikle ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sevgili Zeze :)) Biz de bu halini çok sevdik, çok lezzetli oldu haşlanmış bezelye de çok yakışıyor :))))
      Sevgiler...

      Sil
  4. Harika görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Armina :)))
      sevgiler...

      Sil
  5. Ellerine sağlık canım. Enginarı ben de çok seviyorum. Böyle hem sağlıklı hem de çok şık olmuş. Öptüm seni...:)
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ablacım :)) Evdekiler bayıldı :))))
      Ben de seni öptüm, sevgiler...

      Sil
  6. Offf çok güzel gözüküyor...En sevdiğim sebze enginar ve ondan yapılan her yemek vazgeçilmezim :) Elinize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine sevindim canım :))) Gerçekten tadı çok güzeldi.
      Et yemeklerinin yanına da çok yakışıyor :))
      Çok teşekkürler, sevgiler...

      Sil
  7. Ellerine sağlık nefis görünüyor,mısır çok yakışmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkürler, aslında haşlanmış bezelye de olsa harika olacaktı :)))
      Bol dere otlu misss oldu geçekten...
      Sevgiler canım...

      Sil
  8. enginarın en çok sevdiğim hali
    ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Hande'cim :)))
      benimde canım,
      sevgiler...

      Sil
  9. CANIM BENDE HERHALİNİ SEVERİM ENGİNARIN,BİRDE BÖYLE CAN ÇEKTİREN BİR SUNUMLA YEMELERE DOYAMAM:)
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM BENİM:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkürler:)))))
      Seninkiler çok daha güzeller bence :))))
      Öpüyorum canım, sevgiler...

      Sil
  10. Bir bey olarak çok güzel yaptım :) Ellerinize ve emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlar