Sayfalar

21 Mayıs 2013 Salı

GİRİT KABAĞI OTURTMASI


Günaydın,
Giritli olup da bu lezzetli yemeği yapmamak olmazdı bence. Ne zamandır da yapmak istiyordum fakat, Girit kabağını her pazarda ve manavda bulmak mümkün olmuyor maalesef :( Ya da benim gözüme hiç ilişmedi. Geçen gün eşim görmüş bir manavda ve hemen almış, evde poşeti görünce nasıl sevindim anlatamam :)) Ertesi gün hiç vakit kaybetmeden yemeğimi pişirdim. Normal kabağa göre bana daha lezzetli geldi Girit kabağı. Bulabilirseniz denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. Harika bir yemek...


İşte malzemelerimiz,

Malzemeler:
5 Girit Kabağı,
200 gr kıyma,
1 soğan,
2 yeşil sivri biber
2 domates,
1 silme tatlı kaşığı Tat domates salçası,
1 silme tatlı kaşığı Tat tatlı biber salçası,
tuz, karabiber ve kırmızı pul biber,
zeytinyağı

Salçalı suyu için:
2 su bardağı sıcak su,
1 tatlı kaşığı Tat domates salçası,
1 tutam tuz,
2 çorba kaşığı zeytinyağı


Yapılışı:
Öncelikle kabaklarımızı bir güzel yıkayalım ve baş kısımlarını keselim. Sakın atmayın kapak olarak kullanacağız. Kabaklarımızın içini kaşık yada sebze oyacağı yardımıyla kırmadan dikkatlice oyalım. Tuz ve karabiberle içini dışını güzelce ovalım. Bir kabın içine kıymayı, salçaları, zeytinyağını, baharatları ve küçük küçük doğradığımız biber, soğan ve domatesi koyup karıştıralım. Kabaklarımızın içlerini hazırladığımız bu harç ile dolduralım. Kestiğimiz kapakları üzerine yerleştirelim. Tenceremize yerleştirelim. Ayrı bir kapta sıcak  su içine, salçayı eritelim. Çok az tuz ve zeytinyağı ilave edip karıştıralım. Tenceremizin kenarından dikkatlice dökelim. Kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 20-25 dk pişirelim.
Kabaklar yumuşayınca ocağın altını kapatalım.
Afiyet Olsun...

27 yorum:

  1. Benim de dolapta bekliyor kabaklarım, giritli değilim ama ben de çok seviyorum bu kabağı, elinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Evet evet normal kabağa göre daha lezzetli,ben mevsiminde sık sık yapıyorum.
    Ellerine sağlık canım benim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok daha lezzetli :))
      Çok teşekkürler canım,
      sevgiler...

      Sil
  3. ellerine sağlık canım
    çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Ben seviyorum bu kabak çeşitini .Henüz görmedim markette .En yakın zamanda yapacağım.Ellerine sağlık Fatoş'cum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende tadını çok seviyorum, evet canım her yerde bulunmuyor ama bulursan mutlaka dene:)))
      sevgiler...

      Sil
  5. Ellerine sağlık harika görünüyor ,kabağın her türlüsüne bayılırız.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım,
      Aynen bizde de kabak çok sevilir :))
      Sevgiler...

      Sil
  6. çok seviyorum bu tombik kabakları el bombası gibiler:)))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hande'cim bayıldım yorumuna :))) el bombası :))))
      çok teşekkürle canım,
      sevgiler...

      Sil
  7. Eskiden, pek rağbet etmediğim (hele ki kabak) dolmalar hakkında artık farklı düşünüyorum. Etli dolmaları hem pratik hem de doyurucu, lezzetli yemekler olarak görüyor ve bilhassa yaz aylarında severek pişiriyorum.
    Sizin kabakları bilmiyordum. Tanıştığımıza göre bundan böyle onlarda tenceremize girecekler demektir :))
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım,çok güzel gözüküyor:)

    YanıtlaSil
  9. Sunumlarınız çok güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize çok sevindim Petek hanımcım,
      Sizin güzel bakışınız desek :)))
      Çok teşekkürler,
      sevgiler...

      Sil
  10. Ellerine sağlık tatlım. Çok güzel görünüyor. En kısa zamanda ben de denemek istiyorum. Merak ettim şimdi tadını....:)
    Öptüm tatlım sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ablacım, tadına bayıldık daha sık yapmak lazım :))))
      Bende seni öpüyorum,
      sevgiler...

      Sil
  11. ellerine sağlık, çok seviyorum bu kabakları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler canım,
      ben de ben de :)))))
      sevgiler...

      Sil
  12. çok lezzetli olduğunu zaten resimlerde kendi söylüyor;)
    kabağın her çeşitini severim
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım, aynen bende çok seviyorum kabağı :))
      sevgiler...

      Sil
  13. Çok severim ... Geçen gün bende yaptım zeytin yağlısını nefis oldu öbür kabaktan daha lezzetli bence de:)eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin de ellerine sağlık canım :))) Evet evet bunun lezzeti daha güzel...
      Çok teşekkürler,
      sevgiler...

      Sil
  14. Bu kabakları hiç denememiştim.Madem bu kadar lezzetli alıp yapmak şart oldu.Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım mutlaka dene, kesinlikle daha lezzetli :))
      Çok teşekkürler,
      sevgiler...

      Sil

Yorumlar