Sayfalar

26 Ocak 2013 Cumartesi

SARIYER BÖREĞİ



Günaydınlar,
Bugün sizlere çok ama çok beğendiğim keşke daha önceden deneseydim dediğim bir böreğin tarifini paylaşacağım. Sevgili Müge Hünerin sayfasında görmüş çok beğenmiştim. Dolapta bekleyen baklavalık yufkamda varken hemen denemek istedim. Sonuç mükemmel. 
Akşama da gelecek misafirlerim vardı onlara da ikram ettim. Herkesten tam not aldı :) Artık sık sık yaparım herhalde:)) Çıtır çıtır ve iç malzemesiyle nefis bir börek oldu. Mutlaka tavsiye ediyorum, bir kez deneyin çok seveceksiniz.
Yalnız sıcak sıcak tüketmenizi tavsiye ederim..
Haydi geçelim mi bu güzel tarifimize,


SARIYER BÖREĞİ

İşte Malzemeler:
12 adet baklavalık yufka,

Ara katlara sürmek için: 
3 çorba kaşığı sıvıyağ

İç harcı için:
400 gr. dana kıyma,
3 orta boy soğan,
1 çorba kaşığı kuş üzümü,(10 dk suda bekletelim)
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık,(ben ekledim çok yakıştı)
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı şeker,
tuz, karabiber,

Üzeri için: 
1 yumurta sarısı ve susam


Yapılışı:
Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Tavaya 3 çorba kaşığı sıvıyağımızı alalım. Minik minik doğradığımız soğanları tavaya ekleyip biraz solduralım. Hemen kıymalı da ekleyip kavuralım. Ocağın altını kapatıp karabiber, tuz, şeker, ekleyip karıştıralım. Ayrı bir tavada dolmalık fıstıkları yağsız rengi hafif döneme kadar kavuralım, kıymalı harcımıza dahil edelim. 10 dk suda beklettiğimiz kuş üzümlerimizin de suyunu süzüp tavaya ekleyelim. Şöyle bir karıştırıp ılınması için bekletelim. Baklava yufkasından bir tanesini alıp mutfak tezgahına serelim. Fırça yardımıyla sıvıyağı her yerine eşit olarak sürelim. 2.ci yufkayı üzerine serelim onu da aynı şekilde fırçayla yağlayalım. 3.cü yufkayı da koyalım. Üzerine yağ sürelim. 4. yufkayı da üzerine koyalım fakat bu kez üzerine yağ sürmeyelim. Harcımızı tavada 3 eşit parçaya ayıralım. Yufkamızın dar olan kenarını kendimize çevirip, üzerine iç harcımızdan her yerine eşit gelecek şekilde serpiştirelim. Ne çok sıkı ne de çok gevşek olacak şekilde güzelce rulo şeklinde saralım. Geriye kalan 8 yufka içinde aynı işlemleri yapalım. Elde ettiğimiz 3 büyük ruloyu istediğimiz ebatlarda keselim. ben 4'e böldüm.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye böreklerimizi dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ile süsleyelim. 
Önceden ısıtılmış 180 'C deki fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Sıcak sıcak servis edelim.
Afiyet Olsun...

8 yorum:

  1. Ellerine sağlık Fatoş'cum. Çok nefis görünüyor.Üzümlü çok güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. face bu böreğin fotoğrafını görüp merak etmiştim çok lezetli görünüyor ellerinize sağlık,sarımsaklı yoğurtla düşünemiyorum bile :)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkürler değerli yorumlarınız için. Tarifler birikiyor pc de, fırsat buldukça da yayınlamaya çalışıyorum :))
    Sarımsaklı denemek hiç aklıma gelmedi doğrusu :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. yarin misafirim gelecek ne yapayim diye dusunurken sizin tarifinizi gordum ...iste bunu yapabilirim dedim..yanliz bende normal boreklik yufka var .bakalim onla nasil olaca.....

    YanıtlaSil
  7. baklava yufkasıyla yapılan börek yapıldıgı gün güzel ertesi güne kalınca yufkanın tadı hosuma gitmedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. baklava yufkası ilk günkü çıtırlığını ertesi gün vermiyor haklısınız, taze taze yapıldığı gün yenirse tadına doyum olmuyor :))
      sevgiler,

      Sil

Yorumlar