Sayfalar

4 Kasım 2012 Pazar

KREM ŞANTİLİ DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE

Merhabalar,
Güzel bir Pazar sabahı erkenden kalktım ve bu postu sizlerle paylaşmak istedim hemen. Zira bizim ev halkı hala uykuda:)))))
Sizlere harika bir kurabiye tarifi vermek istiyorum hanımlar. Hem kolay ve hem de lezzetli, kıyır kıyır ağızda dağılan bir kurabiye tarifi arıyorsanız eğer, doğru adrestesiniz....
Üstelik kurabiyeleriniz miss gibi de orman meyveleri aromalı kokacak. Daha ne istenir ki bir kurabiyeden canım :))))
Tarife bir göz atınca bu kadar az malzemeyle kurabiye mi olur dediğinizi duyar gibiyim. Evet evet oluyor sevgili arkadaşlar hem de şahane oluyor. 
Acil gelen misafirleriniz için ya da dar vakitlerinizde yapabileceğiniz harika bir kurabiye tarifi veriyorum şimdi sizlere...
Kesinlikle bu kurabiyeleri denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum :))))))

Malzemeler: ( 25 adet için )
2 paket orman meyveli toz krem şanti,
1 su bardağı sıvıyağ,
2 su bardağı un

Üzeri için:
damla çikolata veya Dr. Oetker Glazür Süslemesi

Yapılışı:
Genişçe bir kabın içine, toz krem şantiyi, sıvıyağı ve elenmiş unu ekleyelim. Güzelce yoğuralım. Hamurumuz kıvam aldıktan sonra, üzerini kapatıp yaklaşık 30 dk kadar buzdolabında bekletelim. Daha sonra fırın tepsisine yağlanmış kağıt serebilir, ya da benim yaptığım gibi tepsinizi çok az margarin sürebilirsiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve elimizle yuvarlayalım. Çok fazla bastırmadan (fırında iyice genişliyor zaten) tepsiye birer parmak aralıklarla dizelim. Hamurumuz bitene kadar bu işlemi uygulayalım. En son olarak da kurabiyelerin üzerini damla çikolata ile süsleyelim. Önceden ısıttığımız fırında 18-20 dk pişirelim.
Üzerinin kızarmaması gerekiyor. Kurabiyenin pişip pişmediğini anlamak için;
Alt tarafı hafif pembeleşince fırından çıkartabilirsiniz. Ortası önce yumuşak gibi gelecektir size fakat fırından çıktıktan sonra kendini toparlıyor ve sertleşiyor.
Afiyet Olsun.



8 yorum:

  1. Canım günaydın sizin ev halkına Derya ablam diyor ki de...Uykuda geçen zamana yazıkmış:)))Erken kal
    kan insanın günü çokkk bereketli olurmuş:)))Ellerine sağlık canım krem şanti kurabiyeye müthiş bir aroma verir çok severim sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çayın yanındada kıyır kıyır harika olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Fatoşcuğum elelrine sağlık canım. herzamanki gibi. çok güzel ve lezzetli görünüyorlar. Fotoğraflar harika. afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  4. Cok pratikmis canım ellerine saglik.. mis gibi gorunuyor..

    YanıtlaSil
  5. çok güzeller kıtır kıtır belli eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. Her birinize çok çok teşekkür ediyorum:))))
    Evet gerçekten de kıyır kıyır bir kurabiye fakat ertesi güne kalmaması gerekiyor biraz yumuşuyor kıvamı.... Taze tüketmekte fayda var:)
    Derya ablacım, eşim her gün erken kalkıyor Cumartesi de kursa başladı onun için erken kalkıyor bir tek pazarı var:( Bende hiç seslenmiyorum uyusun diye... Kıyamıyorum. Kızımda iyice uykucu oldu bu sıralar. Prenses sabah 9:30/ 10:00 dan önce kesinlikle uyanmıyor. Böyle işte:)))))))
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  7. benimde yaptığım bir tarif ellerine sağlık hem pratik hem lezzetli

    YanıtlaSil
  8. Kesinlikle çok pratik ve lezzetli:)
    Çok teşekkürler ANTPASTA:))))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlar