Sayfalar

5 Aralık 2012 Çarşamba

ŞİŞMANLATMAYAN ÇİKOLATA

Merhabalar,
Geçenlerde hatırlarsınız bir etkinlikten söz etmiştim. Medyaevi İletişim aracılığı ile Teknosa Mutfak Günleri Etkinliğin de sevgili Dr. Ender Saraç ve aşçı Başak Sanaç ile keyifli bir buluşma gerçekleştirmiştik grup olarak. Bu buluşmada çok güzel sağlıklı tarifler de öğrendik. İşte bu tarifte onlardan biri. Tadı gerçek çikolatayı aratmayan hatta çok daha faydalı bir atıştırmalık tarifi geliyor şimdi sizlere. Ben ve kızım tadını çooook beğendik, bayıldık :))) Hatta kızım "anne her gün yap bana bu çikolatadan " deyip durdu gün içinde :))) O derece yani düşünün artık :)))
Katkı maddelerinin hemen hemen her pakette olduğu şu günlerde böylesine güzel bir tarifi bizlerle paylaştığı için sevgili Ender beye bir kez daha teşekkürlerimi gönderiyorum....
Bu tarifi sevgili Dilek ablacım (ıhlamurcum)'da yaptı. Hatta bloğunda da paylaştı :))) 
Yani kesinlikle bunu denemenizi tavsiye ediyorum. Süper bir atıştırmalık, ikramlık ne derseniz deyin artık :))) Bence bunu günlerinizde bir deneyin ve misafirlerinize ikram edin. Sonra bakın neler oluyor :))) benden söylemesi......
Sizleri fazla merakta bırakmadan şişmanlatmayan sağlıklı çikolatanın tarifine geçiyorum hemmen :)))

ŞİŞMANLATMAYAN ÇİKOLATA (Ender SARAÇ Tarifidir )
Malzemeler:
1 su bardağı Medine hurma ( ben 22 adet kullandım)
1 çay bardağı ceviz içi,
1 çorba kaşığı keçi boynuzu tozu,
1 çorba kaşığı bitter kakao
2 çorba kaşığı hurma şurubu ( ben hurmayı beklettiğim suyu kullandım)

Üzeri için: bir kase hindistan cevizi

karışım fotosu

Yapılışı:
Öncelikle hurmalarımızı  kaynamış sıcak bir kabın içinde iyice yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak bekletelim. Daha sonra robotumuzun içine kabukları ve çekirdekleri çıkartılmış hurmaları, ceviz içini ekleyip iyice karışana kadar mix yapalım. Sonra içine keçi boynuzu tozunu, kakaoyu ve 2 çorba kaşığı hurmayı beklettiğimiz sudan ekleyip tekrar robottan geçirelim. Kıvamı ne çok katı olacak ne de çok cıvık. Eğer çok katı ise yine içine 1 tatlı kaşığı daha hurma suyundan ilave edebilirsiniz. Ender bey hurma şurubu demişti ama inanın tadı bu şekilde çok güzel extra bir tatlandırıcıya hiç gerek yok yani :) Elimizi ıslatıp, iyice kıvam alan karışımdan bir parça alıp küçük toplar hazırlayalım. Benim 22 adet çıktı. Sonra çukur bir kaseye hindistan cevizini koyalım. Hurma toplarımızı bu kabın içinde ileri geri sallayarak her tarafının hindistan ceviziyle kaplanmasını sağlayalım.
Hazırladığımız hurma toplarımızı birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra afiyetle yiyelim:)))))
Sevgiler...

14 yorum:

  1. tam benlik
    çikolata canavarı olaraktan :D
    reflüme de dokunmaz sanırım :)

    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Fatoş bu harika tarifi bizimle paylaştığın için teşekkür ederim valla.Bende deneyeceğim.Kızımda bu işe çok sevinecek.Ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Keci Boynuzu tozu bulur bulmaz ben de yapacagim insallah... Ellerinize saglik.. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  4. İnanın bana hep yapmak isteyeceksiniz :)) Kesinlikle zararlı hiçbirşey yok, doğal kendi tadında herşey:)) Mutlaka yapın :))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. hem sağlıklı hem de az kalorili kesinlikle denenmeli :)) ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkürler canlarım :))))
    öpüyorum her birinizi :))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. En kısa zamanda deniyeceğim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Eline sağlık,Fatoşçum yoksa Fatma mı demem lazım. İyi ki hurma şurubu kullanmamışsın, bence hurmadan dolayı zaten yeteri kadar tatlı oluyor. Hurmayı beklettiğin su daha mantıklı, ben yaparken gold hurma kullandığım için yumuşaktı.

    YanıtlaSil
  10. Dilek ablacım genelde yakın çevrem Fatoş'u tercih ediyor:))) nasıl arzu edersen kabulum yani:))) Evet tadı gayet güzeldi, bu halini beğendik:) Kayınvaliden Hac'dan getirdi hurmaları. Fazla olunca bozulmasınlar diye buzdolabında muhafaza ediyorum o yüzden suda bekletmem gerekti :)))
    Çok teşekkürler,sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Sevgili anneanneninemekleri :) çok teşekkürler, mutlaka deneyin. Zira tadına doyamayacsınız:))))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. keçi boynuzu tozu yerine ne kullanabiliriz

    YanıtlaSil

Yorumlar