Sayfalar

14 Aralık 2012 Cuma

BEBEK BEZİ PASTAM




Günaydınlaaaarrrrrrrr:)))))))
Bugün çok şirin bir görüntüyle sizlere merhaba demek istedim. Geçen hafta çok yakın bir arkadaşımın güzeller güzeli kızı DURU dünyaya geldi :)) Görseniz o kadar şeker o kadar masum ki... Maşallah çok güzel bir kız. Değişik bir hediye olmasını arzu ettim. Hem en çok işlerine yarayacak, hem de farklı bir sunumla hediyemi vermek istedim. Ve şu sıralar çok popüler olan bebek bezinden pasta yapmak aklıma düşüverdi. Nasıl olur, detayları nasıldır diye de google amcada şöyle bir bakındım. Hemen malzemelerimi toparladım geçtim başına:))) Yaparken inanılmaz keyif aldım. Ortaya böylesine cici bir görüntü çıkınca da extra bir keyif sardı bendenizi :))))
Yapılışını kısaca anlatmam gerekirse öncelikle Yuvarlak 26 cm çapında bir karton mukavvadan yuvarlak kesip tabanı oluşturdum. Aslında şu pasta tabanları var onlarla da olurdu fakat elimde o an için yoktu bende kendim yaptım. Sonra tek tek bezleri rulo yapıp küçük paket lastikleriyle lastikledim. Tüm paket bitene kadar işleme devam ettim. Daha sonra strech film ya da alüminyum folyo rulolarından (çok sert olduğu için) bir tane edinip onun kenarlarına birer sıra bezleri dizdim. Sonra rafya ile sıkıca etrafından bağladım. Tekrar bir sıra daha geçim çevresinden ve 1. katı oluşturdum. Bu aşamadan sonra lastikleri tek tek çıkarttım :)) Onun çevresinden de rafya ile sıkıca bağladım. 2. , 3. katıda daha az bez kullanarak ve aynı işlemleri uygulayarak tamamladım. Pembe tül kurdela ile 3 katıda ayrı ayrı fiyonk yaparak bağladım :)) Küçük nazar boncuklu iğnelerden fiyonkların üzerine birer tane geçirdim.
Etrafına aldığım obje ve hediyelerimi yerleştirdim. En son olarak da şeffaf ambalaj kağıdı ile paketledim:))))) Rafya ile bağladım :))))) Hepsi bu:)))

Hem şık, hemde değişik bir hediye olduğunu düşünüyorum :) Ya siz ???????


Siz de istediğiniz gibi oluşturabilirsiniz pastanızı. Sizin yaratıcılığınıza kalmış. Daha fazla bez ile 4 katlı, daha büyük, daha küçük hazırlayabilirsiniz, nasıl isterseniz yani...
Bunun yanında bir de şeker hamurlu kurabiyeler hazırladım prensese, çok güzel oldu :)))
Güle güle, sağlıkla kullansınlar inşallah:)))
Dilerim sağlık, mutluluk, başarı  ve şans her daim seninle olsun minik DURU
Ağlayarak geldiğin bu dünyada, gülerek yaşamanı dilerim...
Canım arkadaşlarım Gülhak ve Orhan hayatınız şu andan itibaren çok daha anlam kazandı. Güzel kızınızla birlikte güzelleşen genişleyen ailenizde, size mutlu, güzel günler diliyorum. 
Allah analı- babalı büyütsün, hayırı evlat olsun.  Çok öpüyorum sizi. 
Güle güle büyütün misss gibi kokan prensesinizi:)))))
Sevgiler... 

14 yorum:

  1. çok güzel olmuşş sağlıkla ve mutlulukla büyüsün inşallah :) ben de aynısının mavisini yapmıştım gerçekten çok hora geçen bir hediye oluyor :))

    YanıtlaSil
  2. Allah analı babalı büyütsün...Hediyenizde pek hoş olmuş..

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAĞLIK CANIM. BU HEDİYE İHTİYAÇ OLAN VE ÇOK ŞEKER BİRŞEY. bİZDE GENELDE BEBEK BEZİ ALIRIZ. TABİKİ SİZ GENÇLERİN AKLINA BÖYLE FİKİRLER GELİYOR. ELLERİEN SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar ben bu bez pastayı yazın yeğenim doğduğunda yine İzmir'de görmüştüm ilk kez. Gerçekten çok hoş ve keyifli bir hediye.Sizin pasta da çok güzel görünüyor:)) Duru bebeğede hayırlı bir ömür dilerim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten yaratıcı ve değişik olmuş. Emeklerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Fatma'cım nerelerdesin sen merak ettim, hediyeleşmeye de gelmedin bir sorun yoktur umarım!

    YanıtlaSil
  7. Güzel dilekleriniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum:)))
    Sibelcim bir gün öncesinde Yeni Asır Gazetesinin düzenlediği bir yarışma vardı. Gün içinde inanılmaz yoruldum.
    (Ödül de aldım ayrıca :))
    Ertesi gün öğleye kadar yattım ve tüm gün ayaklarım inanılmaz ağrıdı. İnşallah bir daha ki buluşmamızda görüşürüz canım. Güzel bir gün geçirmişsiniz ne güzel:))) Öpüyorum çok canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Merhaba
    çok güzel olmuş ellerinize sağlık.Blogunuzu izlemeye aldım ben de bloguma beklerim.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. Aklınızla bin yaşayın süper bir hediye bayıldım.Bana da beklerim...

    YanıtlaSil
  10. Çok teşekkürler Rüya Gibi Mutfak ve İlknur Şenel hanımcım:))))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Yemek Tarifleri :)))
      sevgiler...

      Sil
  12. valla uzun zamandır bloğunuzu takip ediyorum ama şimdi yazma fırsatı buldum, keşke istanbulda olsanız, bende İzmirliyim ama istanbulda yaşıyorum, süperler elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Bloğumu beğendiğinize çok sevindim. İnşallah çok daha güzel olacak :)
      İstanbul'a ara ara geliyorum aslında. İnşallah bir gün tanışma fırsatımız da olur, kim bilir :))) Güzel yorumunuz için çok teşekkürler...
      Görüşmek dileğiyle,
      Sevgiler...

      Sil

Yorumlar